Gazdaság

Lakáshitelezés: magasabb kamatszintek

A lakáshitelek kamatai ismét növekedtek. Ugyanakkor jelentős mértékben visszaesett az új lakáshitel-kérelmek száma januárban és februárban. Több pénzintézet a szigorítások előtti, öt százalék körüli kamatszint visszahozásában látja a megoldást.

Gazdaság

Óriási sörfúzió

Egy 9,2 milliárd dolláros üzlet során egyesül a belga Interbrew és a brazil AmBrew. Az egyesült cég majdnem azonos méretű lesz a világ legnagyobb sörgyárával, az Anheure-Bush-sal – tudósít a Financial Times.

Gazdaság

Vári Gyula: a vadászklub a nemzeti konszenzust erősítheti

Karsai Péter MDF-es és Vári Gyula szocialista képviselő a hvg.hu-nak megerősítette, a parlamenti vadászklub tagjaiként mindketten részt vettek a Bige László fizette lónyai vadászaton. A HVG értesülései szerint névtelen feljelentés alapján rendőrségi vizsgálat indult a lónyai vadaskertben január 28-án szervezett vadászattal kapcsolatban.

Gazdaság

A MOL 470 millió dollárért adná el gázüzletágát

A földgázszállító, -tároló, és ellátó egységei eladásából legalább 470 millió dollár bevételt vár nyár végére a MOL Rt., amely magában foglalja a földgázszállító-pakettért várt 250-270 milliót - írta az orosz Kommerszant.

Gazdaság

Cáfolja az emberkísérletek hírét a szegedi professzor

A Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinikájának vezetője cáfolta a Népszabadság szerdai cikkében közreadott szakmai véleményt, amely szerint több vastagbél-daganatos beteg esetében emberen végzett gyógyszerkísérlet folyik a szegedi klinikán.

Gazdaság

Irodai kártevők: MÉHEK, HANGYÁK és vírusok

A világszerte több mint 30 milliárd eurós kárt okozó MyDoom vírus pusztítása után a Novell informatikai multi által készíttetett jelentés felfedi, hogy az elfoglalt vagy nemtörődöm alkalmazottak hogyan gyorsítják a vírusok terjedését, és okozhatnak tetemes veszteséget a munkaadóknak.

Gazdaság

Tüdősérüléseket okozott a pattogatott kukorica

Nagyszabású pert indított egy pattogatott kukoricát gyártó amerikai cég ellen harminckét dolgozó, mert szerintük a kukorica ízesítőanyagai miatt maradandó tüdőkárosodást szenvedtek munkájuk közben.


A címlapról ajánljuk