MTI Gazdaság

A Trigránit, az OTP és a Mol is versenyben Ferihegyért

A Trigránit, az Euroinvest, az OTP és a Mol, valamint a velencei és trevisói repülőteret működtető olasz Save Spa alkotta konzorcium is adott be ajánlatot a Budapest Airport Rt. privatizációs pályázatának előminősítő szakaszára - erősítette meg a Világgazdaság hírét Völker Zsolt, az Euroinvest vezérigazgatója.

MTI Gazdaság

Egymilliárd eurónyi tőke érkezett az első negyedévben

Az első negyedévben 430 millió euróval több volt a külföldi közvetlen tőkebefektetés Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában. Részvény, egyéb részesedés és újra befektetett jövedelem formájában 881 millió eurós, az egyéb, működő tőkemozgások során pedig 210 millió eurós nettó beáramlás mutatkozott.

MTI Gazdaság

Kötelező adatszolgáltatás a kamatjövedelmekről

Július elsején lép hatályba az az uniós tagországokban kötelezően törvénybe iktatandó irányelv, amely szerint minden uniós tagállam köteles értesíteni az általa kifizetett kamatjövedelemről a betétes anyaországának adóhatóságát, és amely a kamatadó tervezett magyarországi bevezetésekor megakadályozhatja a nagyösszegű betétek kivonását az országból.

MTI Gazdaság

A Wallis Ingatlan hasznosíthatja az egri dohánygyárat

A gyár hasznosítására kiírt tenderre 10 pályázat érkezett, közülük a Wallis Ingatlan Rt. elképzelése felel meg leginkább a város elképzeléseinek. Ugyancsak ez a cég volt az egyetlen, amely konkrét tervekkel is szolgált a terület hasznosítására.

hvg.hu Gazdaság

OTP: idén csökkenhet a hiány

Az első negyedévben a folyó fizetési mérleg hiánya kismértékben meghaladta az elemzői várakozások átlagát. Ugyanakkor a GDP arányos deficit és a külső finanszírozási igény érdemben nem változott a korábbi évekhez képest - írja elemzésében az OTP Bank.

hvg.hu Gazdaság

A forint rejtélyes erősödése

Az utóbbi hetekben a hazai makrogazdasági bizonytalanságok ellenére is erősödött a forint, amely az elemzők szerint leginkább az otthoninál magasabb hozamra éhes külföldi befektetőknek köszönhető. Egyes vélemények szerint a forint árfolyama nem fog jelentősen gyengülni az év második felében sem.

MTI Gazdaság

Elemzők a folyó fizetési mérlegről

Megfelel a várakozásoknak a folyó fizetési mérleg első negyedévi hiánya az elemzők szerint, akik pozitívan értékelték az árumérleg alakulását kedvezőtlennek nevezték azonban a finanszírozási szerkezetet.

MTI Gazdaság

Tovább csökkent a vezetékes vonalak száma

Májusban tovább csökkent a vezetékes telefon fővonalak száma; több mint 16 ezerrel, 3.493.071-re mérséklődött- közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) csütörtökön.

MTI Gazdaság

"Szupergazdagok adója" Németországban

A német szociáldemokraták a legjobban keresőkkel 3 százalékos extra adót fizettetnének a jövedelmük után. Hans Eichel pénzügyminiszter a "szupergazdagok adóját" azokra vetné ki, akik évente 250 ezer eurónál (62,5 millió Forint) többet keresnek. Házaspárok esetében 500 ezer eurónál (125 millió Ft) húzódna a jövedelemhatár.

MTI Gazdaság

1,5 milliárd eurós hiány a fizetési mérlegben

A folyó fizetési mérleg hiánya 1,497 milliárd euró volt az idén az első negyedévben - közölte a jegybank az előzetes adatok alapján csütörtökön. Az elemzők 1,43 milliárd eurós deficitet vártak.

MTI Gazdaság

IMF-dicséret Magyarországnak

Az IMF ügyvezetői igazgatói elismeréssel adóztak Magyarország első európai uniós éve során nyújtott erőteljes teljesítményének - áll abban a dokumentumban, amellyel a Nemzetközi Valutaalap ügyvezető igazgatósága lezárta a Magyarországgal folytatott idei gazdaságpolitikai konzultációt.

MTI Gazdaság

Romlik a húsipar helyzete

A magyar húságazat helyzete tovább nehezedik, romlik az ágazatban történt gyárbezárások, elbocsátások miatt - állapította meg a Magyar Húsiparosok Szövetsége és a Húsipari Dolgozók Szakszervezete.

MTI Gazdaság

A kormánynak már nem szent tehén a CAP

Egyenlőbb elbánást kíván az Európai Unióban a magyar gazdáknak a magyar kormány, ezért Magyarország kész hozzányúlni az agrártámogatási rendszerhez (CAP) - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a BBC brit közszolgálati rádiónak adott interjújában.

MTI Gazdaság

Kóka János nyilvános vitára hívja a Fidesz gazdaságpolitikusát

Kóka János gazdasági miniszter péntek délelőtt 10 órára vitára hívta a nagyobbik parlamenti ellenzéki párt vezető gazdaságpolitikusát, vagy Orbán Viktor Fidesz-elnök által kijelölt bármely képviselőjét, hogy a sajtó nyilvánossága előtt ütköztessék nézeteiket a magyar gazdaság állapotáról.

MTI Gazdaság

Bankközi: kissé erősödött a forint

Kissé erősödött a forint szerdán a bankközi devizapiacon, az eurót délután 247,40/50 forinton jegyezték, 30 fillérrel gyengébben az előző napi 247,70/80 forinthoz képest.

MTI Gazdaság

Horvát-bosnyák gázvezeték terve az asztalon

Horvátország és Bosznia illetékesei megállapodtak, hogy gázvezetéket építenek Horvátország északi és Bosznia középső része között. Az erről szóló szándéknyilatkozatot a MOL tulajdonában lévő horvát Ina és a bosnyák BH Gas képviselői írták alá szerdán.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával