MTI Gazdaság

Az OMV cáfolja a Pakistan Petroleum megvásárlását

Az osztrák OMV cáfolta a Pakistan Petroleum Ltd (PPL) többségi tulajdonának megszerzésével kapcsolatban megjelent sajtóértesüléseket. A többségi tulajdon megszerzésére vonatkozó bejelentést a kartellhivatalnál a pályázati eljárás lefolytatásának jogi előfeltételeként nyújtotta be.

MTI Gazdaság

Adófizetésben jól teljesítenek az evások

Októberben 20,4 milliárd forint egyszerűsített vállalkozói adót (eva) fizettek be a vállalkozások a harmadik negyedévi előleg kapcsán, így 10 hónap után összesen 88,5 milliárd forint eva folyt be a költségvetésbe.

MTI Gazdaság

Jelentősen erősödött a forint

A nemzetközi piacokat is megmozgató árfolyam átrendeződés volt a bankközi devizapiacon. A szakértők szerint az ok a dollár gyengülésében keresendő.

MTI Gazdaság

Százmillió eurós hitelkerethez jutott az MFB

A Magyar Fejlesztési Bank Rt. (MFB) a Sikeres Magyarországért Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogram részleges refinanszírozására az Európai Beruházási Bankkal (EIB) 100 millió euró összegű hitelkeret-megállapodást írt alá 2005. november 22-én Luxemburgban.

MTI Gazdaság

Több mint 300 pontot esett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 352 pontos csökkenéssel, 20775 ponton zárt kedden, a hétfői záróárhoz képest ez 1,67 százalékos gyengülés.

MTI Gazdaság

Az EKB miatt erősödött a dollár

Néhány napi megingás után kedden ismét erősödni kezdett a dollár az euróhoz képest az Európai Központi Bank (EKB) vezetőjének arra az utalására, hogy a bank növelni fogja ugyan irányadó kamatát, de nem kell számolni azzal, hogy ez egy kamatemelési sorozat első lépése lesz.

MTI Gazdaság

Meghiúsulhat az erdélyi magyar tévé terve

Nem irányította át az erdélyi magyar televízió létrehozására kapott 300 millió forintos támogatást a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), hanem mindössze elvi döntést kért a támogatótól, egyezzen bele abba, hogy az összegből a romániai magyar elektronikus médiát támogassák - jelentette ki kedden Takács Csaba, az RMDSZ ügyvezető elnöke.

MTI Gazdaság

Januártól levelet kapunk, ha felkerülünk a banki feketelistára

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szerint a központi hitelinformációs rendszer (ismertebb nevén: Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer, BAR) szabályozásának módosítása átláthatóbbá teszi a lakosság számára a rendszer működését.

MTI Gazdaság

"Orbán tévedés áldozata lett"

Orbán Viktor valószínűleg tévedés áldozata lett, amikor azt állította, hogy a háztartási villamos energiáért többet kell fizetni Magyarországon, mint Ausztriában - jelentette ki Batiz András kormányszóvivő.

MTI Gazdaság

Fizethet a MÁV az olasz sztrájk miatt

Az olasz vasutasok pénteki sztrájkja miatt aznap a Goldoni EC Velence helyett, csak a szlovén határállomástól, Villa Opicinától közlekedik - közölte a MÁV.

MTI Gazdaság

Káros anyagok a Nestlé csecsemőtejében

Az olasz rendőrség az egész országra kiterjedő akció keretében harminc millió liter Nestlé csecsemőtejet foglalt le. A 2006 szeptemberéig szavatos tej csomagolása egészségre káros anyagot tartalmaz.

MTI Gazdaság

Szlovák-magyar közös ellenőrzések a boltokban

A kölcsönös szakmai segítségnyújtás érdekében regionális együttműködési megállapodást kötött a Szlovák Kereskedelmi Felügyelőség, a besztercebányai, a kassai és a nyitrai kerületi, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén, a Heves és a Nógrád megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség kedden Egerben.


A címlapról ajánljuk