Gazdaság

Konzumterror

Közhely, hogy a kapitalizmus a fogyasztásról szól, az utóbbi néhány évtizedben kialakult azonban a tendencia, hogy a költekezés nem áll meg pénztárcánk kiürülésekor. Az amerikai háztartások például rendelkezésre álló jövedelmük 115 százalékáig vannak eladósodva.

Gazdaság

Gyurcsány megtartaná Draskovicsot, ő pedig maradna

Az MSZP kormányfő-jelöltje, a pénzügyminiszteri poszton kívánja tartani Draskovics Tibort, aki élvezi a pénzügyi piacok bizalmát - mondta el a Reutersnak egy Gyurcsányhoz közel álló forrás. Draskovics készen áll az együttműködésre.

Gazdaság

Az internet és a fapadosok megeszik az utazási piacot

Nem biztos, hogy az Eurotours volt az utolsó utazási iroda, amely bezár az utazási irodák között dúló egyre keményebb árharc miatt – véli Aszódi Eszter, a TUI Magyarország Kft. értékesítési igazgatója. Az irodák Európa-szerte komoly visszaesést élnek meg a fapados légitársaságok és az internetes rendelések előretörése miatt.

Gazdaság

Csökkent, majd újra emelkedik az olajár

Tegnap hosszú idő után először csökkent komolyabb mértékben az olaj árfolyama: a brent könnyűolaj hordónkénti ára 2,8 százalékkal mérséklődött a londoni kereskedésben. Szerdán azonban már kisebb áremelkedés volt tapasztalható a piacon.

Gazdaság

Bekeményít az adóhivatal

Sűrűbb nyugtaadási ellenőrzésekkel, a behajtások hatékonyságának növelésével figyelmezteti az adózókat az APEH: a segítőkész hivatali létnek is van határa. Sok adóhátralékos vállalkozás tapasztalhatja ezt a számlájára érkező inkasszó formájában - írja a Népszabadság.

Gazdaság

Pénzzavarba kerülhet a kormány

Legfeljebb két napja lesz az új kormány minisztereinek arra, hogy változtassanak a PM által összeállított jövő évi adóterveken - véli a Világgazdaság. Leghamarabb ugyanis szeptember 13-án tehetik le esküjüket az új miniszterek, míg az adójavaslatot 15-én kell benyújtani az Országgyűléshez.

Gazdaság

Indiában nyomul a Richter

A budapesti gyógyszeripari cég, a Richter Gedeon Rt. augusztus 24-én termelő vegyes vállalat megalapításáról írt alá szerződést az indiai Themis Medicare Ltd.-vel.

Gazdaság

BÉT: nincs válság, történelmi csúcs

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX új történelmi csúcson, 12.061,47 ponton zárt kedden. A hétfői záró értékhez képest ez 0,69 százalékos emelkedés. A BUX délelőtt soha nem látott magasságban, 12 137 ponton is járt.

Gazdaság

The Wall Street Journal: a befektetőknek Draskovics a legfontosabb

Magyarország az Európai Unió új tagországai között egykor a politikai stabilitás mintaképe, most pedig arról győzködi a befektetőket, hogy a gazdaság rendbetételére tett erőfeszítéseit a hirtelen kormányváltás nem fogja kisiklatni - írja a The Wall Street Journal.

Gazdaság

SZDSZ: közpénzen támogatják a Demokratát

A debreceni önkormányzat az adófizetők pénzéből a Demokrata című hetilap budapesti jubileumi gáláját - jelentette ki Kovács László SZDSZ-es helyi önkormányzati képviselő kedden Debrecenben. Az érintett cég vezetője szerint jó üzletet kötöttek.

Gazdaság

Magyarok is pályázhatnak a szabad uniós állásokra

Az üres magyar munkahelyek januártól az európai foglakoztatási adatbázisba is bekerülnek. A magyar munkavállalók, amennyiben szakácsok, pincérek, mérnökök vagy belgyógyászok, könnyen találhatnak munkát maguknak az unióban.

Gazdaság

Milliókba kerülhet a miniszterelnök-csere

A jelenlegi szabályozás szerint a távozó miniszterelnöknek háromhavi illetmény, egy évig legfeljebb 30 ezer kilométernyi gépkocsihasználat, testőr és a Miniszterelnöki Hivatalban kétfős titkárság is jár - írja a Gazdasági Rádió Online.


A címlapról ajánljuk