MTI Itthon

Brüsszellel is ismerteti álláspontját a Magosz

Fontosnak tartják a demonstráló magyar gazdák, hogy álláspontjukat Brüsszelben is megismerjék - jelentette ki hétfőn a belga fővárosban Varga Géza, a magyarországi demonstráció szervezőbizottságának a nemzetközi kapcsolatokért felelős tagja.

hvg.hu Gazdaság

Több száz pontot zuhant a BUX

Hétfő délután 2 órára a BUX több mint 700 pontot zuhant, és 18 100 pont alatt állt meg. Az éles korrekciót azonban gyors emelkedés követte, és egy órán belül már több mint 300 pontot dolgozott le zuhanásából az index.

Gazdaság

Óriáshitelt vesz fel a Mol

A Mol Rt. 500 millió eurós hitel felvételét tervezi egy több bankból álló nemzetközi hitelezői csoporttól. A leendő ügylet iránt érdeklődő pénzintézetek várhatóan még ezen a héten megküldik ajánlataikat az olajcégnek.

MTI Világ

Gyurcsány: erejét veszítette a magyar föld

Február végéig az igénylések 75 százalékát teljesítette a kormány, március végére ez a szám 90 százalék lesz, és az április végi, törvényes határidő lejártáig eléri majd a 96 százalékos szintet - mondta az agrártámogatások kifizetésével kapcsolatban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfői parlamenti felszólalásában.

MTI Itthon

Gyurcsány reformlázban ég

Adó-, igazgatási, oktatási, egészségügyi, valamint a szociális ellátás rendszerét érintő reformot kell végrehajtani - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évadnyitó konferenciáján.

MTI Gazdaság

Újabb adóbotrány Oroszországban

Az orosz ügyészség letartóztatási parancsot kért a legnagyobb európai folyami hajózási társaság, a Volgotanker hat vezető menedzsere ellen, akiket pénzmosással és csalással vádolnak. A cégtől 23 millió dollárnyi adótartozást követel az orosz állam 2001-ről.

MTI Itthon

Magyar hatósági önkényre panaszkodnak a német vállalatok

A német vállalatok jól érzik ugyan magukat Magyarországon, de gyakran panaszkodnak hatósági önkényre - írta hétfőn a Frankfurter Allgemeine Zeitung Ludwig Georg Braunra, a német ipari és kereskedelmi kamarák szövetségének elnökére hivatkozva.

MTI Gazdaság

Ismét elhúz az adóversenyben Szlovákia?

Egy százalékponttal három százalékra csökkentette irányadó kamatát a Szlovák Nemzeti Bank hétfőn, a korona ennek ellenére tovább drágult. Egyes tervek szerint északi szomszédunknál tovább csökkenne az egykulcsos adó is.

hvg.hu Gazdaság

Idén növekedhetnek a reálkeresetek

A GKI Gazdaságkutató Rt. előrejelzése szerint 2005-ben a tavalyihoz hasonló, 4% körüli növekedési ütemre, érezhetően tovább csökkenő inflációra és ismét növekvő reálkeresetekre lehet számítani.

Gazdaság

Franciaországi gyárakat költöztethetnek Magyarországra

Nehéz esztendő elé néznek az elektromos háztartási gépeket gyártó vállalatok, amire termelésük jelentős részének Közép-Európába telepítésével válaszolhatnak a társaságok - olvasható a Le Monde részletekkel nem szolgáló cikkében, amely Magyarországot az egyik potenciális célpontnak tartja.

MTI Gazdaság

Történelmi csúcson a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 782,55 pontos emelkedéssel, újabb történelmi csúcson, 18.337,88 ponton zárt pénteken.

MTI Gazdaság

Közös összefogás a gabonafeleslegek elhelyezéséért

Négy közép-európai ország - köztük Magyarország - a jövő héten közös nyilatkozatot készít az Európai Unió jövő héten Brüsszelben tárgyaló mezőgazdasági minisztereinek. Ebben segítséget kérnek fölösleges gabonakészleteik elhelyezésében, akár az intervenciós gabonára meghirdetendő tenderrel, vagy tároló kapacitás.

hvg.hu Gazdaság

Megéri-e Nagy-Britanniában dolgozni?

Hazánk uniós csatlakozása óta havonta átlagosan 400-500 magyar talál munkát Nagy-Britanniában. Ám nem mindenkinek éri meg a szigetországban dolgozni: a legtöbbször gyári, konyhai, vagy szociális munkát kínálnak. Az átlagfizetés maximum 6 font óránként.

Gazdaság

Be kell jelenteni, ha nem lakunk a bérlakásban

Írásban kell bejelenteni az önkormányzatnál, ha az ember két hónapnál hosszabb ideig nem lakik az önkormányzati bérlakásában. A piaci lakbért viszont csak a bérlővel egyetértésben emelheti az önkormányzat - derül ki a lakásbérleti törvény módosító javaslatából.


A címlapról ajánljuk