MTI Gazdaság

Több mint 26 ezer panellakás újulhat meg

A Panel-program december 30-ig meghosszabbított pályázatára eddig 5,2 milliárd forint támogatási igénnyel, 534 pályázat érkezett be, ami 26 573 lakás felújítását jelentheti - közölte Borsi László, az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal (OLÉH) elnöke.

MTI Gazdaság

Az RTL kivásárolja a CNN-t az n-tv-ből

Az RTL-csoport kivásárolja a CNN-t a német n-tv-ből, és ezzel 100 százalékra növeli részét az adóban: az ügyletben nem közölték, hogy a CNN 50 százalékos részéért mennyit fizet az RTL. A felvásárlás még az illetékes versenyhatósági jóváhagyásra vár.

Gazdaság

Az Erste Bank költözik a Duna-parti toronyházba

Az Erste Nyíltvégű Ingatlan Alap megvásárolta az Árpád híd pesti hídfőjénél épülő Europe Tower irodaházat. A 17 szintes épület 2006 májusától várhatóan az Erste Bank Hungary Rt. és leányvállalatainak székháza lesz.

MTI Gazdaság

Megtámadja a rekordbírságot a T-Mobile

A T-Mobile Magyarország Rt., mint minden esetben, a végződtetési díjak megállapítása kapcsán is jogkövető magatartást tanúsított, így nem fogadja el a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) 150 millió forintos bírságra vonatkozó november 23-i határozatát és bírósághoz fordul.

Gazdaság

A kocka el lett vetve

Legalább 20 millió panellakás terhével küzd az egykori keleti blokk, az épületek rehabilitációja ma még igencsak kezdetleges - derül ki a HVG tudósítóinak körképéből. Reményteli programok ez ügyben eddig csak a Lajtától nyugatra folynak.

MTI Gazdaság

Dobogós helyen vagyunk az osztrákoknál

Az Osztrák Statisztikai Hivatal napokban nyilvánosságra hozott II. negyedéves statisztikája szerint az osztrákok összesen 3,18 millió utazáson vettek részt 2005 áprilisa és júniusa között, ebből 1,8 millió utazás (58 százalék) külföldre történt.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Ismét tulajdonost válthat az Antenna Hungária

A svájci kormány el kívánja adni a Swisscom távközlési vállalatban meglévő 66,1 százalékos pakettjét. A törvény egyelőre többségi állami tulajdont ír elő, ezért a konszern mozgásterének kibővítése érdekében azt megváltoztatják.

hvg.hu Gazdaság

Magyar bank a világ legjobbjai között

A német ProfNet Institute for Internet-Marketing által a bankok internetes megjelenését értékelő nemzetközi kutatás első eredményei alapján a világ 2500 banki honlapja között dobogós helyen végzett a Raiffeisen Bank Rt. internetes oldala.

MTI Gazdaság

Alaposan meglepte a piacot a forint

A forint csütörtökön reggel tovább erősödött a bankközi devizapiacon, az eurót fél tíz tájban 251,75/85 forinton jegyezték, 80 fillérrel gyengébben a 252,60 forintos kora reggeli, és 252,50/60 forintos szerda délutáni árfolyammal.

hvg.hu Gazdaság

Skandináv hitelből terjeszkedik a CIB

A CIB Közép-Európai Nemzetközi Bank Rt. 30 millió euró összegű, hosszú lejáratú hitelszerződést írt alá a napokban a Nordic Investment Bankkal - olvasható a bank csütörtökön kiadott közleményében.

KSH Gazdaság

Munkanélküliség: egy év alatt 1,2 százalékkal nőtt

A munkanélküliségi ráta 7,3 százalék volt az idén az augusztus-októberi időszakban, ami 1,2 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbinál és megegyezik a július-szeptemberivel – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Gazdaság

Év végi internetes ügyfélcsalogató

Ingyenesen kínálja a világháló használatát a legtöbb internetes cég az év végéig vagy 2006. január 31-éig - de csak az új ügyfeleknek. A szolgáltatóváltás annak ellenére sem lett lényegesen könnyebb, hogy ennek érdekében a hírközlési fogyasztói jogok képviselője már augusztusban szót emelt.

MTI Gazdaság

Ma a Wall Street húzhatja az európai piacokat is

Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok csütörtökön szerény nyereségekkel kezdenek a korán kezdődött év végi hajrában, a Wall Street folytatódó, jó teljesítményének ösztönzésére.

MTI Gazdaság

Borítékmulti nyitott üzemet Kecskeméten

Egymilliárd forintot meghaladó zöldmezős beruházásban elkészült a svájci Goessler család tulajdonában lévő, borítékok előállítására és nyomtatására szakosodott vállalat kecskeméti üzeme.


A címlapról ajánljuk