Gazdaság

Nukleáris szabálytalanság miatt perelik a briteket

Első ízben indított nemzetközi bírósági eljárást az Európai Bizottság a nukleáris biztonság megsértése miatt: a testület bejelentette, hogy az Európai Bíróságnál beperli Nagy-Britannát a sellafieldi atomhulladék-feldolgozó üzem miatt.

Gazdaság

A Mol segíti a Jukoszt

A pénteki orosz lapok szerint a Mol segít a bajba jutott Jukosznak pénzt szerezni vagy legalábbis megtakarítani .

Gazdaság

Percenként 190 nem kívánt terhesség

Percenként legalább egy nő veszti életét az állapotosság, vagy a szülés kapcsán jelentkező komplikációk következtében - a számokat Londonban tették közzé.

Gazdaság

Telefonszolgáltatást indított az UPC Magyarország

Közcélú vezetékes telefonszolgáltatást nyújt csütörtöktől Magyarországon az UPC Magyarország Kft. Az eddig kábeltelevíziós és internet-szolgáltatást nyújtó társaság az internetalapú telefonszolgáltatását először Budapest tíz kerületében teszi elérhetővé saját hálózatán keresztül mintegy háromszázezer háztartás számára.

Gazdaság

Olaszországi sztrájkhullám a láthatáron

A jövő héten sztrájkszezon veszi kezdetét Olaszországban. A vasutasok hétfőn este 21 órakor kezdik 24 órás munkabeszüntetésével, de számos szektor szakszervezetei terveznek figyelmeztető megmozdulásokat, amelyek magyar közlekedési járatokat is érinthetnek.

Gazdaság

Hamisított röpiratok Pest megyében

Feljelentést tett a Pest Megyei Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vezetője hitelrontás címén, mert a szolgálat nevében ismeretlenek a csömöri Auchan bevásárlóközpontról szóló elmarasztaló röpiratot terjesztenek.

Gazdaság

Élő adásban a móri mészárlás tárgyalása?

A brit kormány a minap jóváhagyta, hogy a televíziós csatornák élőben közvetítsenek bírósági tárgyalásokat. Az amerikai televíziózásban is meghonosodott már ez a műfaj, de itthoni bevezetésének lehetősége egyelőre vita tárgyát képezi.

Gazdaság

Nehéz szabadulni a támogatott hitelből vett lakásoktól

Az állami kamattámogatással felvett ingatlankölcsön súlyos teherré válik, ha a megszerzett ingatlant tulajdonosa el szeretné cserélni vagy tovább akarná adni. Sokféle megoldás létezik ugyan, de valamennyi sokba kerül és nehézkes adminisztrációval jár.

Gazdaság

Kevesebben fizetnek elő az internetre

Az internet-előfizetések száma 2,4 százalékkal csökkent a második negyedévben az előző negyedévhez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Gazdaság

Az MTV legyűrte az RTL Klubot és a TV2-t

A nézettségi versenyben eddig a két országos kereskedelmi csatorna mögött álló Magyar Televízió (MTV) adását nézték a legtöbben a múlt hét végén zárult olimpia alatt.

Gazdaság

Újabb húszmilliárd forint kis- és középvállalatoknak

A kormány szerdai 20 milliárd forinttal 100 milliárd forintra emelte az Európa Technológiai Felzárkóztatási Beruházási Hitelprogram keretében nyújtott hitelekhez biztosított árfolyamgarancia keretet - közölte Gulyás Erika kormányszóvivő.


A címlapról ajánljuk