Gazdaság

Mélyponton a New York-i tőzsde

A DJIA indexe a 10 ezer pontnak számító „lélektani határ” alá süllyedt, amikor híre ment, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed legkorábban júniusban kamatot emel, lassítva ezzel a gazdaság növekedését.

Gazdaság

Megállapodott az XBox-ról a Microsoft és az Electronic Arts

A Microsoft Corp. és a világ legnagyobb számítógépes-játék fejlesztője, az Electronic Arts Inc. (EA) - félretéve korábbi ellentéteiket - egyesíti erőit az internetes játékok terén. Az EA az idén több mint egy tucat játékot dob piacra a Microsoft XBox játékkonzoljához.

Gazdaság

Magasban az üzleti bizalmi index

Az üzleti élet szereplőinek erős optimizmusát, a fogyasztók várakozásainak kismértékű javulását mutatja a Gazdaságkutató Intézet (GKI Rt.) felmérése.

Gazdaság

Google: a kockázati tőke hadat üzent a Wall Streetnek

Dühödt hangok hallatszanak a Wall Street felől. A legismertebb internetes keresőt üzemeltető cég felborította a piac megszokott rendjét. Részvénykibocsátásával ezúttal nem a befektetési bankok és a nyugdíjalapok, hanem a kockázati tőkések és a kisbefektetők járhatnak jól.

Gazdaság

Nem kelt el a Szolnoki Mezőgép

Eredménytelenül zárult a Szolnoki Mezőgép Rt. értékesítésére kiírt pályázat első fordulója, így a felszámolás alatt álló, mezőgazdasági gépeket gyártó céget másodszor is meghirdetik megvételre.

Gazdaság

Erőteljesen gyengül a forint

Az eurót hétfőn délután 256,05/25 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon, több mint négy forinttal magasabban a pénteki 252,40/60 forintos záró kurzusnál.

Gazdaság

Az olajtermelés növelését sürgeti Szaúd-Arábia

A kitermelés legalább napi 1,5 millió hordós növelésére sürgette az OPEC tagországait Szaúd-Arábia. A szaúdi olajipari miniszter szerint csak így fékezhető meg a magas olajárak világgazdasági növekedése. Elemzők szerint többletolajra van szükség ahhoz, hogy az árakat ellenőrzés alatt lehessen tartani

Gazdaság

Mol: 265 forintra drágulhat a benzin

A nemzetközi kőolajpiacok jelenlegi extrém helyzete ellenére sem tűnik jelenleg reálisnak a literenkénti 300 forintos benzinár - mondta a Mol illetékese.

Csecsenföld

Bebetonozott bomba végzett a csecsen elnökkel

Ahmad Kadirov Kreml-barát csecsen elnök vasárnap életét vesztette a grozniji Dinamo Stadionban elkövetett merényletben. A terrortámadás beárnyékolta a Győzelem napjának ünneplését Oroszország-szerte, és csapást mért Vlagyimir Putyin orosz elnök csecsenföldi terveire.

Gazdaság

A románok bizakodnak, a kritikusok fanyalognak

A román politikusok annyira biztosak a 2007-es EU-csatlakozásban, hogy más alternatívára szóló B-tervet sem készítenek. Elválik, magabiztosságuk meggyőzi-e az unió döntéshozóit, vagy vakhitnek bizonyul.


A címlapról ajánljuk