Gazdaság

A brit számvevőszék kritizálja a Beagle 2 szondát

A Beagle 2 Mars-szondát tervező tudósok, amikor állami támogatásért folyamodtak, nem hívták fel a figyelmet arra, hogy a kutatási projekt meghiúsulásának viszonylag nagy a kockázata – állítja a brit számvevőszék.

Gazdaság

Európa egyre inkább eladósodik

Franciaországban volt tavaly a legnagyobb arányú az éves deficit, Olaszországban a legnagyobb a közadósság - tette közzé az EU statisztikai hivatala kedden.

Gazdaság

Haladék a gyógyszergyártóknak az OEP-megállapodás aláírására

Bombariadó miatt kedden kora délután kiürítették az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) és az Országos Nyugdíjfolyósító Intézet közös épületét, ezért a gyógyszergyártók este tíz óráig írhatják alá a megállapodást árbevételük vállalt csökkentéséről.

Gazdaság

Erősödhet a PKN alkupozíciója a Mollal szemben

Közép-Európa legnagyobb olajipari vállalata jöhet létre, ha végbemegy a két lengyel olajcég, a PKN Orlen és a gdanski finomítót működtető Lotos egyesülése. A lengyel fúzió gyengítené a Mol Rt. pozícióit a PKN-nel folytatott egyesülési tárgyalásokon - írja a Fitch Ratings.

Gazdaság

Linux rendszerrel adja új gépeit a Hewlett-Packard

A Hewlett-Packard (HP), a világ legnagyobb személyi számítógép gyártó cége bejelentette, a jövőben Linux operációs rendszerrel telepített gépek gyártását kezdi meg Ázsiában, Windows alapú PC-k helyett.

Gazdaság

Versenyhivatali bírság az Invitelnek

Az Invitel Távközlési Rt.-t 55 millió forintnyi bírság megfizetésére kötelezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt - közölte a hivatal kedden.

Gazdaság

Egyre bonyolultabb vírusok támadnak az interneten

Az informatikai rendszereket az interneten keresztül egyre bonyolultabb vírusok támadják, s mind kevesebb idő telik el a sérülékenység felfedezése és az azt kihasználó rosszindulatú kód megjelenése között.

Gazdaság

Befagyasztja a gyógyszerárakat a kormány

A 180-200 gyógyszergyártó közül várhatóan 10-20 írja majd alá a múlt heti szándéknyilatkozat alapján született megállapodást, s fizeti be a termékei árából lecsippentett 15 százalékot az Egészségbiztosítási Alapba.

Gazdaság

Óriás euró-hitel az OTP-nek

Az OTP Bank 300 millió eurós szindikált hitele február végén már az előkészítés utolsó fázisában volt, és hamarosan folyósítani kezdik. A hitel fő szervezői a BNP Paribas, a Citigroup és az SMBC – tudósít az Euroweek pénzügyi lap

Gazdaság

Nagy-Britannia nem kér az euróból

Nagy-Britanniának egyre kevésbé sürgős az euró bevezetetése. A brit gazdaság sokkal gyorsabban növekszik és lényegesen alacsonyabb munkanélküliséggel küzd, mit az euró-zóna országai, és a különbség egyre inkább növekszik - írja a Reuters.


A címlapról ajánljuk