Gazdaság

Bankközi piac: erősödött a forint

Az elmúlt napok ingadozásai után erősödött a forint árfolyama péntek reggelre a bankközi piacon. Az eurót 264,40/65 forinton jegyezték, míg csütörtök délután 265,55/65 forint volt az árfolyama.

Gazdaság

OTP: bolgár versenyhivatali engedély a DSK-tranzakcióra

A bolgár versenyhivatal csütörtökön engedélyezte az OTP Bank Rt. tulajdonszerzését a DSK Bankban, Bulgária második legnagyobb kereskedelmi bankjában. Az OTP-nek már csak a bolgár bankfelügyelet engedélye hiányzik a DSK-tranzakció tényleges elindításához.

Gazdaság

Az APEH fokozza hatékonyságát

Az APEH mintegy 40 milliárd forint plusz bevétel elérését tűzte ki a jövő évre; mindezt hatékonyságának növelésével, belső szervezési ésszerűsítésekkel, a működési feltételek javításával, az informatikai rendszer fejlesztésével, több és pontosabb vizsgálat elvégzésével, vagy éppen az adóbevételek gyorsabb beszedésével tudja elősegíteni - nyilatkozta Király László György, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke csütörtökön.

Gazdaság

A Fotex 170 milliót utalt át az FTC-nek

Az esedékes 600 millió forintos vételár-részlet helyett csak 170 millió forintot utalt át hétfőn a Fotex Rt. a Ferencvárosi Torna Clubnak (FTC). Az összeget a klubnál a lejárt APEH-tartozás kiegyenlítésére fordítják – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Várszegi Gábor, a Fotex fő tulajdonosa és elnöke.

Gazdaság

Smart Hungary: 13 cégnek 1,2 milliárd forint támogatás

A befektetés-ösztönző Smart Hungary program első pályázatán 13 hazai cég összesen 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el - jelentette be Gaál Gyula, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára.

Gazdaság

Versenyhivatal: 40 milliós bírság a UPC-nek

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 40 millió forintra bírságolta a UPC Magyarország Kft.-t és 8,5 millióra az Egyesült Magyar Kábeltelevízió Kft.-t (EMKK) gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt – jelentette be a GVH szerdán.

Gazdaság

Adják a bankot

Az idei év privatizációs sikertörténetének ígérkező Postabank-eladás beválthatja a kormány reményeit, miután a magánosítás első fordulóján túljutott öt kérő a hírek szerint akár rekordösszeget is ajánlhat a pénzintézetért. Elemzők szerint a két másik eladásra váró állami bank, a Konzumbank Rt. és a Földhitel- és Jelzálogbank Rt. (FHB) is nagy érdeklődésre számíthat a befektetők részéről. De mi lehet a korábban több százmilliárd forintnyi közpénzből talpra állított bankok privatizációjának végső haszna?

Gazdaság

Tovább gyengült a forint

Szerdán délelőtt tovább gyengült a forint a bankközi devizapiacon, délben 4,90 százalékon állt a magyar valuta a sáv erős oldalán, az eurót ekkor 268,50/70 forinton jegyezték.

Gazdaság

SZDSZ: az ügyvivői testület az adócsökkentés mellett

A Szabad Demokraták Szövetségének ügyvivői testülete egységes abban, hogy a párt és a parlamenti frakció álljon ki az adócsökkentési elképzelések és a már elfogadott jövő évi személyijövedelemadó-tábla mellett - közölte Kuncze Gábor pártelnök a testület tanácskozásának szünetében kedden.

Gazdaság

Két új BÉT-aspiráns a tőzsdeképes cégek klubjában

Tőzsdére készül a kockázati tőkebefektetésekkel foglalkozó Fast Ventures B.V. és az informatikai Morgan Hill Consulting Rt. - jelentette be a két cég vezetője a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) tőzsdeképes cégek klubjának rendezvényén.

Gazdaság

Bundesbank: a kelet-európai piacoknak több tőke kell

Az Európai Unióba 2004-ben belépő nyolc kelet-európai ország értékpapír-piacai még messze nem képesek állni a versenyt nyugat-európai vetélytársaikkal, mert nem forog náluk elegendő mennyiségű részvény és kötvény, derül ki a német Bundesbank tanulmányából.

Gazdaság

Bundesbank: a kelet-európai piacoknak több tőke kell

Az Európai Unióba 2004-ben belépő nyolc kelet-európai ország értékpiacai még messze nem képesek állni a versenyt nyugat-európai vetélytársaikkal, mert nem forog náluk elegendő mennyiségű részvény és kötvény, derül ki a német Bundesbank tanulmányából.

Gazdaság

Először 2007-ben folyósítanának 13. havi nyugdíjat

A nyugdíjasok a kormány javaslata szerint januárban kapnák meg az 53. heti nyugdíjat. A pénzügyi tárca azt tervezi, hogy teljes 13. havi nyugdíjat 2007 januárjában folyósítanának először. Lapértesülés szerint a költségvetési szerktorban dolgozók - a nyugdíjasokhoz hasonlóan - december helyett januárban jutnak hozzá illetményükhöz.

Gazdaság

A Britton újabb Pannonplast részvényeket adott el

A Britton Capital Consulting Kft. július 4. és 21. között 21 576 Pannonplast részvényt értékesített több, mint 30 millió forint értékben. Korábbi információk szerint ennek ellenére a Britton nem készül teljesen kiszállni a műanyagipari cégből.

Gazdaság

A horvát parlament is elfogadta az INA-MOL szerződést

A horvát kormányzó koalíciós pártok és az isztriai demokraták pénteken a parlament rendkívüli ülésén támogatták az INA horvát kőolaj- és földgáz-ipari vállalat magánosításáról szóló kormányjelentést, egyúttal bírálták az üzletet ellenző ellenzéki pártokat.

Gazdaság

Monetáris Tanács: előnyökkel jár az euró bevezetése

Az euró bevezetése a magyar gazdaság és az állampolgárok számára összességében jelentős előnyökkel fog járni – állítja a Monetáris Tanács. A tanács szerint az infláció ugyan az elmúlt években számottevően csökkent, de az elért eredmények még törékenyek. A német központi bank nem ért egyet a tagjelölteknek az európai árfolyamrendszerhez való gyors csatlakozási szándékával.


A címlapról ajánljuk