MTI Itthon

A ribizlisek Brüsszelbe készülnek

Brüsszelbe készülnek menni az Ipoly mentén gazdálkodó ribizli termesztők, hogy a méhészekhez hasonlóan tüntetéssel hívják fel az EU döntéshozóinak figyelmét a belső piac védelmének fontosságára.

MTI Gazdaság

Továbbnyílt az agrárolló

A mezőgazdasági termelői árak az idén a január-májusban 11,5 százalékkal voltak alacsonyabbak az egy évvel korábbinál - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI Gazdaság

Harmadik napja csökken az olaj ára

Már harmadik napja olcsóbb a kőolaj a szabadpiacon, miután a jelek szerint az elvonulóban lévő Dennis hurrikán a vártnál jóval kisebb károkat okozott a Mexikói-öbölben.

MTI Világ

Forgalmi adót emelnének a német uniópártok

Összeállt az őszi német választásokon győzelemre esélyes konzervatív uniópártok (CDU/CSU) programja, a kulcselemnek tartott forgalmiadó-emelésre azonnal össztüzet zúdított a többi parlamenti párt.

hvg.hu Itthon

A minisztériumok cáfolják Orbán számait

Orbán Viktor a kormányfővel folytatott pénteki vitában a szociális minisztérium adataira hivatkozva arról beszélt, hogy a Fidesz kormányzása alatt 22,2 százalékkal nőtt a nyugdíjak reálértéke.

MTI Világ

Elöregedik a Föld

Jelentős változások várhatók a világ népességének korösszetételében: 2050-re a 64 évesnél idősebb emberek aránya a jelenlegi hétről tizenhat százalék fölé emelkedik - jelezte a német Szövetségi Statisztikai hivatal.

MTI Gazdaság

Újra felfelé igyekszik az olaj ára

Péntek délre a reggeli csökkenő árirányzat megfordult a piaci nyersolajnál a New York-i árupiac elektronikus kereskedési rendszerében és 88 centes drágulással csütörtökhöz képest a hordónkénti ár 61,61 dollárig emelkedett az augusztusi szállítású amerikai könnyűolaj esetében.

Gazdaság

A Mol-gázüzletág eladása: EU-vizsgálat

Ismét robbanásveszélyes a helyzet a Mol gázüzletága körül. Akár e héten kiderülhet, hogy az uniós versenybizottság zöld utat ad-e az E.Onnal tavaly kötött adásvételi szerződésének, vagy figyelembe veszi-e a magyar társhatóság aggályait. Eközben az ellenzék újfent nagymértékű gázáremeléssel riogat.

MTI Gazdaság

Kóka a vasutat tolná

Az Európai Unióhoz csatlakozott Magyarországon a második fejlesztési ütemben, 2007-től a vasút korszerűsítése kiemelten szerepel.

hvg.hu Gazdaság

Lakásvásárlás: hová költözzünk ki?

Az agglomerációs boom mára lecsendesedni látszik, így a felkapott településeken is stagnál vagy csökken az ingatlanok ára, a piac kezd elmozdulni a valós kereslet és kínálat felé. A Budapest környékét áttekintő ingatlanpiaci elemzésünkből kiderül, hol érdemes szétnézni, ha építési telket vagy családi házat keresünk.

Gazdaság

Terjeszkedő Wal-Mart

Hamarosan Kelet-Európában, így Magyarországon is árul a világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a beszállítóival és alkalmazottaival egyaránt kíméletlen, mindenkinél olcsóbb amerikai Wal-Mart.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával