MTI Világ

Elkezdődött a G8-csúcs - összecsapások

A világ hét vezető hatalma és Oroszország vezetői a skóciai Gleneaglesben szerdától péntekig igyekeznek egyezségre jutni a földkerekség legszegényebb térségeinek megsegítéséről. A találkozóra szintén készülő anarchista csoportok rendbontását követően hatvan embert vettek őtizetbe.

MTI Gazdaság

Cindy miatt nőtt az olaj ára

New Yorkban több mint egy dollárral, Londonban szerényebb mértékben emelkedett kedden késő délutánra a kőolaj ára arra a hírre, hogy az idei hurrikánszezon harmadik, Cindy névre keresztelt trópusi vihara a Mexikói-öböl felől az amerikai Louisiana szövetségi állam felé vette útját, ahol fennakadások lehetnek a helyi olajfinomítók termelésében.

MTI Gazdaság

Botrány a Volkswagennél

Tovább mélyül a Volkswagen (VW) botránya: a német Süddeutsche Zeitung (SZ) szerint az ügy kulcsfigurája, a leányvállalat Skoda volt személyzeti főnöke, Helmuth Schuster több más vezetővel - köztük Klaus Volkerttel, az üzemi tanács lemondott elnökével - együtt hat fedőcégből álló, az egész világra kiterjedő láncot hoztak létre, hogy sápot húzzanak a VW-hez kötődő beszállítói szerződésekből.

MTI Gazdaság

Három ajánlat érkezett a Malévra

Három jelentkező adott be kötelező érvényű ajánlatot a Malév magyar nemzeti légitársaság 99,95 százaléknyi részvényének megvásárlására - közölte az eladó, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.

MTI Gazdaság

Az olajár repíti a Molt

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 123 pontos csökkenéssel, 19188 ponton zárt kedden, ez az előző napi záró értékhez képest 0,64 százalékos gyengülés.

MTI Gazdaság

Nálunk terjeszkedik az osztrák posta

Az Österreichische Post AG keleti irányú terjeszkedése keretében kedden a versenyhatóságoknak a legnagyobb magyar reklámanyag-terjesztő, a Feibra Magyarország Kft. teljes felvásárlását jelentette be.

MTI Gazdaság

Eltűnik a regisztrációs adó

Az elképzelés alapján a tagállamok nagy részében - de nem mindegyikében - kivetett regisztrációs adó fokozatosan beépülne az éves üzemben tartási adóba, és így egy idő után megszűnne.

MTI/hvg.hu Itthon

Számtengelyferdülés a Parlamentben

"Mégis a polgári körösök jöttek el?" - kérdezte Lendvai Ildikó a Fidesz kezdeményezésére megtartott gazdasági vitanapon. A kormány és az ellenzék a gazdaságról szóló számháborúja szópárbajba torkollt. Lapozzon bele az összefoglalókba és vesse össze a számokat!

MTI Gazdaság

Nem is "bio" a Danone biojoghurtja

A francia Danone élelmiszeripari konszern a jövőben nem használhatja a biojoghurt elnevezést belföldi piacán - tette közzé a cég kedden Párizsban.

MTI Gazdaság

Járai: távolodunk a maastrichti kritériumoktól

Az ország jelenleg inkább távolodik a maastrichi kritériumoktól, és gyökeres fordulatra van szükség a magyar gazdaságpolitikában - jelentette ki Járai Zsigmond, a jegybank elnöke Miskolcon, a 43. közgazdász vándorgyűlésen.

MTI Gazdaság

Magyar LCD tévék a Philipstől

A Royal Philips Electronics bejelentette, hogy a tervek szerint az év második felétől a társaság székesfehérvári gyára LCD televíziók gyártásába kezd.

Gazdaság

Zöld út a "magyar vegaszoknak"

A törvényhozás tegnap elfogadta a szerencsejáték-törvény újabb módosítását, amely így már lehetővé teszi kaszinókomplexumok nyitását is.

Gazdaság

Öt év börtön kartellezésért

Akár ötévi szabadságvesztésbe is kerülhet ezentúl a kartellezés. A módosult Btk. – amelyet tegnap fogadott el a parlament – bünteti a koncessziós pályázatokhoz és közbeszerzési eljárásokhoz kapcsolódó jogsértő titkos megállapodások részvevőit.

Gazdaság

Hol terem a magyar vezér?

A közös szenvedélyek vagy az évtizedes barátságok éppoly fontos szerepet játszhattak abban, hogy kiknek sikerült a magyarországi bankvilág csúcsainak meghódítása, mint a "megfelelő" jegybankos vagy államigazgatási háttér. A következő generáció várhatóan a klasszikus kereskedelmi banki szamárlétrát végigjáró fiatalokból kerülhet ki.

hvg.hu Gazdaság

Amit a befektetőnek tudnia kell (prognózis július első hetére)

A forint dinamikusan erősödik az euróval szemben, a tőzsdén újra történelmi rekordok dőlnek meg, miközben az állampapírok hozamai tovább esnek. A makrogazdasági helyzet javulása nem következett be, a piaci emelkedésnek pusztán a likviditás bőség az oka. E heti ajánlatunkban továbbra is a kifutásig megtartott 3-6 hónapos állampapírok vételét javasoljuk.

MTI Gazdaság

Mélyponton az euró

Hétfőn délután több mint 13 havi mélypontra gyengült az euró árfolyama a dollárhoz képest Frankfurtban a múlt héten közölt kedvező amerikai makrogazdasági adatokra, miközben a kereskedők arra várnak, hogy csökkent-e kamatot a hét második felében az Európai Központi Bank (EKB).


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával