hvg.hu Gazdaság

Eddig egymilliárdot hoztak az izraeli ingatlanbefektetők

Hétfőn és kedden Budapesten tartotta alakuló ülését a Magyar-Izraeli Ingatlan Együttműködési Fórum. Céljuk a magyar építőipari cégek és az izraeli befektetők továbbá a vállalkozók és a kormányzati szervek közötti információáramlás élénkítése.

MTI Gazdaság

Meghallgatások a Zwack-ügyben

A Zwack-vizsgálóbizottság, amely a Zwack Unicum Rt. adóügyét hivatott kivizsgálni, negyedik ülésén meghallgatta a Vám- és Pénzügyőrség volt országos parancsnokát, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága Vegyvizsgáló Intézetének igazgatóját, valamint a Pesti Jövedéki Adójegy és Zárjegy Hivatal volt parancsnokát.

hvg.hu Gazdaság

Itt van a választási költségvetés?

Bár a hétfőn bejelentett adócsomag öt éves kifutású, a közvetlen, jól megragadható hatások a választási évre koncentrálódnak - írja elemzésében az OTP Bank.

MTI Gazdaság

Új kikötő épül Budapesten

A Transelektro-csoport közel 500 millió forintos beruházással új fővárosi kikötőt épít a Dunán. Az új, ősszel megnyíló kikötő 77 hajó fogadására lesz alkalmas, és a kikötőben várhatóan a Mahart menetrend szerinti járata is megáll majd.

MTI Gazdaság

Tovább izmosodott a Vodafone a magyar piacon

A mobil előfizetések száma egy hónap alatt 37 ezerrel 8,894 millióra nőtt május végére - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). A legtöbb új előfizetést a Vodafone szerezte.

MTI Gazdaság

Tizenegy befektető verseng a Budapest Airportért

Tizenegy befektető, illetve befektetői konzorcium jelezte kedden írásban szándékát, hogy részt vegyen a ferihegyi nemzetközi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Rt. (BA) privatizációs pályázatának előminősítő szakaszában.

MTI Itthon

Kuncze: nem romlik a diplomás evások helyzete

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, országgyűlési frakcióvezetője szerint pártja bátrabb és radikálisabb lépéseket akar az adórendszer területén, de nagy horderejűnek tartja a hétfőn bejelentett változásokat.

MTI Gazdaság

Árkommandót tervez a kormány

Árkommandót hoz létre a kormány, hogy ellenőrizze, az árakban is érezteti-e hatását a legmagasabb kulcsot érintő, 2006. január elsejétől tervezett áfacsökkentés - jelentette be Mesterházy Attila, az ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi tárca politikai államtitkára.

hvg.hu Gazdaság

Mennyibe kerül majd a budapesti egységes bérlet?

A Budapesti Közlekedési Szövetség (BKSZ) 2005. szeptember 1-jétől bevezeti a budapesti egyesített bérletet. Az egyesített bérlet bevezetését a tarifaszövetség megvalósítása és az összehangolt menetrend bevezetésével a közlekedési szövetség bevezetése követi majd 2010-ig.

MTI Gazdaság

Kinderhotelek nyílnak a Balatonnál

Az angol tulajdonú SCD Holding (CE) közel 100 milliárd forint értékű ingatlanfejlesztést tervez a következő 15 évben a Balaton körül - jelentette be Jászai Gellért, az SCD Holding elnöke.

MTI Gazdaság

Nem reagál a forint az adócsomagra

Árnyalatnyit gyengült a forint az euróval szemben a keddi nyitást követően a bankközi piacon az előző napi záráshoz képest, az eurót 247,99/43 körül jegyezték a hétfő délutáni 247,85/10 után.

MTI Gazdaság

A Fraport AG indul a Budapest Airportért

A frankfurti repülőteret is üzemeltető Fraport AG a Deutsche Bankkal alapított konzorcium vezető társaságaként kedden megerősítette vételi szándékát a Budapest Airportra.

MTI Gazdaság

Csökkentek a kamatok májusban

Májusban a háztartási szektornak nyújtott hitelek átlagos kamatai csökkentek, s ugyanez volt tapasztalható a nem pénzügyi vállalatok hitelei és betétei esetében is - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden.

MTI Gazdaság

Zöld út a Mol gázüzletág részbeni eladásának

A Magyar Energia Hivatal (MEH) engedélyezte a Mol gázüzletágának részbeni eladását az E.ON Ruhrgas International-nak - közölte a hivatal kedden. A tranzakció létrejöttéhez az EU Versenyhivatalának engedélye is szükséges. A Mol teljes gázüzletágának piaci értéke mintegy 2,2 milliárd euró.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával