MTI Gazdaság

Merre mozdul itthon a benzin ára?

Az idén továbbra is magasak, hordónként 40 dollár körüliek lesznek a kőolajárak, s ehhez hasonlóan magasak lesznek a termékárak is - mondta Horváth Ferenc, a Mol Rt. ügyvezető igazgatója.

Gazdaság

Most érdemes eurót venni?

A pénzváltók beszámolója szerint az elmúlt hetekben erősödött a vételi kereslet az euró iránt. Ellátási nehézségeket ugyanakkor sehol nem okoz az erős forinttal indokolható jelenség, viszont nagyobb tételnél nem árt előzetesen, telefonon megrendelni a szükséges összeget.

eurohirek.hu Gazdaság

Újabb drámai hír a német gazdaságról

A Nemzetközi Valutaalap drámai mértékben csökkentette Németországra kiadott konjunktúra-prognózisát. A Handelsblatt hozzájutott az áprilisban megjelenő „Világgazdasági kilátások” (World Economic Outlook) kivonatához; ebből közöl megállapításokat szerdai számában.

MTI Gazdaság

Újabb cég lép a pesti tőzsdére

A száz százalékban magyar tulajdonban lévő TvNetWork Rt. árfolyamértéken 400 millió forint értékű nyilvános részvénykibocsátás után a tervek szerint az idei év második-harmadik negyedévében a tőzsdére megy - jelentette be Kabay Tamás a társaság vezérigazgató-helyettese.

Gazdaság

A DVD-k "tizedelik" a videotékákat

Év végéig a jelenleg működő 1200 regisztrált tékából akár 600-700 is becsukhatja a boltot. A tékák ellehetetlenülését elsősorban a kalóz DVD-k forgalomba kerülése, valamint a Tescóban és más hiper-, illetve szupermarketekben dömpingáron kínált filmek okozzák.

Gazdaság

Jön az önkormányzati szja?

Több jelentős adótörvény módosítást eszközölne az adóreform bizottság - írja a Népszabadság. A megreformálni kívánt területek között csaknem az összes adónem megtalálható.

Gazdaság

Hónig Péter: a Malév új elnöke

"A Hónig-ágon kocsmárosokat - a Kinizsi és Ráday utca sarkán ma is áll a vendéglő, nagyapám egykori kocsmája -, míg az anyain szűcsöket tudok felmutatni. A szüleim viszont már mérnökök voltak" - tájékoztat egyfajta emelkedésről a többedszer a privatizáció küszöbére érkezett nemzeti légitársaság külön e feladatra felkent, 53 esztendős első embere.

MTI Gazdaság

Agrárhitelek: türelmi időt kaptak a gazdák

Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy módosította az Európa Terv agrárhitelprogram bevezetéséről szóló rendeletét és így újabb egy év türelmi időt kaptak a gazdálkodók hiteleik visszafizetésére.

MTI Gazdaság

Kétmilliós büntetés a Henkelnek

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2 millió forint bírságot szabott ki a Henkel Magyarország Kft.-re, mert egy folyékony pillanatragasztó csomagolásán a No.1 megjelölést használta, amely alkalmas a fogyasztók megtévesztésére.

MTI Itthon

Minden második széken ülnek a Malév járatain

A Malév kelet-európai járatain mintegy 5 százalékkal nőtt az utasok száma az idén januárban, az összes járaton azonban 4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest - közölte Tuboly József, a Malév kereskedelmi divíziójának vezetője.

MTI Gazdaság

Ötezer osztrák vállalat Magyarországon

A külföldi érdekeltségű 25 ezer magyarországi cégnek több mint a 20 százaléka osztrák - állapítja meg az a gazdasági összesítés, amelyet a bécsi magyar nagykövetség gazdasági osztálya tett közzé kedden.

MTI Gazdaság

Idén a kisautókat viszik a leginkább

A személygépkocsik piacán a luxuskategóriák egyre jobban veszítenek piaci jelentőségükből, míg a gyártók szerint az idei év sztárjai a kisautók lesznek.

MTI Gazdaság

Kanadai segítség magyar lakáshitelekhez

Lakásügyi fejlesztésekkel kapcsolatos két évre szóló együttműködésről írt alá Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter és Robert Hage, Kanada nagykövete, a Canada Mortgage and Housing Corporation (CMHC) szövetségi vállalat képviseletében szándéknyilatkozatot kedden.

Itthon

Emelkedik a gázolaj ára

Öt forinttal nő a gázolaj literenkénti fogyasztói ára csütörtökön 0 órától a Mol Rt. benzinkútjainál. A motorbenzin ára nem változik.

MTI Gazdaság

Várakozásoknak megfelelő GDP-adat

A bruttó hazai termék (GDP) 2004-ben 4 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban, tavaly az utolsó negyedévben a gazdasági növekedés 3,7 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az előzetes adatok alapján.

MTI Gazdaság

Csaknem 8 százalékkal nőttek a beruházások 2004-ben

A nemzetgazdasági beruházások volumene 2004-ben 7,8 százalékkal nőtt az előző évhez képest, tavaly a negyedik negyedévben pedig 0,3 százalékkal bővült a 2003 azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az előzetes számok alapján kedden.


A címlapról ajánljuk