Gazdaság

Vergődik az eurózóna, kamatvágás előtt az EKB

Az Európai Központi Bank (EKB) elnöke szerdán megpendítette az eurózában a kamatcsökkentés lehetőségét, amit az euró árfolyamának több mint egy százalékos azonnali esése követett szerdán délelőtt - írja a Bloomberg. Elemzők szerint az eurózóna gazdasága olyan siralmas állapotban van, hogy április elején valóban lépnie kell az EKB-nek.

Gazdaság

Járai szerint óvatos jelzést küldött az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) "meglehetősen óvatos jelzést" akart adni az e heti kamatcsökkentéssel, mivel az infláció gyorsulása közepette nincs lehetőség nagyon jelentős pénzügypolitikai enyhítésre - mondta az MNB elnöke, Járai Zsigmond.

Kiricsi Gábor (hvg.hu) Gazdaság

Könyvsiker lesz-e a lebuktatott londoni „prostituált” blogja?

A londoni örömlány blogja kultikus olvasmánnyá vált a weben; klienseivel töltött estéit ezrek követik, s nemrég egy könyvkiadó is szerződési ajánlattal kereste meg. Egy anonim szövegek szerzőit kutató irodalom professzor azonban állítja: a webnaplót valójában egy San Franciscó-i újságírónő jegyzi.

Gazdaság

Egymilliárdot takaríthat meg a Pannonplast 2006-ig

Öt leányvállalatát adja el és a műszaki műanyaggyártásra fókuszál a jövőben a Pannonplast Rt., amely tavalyi vesztesége után 2006-ban már az árbevételének 5 százalékára rúgó profitot kíván elérni.

TV|Rádió

Tévéhálózat jöhet létre MSZP-közeli vállalkozók pénzéből

Milliárdos beruházással kapcsolna össze optikai kábellel 46 városi tévét a Pan-Am Média Reklám és Szolgáltató Kft., amely az így kiépülő tévéhálózatban regionális műsorokat is készítene. A HVG információi szerint a Pan-Am mögötti személyi szálak az MSZP holdudvarába vezetnek.

Gazdaság

Masszív forinterősödés, csökkennek a kamatok

A jegybank óvatos kamatcsökkentő lépését a tegnapi várakozásoknak megfelelően lelkesen fogadta a piac. A bankközi devizapiacon kedden délután 251,15 forinton jegyezték az eurót, csaknem egy forinttal gyengébben a hétfői 252,30 forintos árfolyamnál.

Gazdaság

EU-csatlakozás: aggodalmak és várakozások

A májusi EU-belépésre várakozó országokban leginkább a munkavégzés és a képzés szabad áramlásában bíznak, ám szinte mindenhol félnek az árak emelkedésétől - derül ki a GfK Piackutató Intézet felméréséből, amelyet mind a tíz tagjelölt országban elvégeztek.


A címlapról ajánljuk