MTI Gazdaság

Kelet-Európában terjeszkedik a világ legnagyobb pr-cége

Kelet-Európai terjeszkedést, új márka-arculatot és integrált cégstratégiát jelentett be a világ egyik legnagyobb public relations cége, a Porter Novelli, amely a hét elején tartotta Budapesten ez évi világkonferenciáját - közölte a cég magyar érdekeltsége, Noguchi Porter Novelli.

HVG Gazdaság

Contur Bau: félbemaradt fürdőberuházás Esztergomban

Június elején levonult az építkezésről és beszüntette a munkát a csaknem 4 milliárd forintba kerülő esztergomi gyógy- és élményfürdő építésével megbízott kivitelező, a Contur Bau Rt. - áll a HVG csütörtökön megjelenő számában.

MTI Világ

Költségvetési megállapodás nélkül megbénulhat az unió

Megbénulhat az Európai Unió, ha nem születik hamar megállapodás az integrációs szervezet hosszú távra szóló költségvetéséről, s ezt az új kelet-európai tagállamok sínylenék meg elsőként - közölte az Európai Bizottság elnöke sajtóértekezletén, ahol szóba került a törökországi csatlakozási tárgyalások októberi megindítása is.

MTI Világ

Magyar szál a szerb korrupciós botrányban

Korrupciós botrány van kibontakozóban a szerb kormány körül, és minden jel szerint egy magyar céget is érinthet az az ügy, melynek során a szerb állam állítólag a kelleténél jóval többet fizetett cseh hitelezőknek az EPS állami villamos művek adósságáért.

hvg.hu Itthon

Egyre több tejet iszunk

A magyar lakosság 83 százaléka kifejezetten szereti a tejet és hetente több, mint négy alkalommal fogyasztja is. Azt pedig, hogy mennyit fogyasztunk belőle, több tényező is befolyásolja, mint például az, hogy milyen a csomagolása, mennyibe kerül, vagy például meddig eltartható - derül ki a GfK Hungária legfrissebb felméréséből.

MTI Gazdaság

Szlovákia: 5 százalék felett a növekedés

A szlovák pénzügyminisztérium azt várja, hogy az idén a bruttó hazai termék növekedése 5,1 százalékos lesz, szemben az eredeti prognózisban szereplő 4,9 százalékos éves növekedéssel.

eurohirek.hu Gazdaság

Drámai változásokat hoz az EU cukorreformja

Átalakul Európa cukoripara, miután az unió nem halogathatja tovább a piaci szabályok alkalmazását. Térségünkben a cukorrépa sok helyütt eltűnik a földekről, felváltja a búza és a kukorica. Feldolgozóüzemeket zárnak be, amiért az EU kompenzációt fizet. Egy sor fejlődő országot ma is a mesterségesen magasan tartott uniós cukorfelvásárlási ár tart életben. Nekik annyi lesz.

Gazdaság

Megszűnhet a román egykulcsos adó

Ionut Popescu román pénzügyminiszter nem zárta ki annak lehetőségét, hogy 2006 január elsejétől megemeljék a 19 százalékos áfakulcsot. Traian Basescu államfő egy nappal korábban még a pénzügyi reform folytatását és újabb adóteher-csökkentést ígért.

Gazdaság

Rohammunkában épülnek a gabonatárolók

Miniszterelnöki utasításra gyorsítaniuk kell a hatóságoknak az új gabonaraktárak engedélyezési munkáit. A kormány 20-22 milliárdos avoptámogatást adna 2,2 millió tonna kapacitás létesítéséhez, de a nyári kalászosok elhelyezéséhez csak néhány száz ezer tonnányi épülhet meg az eddigi késlekedés miatt.

Gazdaság

Nyugdíjpénztári teljesítményrangsor

A magán-nyugdíjpénztári hozamokat rekordszintre felröpítő 2004-es év után a piaci verseny élesedése okán egyre nagyobb igény mutatkozik a pénztárak hosszabb távú teljesítményét reálisan bemutató mérőszám mielőbbi bevezetésére.

Gazdaság

Előző sávok

A központi költségvetés egy önkormányzati forinthoz egy állami forintot társító útfelújítási kerete 40 százalékban a szokatlanul serény munkálatokba kezdő fővárosnak jut. Az anyagilag legrászorultabb kistelepülések saját erő híján csak elvétve jutnak forráshoz.

Gazdaság

"Megdöbbentő" különbözet a banki kamatokban

Jól keresnek a bankok a lakossági ügyfeleken – derül ki a Napi Gazdaság számításaiból. Különösen azok az ügyfelek járhatnak rosszul a lap szerint, akik hosszú távú elkötelezettséget vállalnak.

MTI Gazdaság

Megszűnhet a járművek regisztrációs adója

Az Európai Bizottság júliusra halasztotta az egységes gépjárműadó bevezetéséről szóló terv vitáját és a döntést. A tervek szerint a regisztrációs adó beépülne az üzemben tartási adóba, és így megszűnne.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Elégedetlen Kelet-Európa

Magyarország számára rövid távon nem, hosszú távon viszont hátrányt jelenhet a múlt hét végi EU-csúcs kudarca - mondta Somogyi Ferenc külügyminiszter. Elemzők szerint nyugat-európai tagállamoknak keleti társaikról kellene példát venniük a kompromisszumok keresésében.

MTI Gazdaság

Újabb akció magyar munkások ellen Németországban

Nyolcvanhét magyar munkásra akarnak bírságot kiróni az egyik müncheni húsipari üzemben törvénybe ütköző munkavállalás címén - hangzott el kedden Barbara Hendricks német pénzügyminisztériumi államtitkár sajtótájékoztatóján.

MTI Gazdaság

Végleg bezár a Luxus

Kedden délben üres volt már a Luxus áruház, nincs már mit eladni, a 70 százalékos hétre nem maradt áru - a belépőket csak néhány eladó, poros polcok és biztonsági őrök fogadják.


A címlapról ajánljuk