MTI Gazdaság

Biztosítóbotrány: bírságolt a versenyhivatal

Németország legnagyobb biztosítója, az Allianz AG bejelentette, hogy a német versenyhivatal megbüntette egy olyan vizsgálat után, amely hét ipari biztosító árrögzítését kísérelte meg bizonyítani.

MTI Gazdaság

A Fed miatt gyengült a forint

A forint szerdán reggel jelentősen gyengült a bankközi devizapiacon, az euróval 247,80/248,00 forinton kereskedtek, kis híján két forinttal erősebben a keddi 246,10/30 forinton árfolyamnál.

Gazdaság

Drága állami ingatlanok kalapács alatt

A büdzsé rekordbevételt vár a nagy értékű állami ingatlanokat kezelő Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól, ám a jelenlegi szabályok csak nehezítik az értékesítést. A kormány a mai ülésén várhatóan átszabja a feltételeket.

MTI Gazdaság

Lengyel euró csak 2010 után?

Lengyelország nem lesz képes csatlakozni az euróövezethez ebben az évtizedben, ha a költségvetés kiadási oldalát nem reformálja meg - jelentette ki Krzysztof Rybinski, a lengyel központi bank elnökhelyettese.

Gazdaság

Eljárás indult a Pesti Est ellen

Gazdasági erőfölénnyel való visszaélés gyanúja miatt eljárást indított a versenyhivatal a Pesti Estet kiadó Est Media ellen. A 12 éve piacvezető kiadótársaság és a terjesztési pontok közötti kizárólagos szerződések nem teszik lehetővé, hogy a feltörekvő Flyerz és az Exit is bejusson a stratégiai pontokra.

MTI Gazdaság

Ismét 25 bázisponttal emelt a Fed

Kedden az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatalakító Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal 2,75 százalékra emelte az irányadó kamatot.

MTI Gazdaság

Több mint 60 ezer külföldi dolgozik Magyarországon

A külföldi munkavállalóknak kiadott érvényes munkavállalási engedélyek száma csaknem 53200 volt a múlt év decemberében, ezen kívül körülbelül 10 ezer az európai uniós tagállamokból érkező nem engedélyköteles munkavállalót is regisztráltak - közölte a Foglalkoztatási Hivatal.

Meixner Zoltán (hvg.hu) Világ

A világ legszebb tárgyai 2005-ben (fotók)

A designerek között az egyik leginkább vágyott elismerés, hogy az általuk formatervezett termék bekerüljön az International Forum (iF) Design "arany válogatásába". A hannoveri cég 51 évvel ezelőtt alapította a díjat, amelynek elnyeréséért ma már formatervezők ezrei versengenek szerte a világból. Nem csak a Gold Selectiont mutatjuk be, hanem a formatervező szakmát foglalkoztató kérdésekre is rávilágítunk.

MTI Gazdaság

Új bérlő üzemelteti a Corvin áruházat

A Tranzit Outlet üzlethálózatot működtető magyar befektetői csoport üzemelteti tovább a Corvin áruházat - közölte a csoport kiskereskedelemmel foglalkozó cége, az Imperiál Kft.

MTI Gazdaság

Az EU jóváhagyta a BÉT felvásárlását

Az Európai Bizottság kedden jóváhagyta, hogy egy osztrák közös vállalat felvásárolja a Budapesti Értéktőzsdét, és később a Budapesti Árutőzsdét, valamint a Központi Elszámolóházat és Értéktárat (KELER) is.

MTI Gazdaság

Emelkedett a BUX, erősödtek a blue chipek

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 498 pontos erősödéssel, 17107 ponton zárt kedden, ez az előző napi záró értékhez képest 3 százalékos emelkedés.

Hirschler Richárd Gazdaság

Wolfowitz a Világbankban

Az európai sajtó és a politikusok egy része heves támadásokkal reagált Bush amerikai elnök döntésére, hogy Paul Wolfowitzot jelölik a Világbank júniusban megüresedő elnöki székébe. Mások viszont rámutatnak, Wolfowitz kvalitásai, vezetői képessége kíváltképp alkalmassá teszik e 10 ezer főt számláló, az utóbbi időben helyét kereső intézmény megújítására.

MTI Gazdaság

Zöld út a Lufthansa-Swiss légifrigynek

Kedden a Lufthansa felügyelőtanácsa is jóváhagyta, hogy a német légitársaság felvásárolja a Swiss-t - közölték a testülethez közelálló körök. A felügyelőtanács a vezetés tervének változtatás nélkül adott szabad utat.

MTI Itthon

Már csaknem 700 orvos vállalt munkát külföldön

Egyre több magyar orvos vállal munkát külföldön, csaknem hétszáz azoknak a száma, akik már kezdeményezték külföldre távozásukat - mondta a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke Kazincbarcikán.

MTI Gazdaság

Dán kézbe kerülhet Ferihegy

Jelentős fejlesztéseket hajtana végre Ferihegyen a koppenhágai repülőteret üzemeltető társaság, a CPH International A/S, amelynek alelnöke nem tartja irreálisnak a tulajdonos ÁPV Rt. által a Budapest Airportért elvárt vételárat.

MTI Gazdaság

Előrelépett Budapest a legdrágább városok listáján

London drágult a legnagyobb mértékben, viszont Budapest lépett előre a legtöbb hellyel az Economist Intelligence Unit (EIU) kedden kiadott, az egyes nagyvárosok megélhetési költségeinek változásairól összeállított listáján.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával