MTI Gazdaság

Új főigazgatók a MÁV élén

A MÁV Rt.-nél új személyszállítási főigazgató és gépészeti főigazgató kezdi meg munkáját szombati hatállyal - derül ki a vasúttársaság csütörtöki közleményéből.

hvg.hu Gazdaság

Bíróság előtt védi a három csíkot az Adidas

Védjegybitorlási pert indított egy amerikai versenytársa ellen az Adidas német sport- és szabadidőruházat-gyártó. Az Adidas vádjai szerint a konkurens lekoppintotta a híres három csíkot, amely a német cég több termékcsaládjának is ismertetőjele.

hvg.hu Gazdaság

Bankot alapítana a BKV

Saját hitelintézetet létrehozását tervezi a BKV - írja a Napi Gazdaság. A közlekedési vállalat a chipkártyás jegyrendszer bevezetésénél a jelek szerint nem kíván közös üzletet kötni a magyarországi bankok egyikével sem.

hvg.hu Gazdaság

Lemond a Motorola elnöke

Távozik posztjáról Mike Zafirovski, a Motorola elnöke, a vezető másik vállalatnál próbál szerencsét, írja azHWSW.

hvg.hu Itthon

Közutálatnak örvendő magyar politikusok

Rendkívül negatív a magyarországi közállapotok lakossági megítélése – derül ki egy frissen közzétett tanulmányból. A vizsgálat szerint a magyarok lesújtó véleménnyel vannak az egészségügyről és a politikai szféráról.

MTI Gazdaság

Áfaemelést tervez a román kormány

Az új román kormány azt fontolgatja, hogy a jelenlegi 19 százalékról 20-ra emeli az általános forgalmi adó kulcsát, mert minden jel szerint csak így lehet ellensúlyozni a személyi jövedelemadó és a társasági nyereségadó csökkentése miatt várható bevételkiesést - idézi a pénzügyminisztert az Adevarul.

MTI Gazdaság

A Fitch lerontotta a forintadósság besorolását

Visszaminősítette egy fokozattal Magyarország hosszú futamú szuverén forintadósságát szerdán a Fitch Ratings "a gazdasági egyensúlyt megbontó, makacs költségvetési egyensúlyhiányra" hivatkozva, és meghagyta a most még megerősített devizaadósság leminősítésének lehetőségét is.

eurohirek.hu Gazdaság

Izrael belép az eurózónába?

Günter Verheugen, az Európai Bizottság egyik elnökhelyettese, gazdasági biztos, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Izrael integrálódjon az európai uniós gazdasági struktúrába, sőt: hosszabb távon a monetáris unióba.

MTI Gazdaság

Demján cége is pályázik a Hungexpóra

Három befektető adta be pályázatát a Hungexpo Rt. többségi részvénycsomagjának megvásárlására kedden - közölte az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt.


A címlapról ajánljuk