MTI Gazdaság

Zöld út a Matáv névváltásának

A Matáv Rt. neve Magyar Telekom Távközlési Rt.-re változik, az erről szóló igazgatósági előterjesztést a távközlési cég rendkívüli közgyűlése kedden hagyta jóvá.

MTI Gazdaság

Csökkent a német GDP tavaly év végén

Németországban a tavalyi utolsó negyedévben 0,2 százalékkal csökkent a hazai össztermék az előző negyedhez képest, a munkanapok számával kiigazítva - közölték a szövetségi statisztikai hivatalban kedden, megerősítve a múlt héten kiadott első becslést.

MTI Gazdaság

Egyre több állampapírt és részvényt vesznek a külföldiek

Tavaly a negyedik negyedévben folytatódott a biztosítók és nyugdíjpénztárak részesedésének növekedése az állampapír-tulajdonosok között, a külföldiek ismét jelentősen növelték állampapír-állományukat, miközben a teljes állampapír-állomány piaci értéke 2 százalékkal nőtt - derül ki a Magyar Nemzeti Bank jelentéséből.

eurohirek.hu Gazdaság

Vásárlóerő az EU-ban: Magyarország a harmadik harmadban

A GfK elkészítette az EU- és az EFTA-országok vásárlóerő- és vásárlóerő-index-számítását. A 2004-es felmérés eredményei Európa 29 országának adatai alapján álltak össze, s nem jelentenek különösebb meglepetést a korábbiakhoz képest: az első helyen Lichtenstein áll, a sereghajtó Észtország. Magyarország Csehország mögött és Lengyelország előtt, a harmadik harmadban található.

hvg.hu Gazdaság

Késhet az Antenna Hungária privatizációja

Az ÁPV Rt. tavaly év végén hozott döntése értelmében még az idei első félévben szeretnék lezárni az Antenna Hungária Rt. privatizációját, de szakértők szerint elképzelhető, hogy egy versenyfelügyeleti eljárás miatt nehéz lesz tartani a határidőt - írja a Napi Gazdaság.

MTI Gazdaság

Nem indít vizsgálatot a Budapest Airport ügyében az ÁPV Rt.

A Budapest Airport Rt. "részben megerősített, részben pedig nem cáfolt" hírek szerint 20 hektárnyi, a Ferihegyi repülőtér tőszomszédságában található, infrastruktúra nélküli földterületért 4,7 milliárd forintot fizet ki, amely ingatlanszakértői becslések szerint húsz-huszonötszörös árat jelent - mondta Szijjártó Péter fideszes országgyűlési képviselő.

MTI Gazdaság

3,8 százalékos növekedést jósol az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint idén a bruttó hazai termék növekedése várhatóan éves átlagban 3,8 százalék lesz - közölte a jegybank hétfőn kiadott inflációs jelentésében.

hvg.hu Gazdaság

Amit a befektetőnek tudnia kell (prognózis február második felére)

„Talán még nem késő ...”– ez juthat eszébe annak aki az elmúlt időszakban kimaradt a részvénypiac emelkedéséből, nem részesült az állampapír piaci hozamok csökkenéséből, sőt még a forint erősödésére sem játszott a bankközi piacon. El kell keserítenünk ezeket a potenciális befektetőket: késő!

Gazdaság

Kik és miért kerülhetnek fel a banki feketelistára?

A Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer (BAR) listáján mind a természetes személyek, mind a vállalkozások adatait nyilvántarthatják. Kérdés azonban, hogy kik és miért kerülhetnek fel erre a listára, meddig maradnak BAR-osok, és belenézhetnek-e a róluk nyilvántartott adatokba.

Gazdaság

Bizonyítékok a kartellező útépítők ellen

Országos, több évre visszanyúló piacfelosztásra is fényt deríthet a Gazdasági Versenyhivatal eljárása. A tizenhat útépítő vállalkozást érintő két kartellügy tavasszal folytatódik a versenytanács előtt.

hvg.hu Gazdaság

Még idén elindulhat az olajkereskedés a BÉT-en

Közép-európai nyersolaj-kontraktus közös kidolgozásáról állapodott meg 2005. február 15-én Londonban Török Sándor, a Budapesti Árutőzsde elnöke, Bugár Csaba, vezérigazgató (BÁT), Horváth Zsolt, a Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság (BÉT) vezérigazgatója és James E. Newsome, a New York Mercantile Exchange (NYMEX) elnöke.

Gazdaság

Luxusáruház nyílik az MTV székházában?

Két komoly érdeklődővel tárgyal az ÁPV Rt. az MTV Rt. Szabadság téri épületének eladásáról - értesült a Magyar Hírlap. Az újság úgy tudja az egykori Tőzsdepalotáért egy kanadai ingatlan-befektetési vállalkozás és egy Várszegi Gáborhoz köthető konzorcium versenyez.

MTI Gazdaság

Ingyenreklám az APEH honlapján?

A Fészekrakó program keretében az új lakáshoz államilag támogatott hitelre csak azok jogosultak, akik olyan építési vállalkozástól vagy vállalkozótól hoznak számlát, aki az állami adóhatóság nyilvántartásában működő adóalanyként szerepel - tudatta az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH).


A címlapról ajánljuk