Gazdaság

A Baumag után a Pilis-Invest sem fizet?

Nem teljesít ki- és befizetéseket a Pilis-Invest Ingatlanbefektetési és Hasznosító Szövetkezet a más szövetkezeteknél kirobbant botrányok miatt - írta a Világgazdaság (VG). A befektetőket a héten levélben értesítik.

Internet

Tulajdonosváltás előtt az Index.hu

Rövidesen új tulajdonos kezébe kerül az Index.hu Rt. - írta a Napi Gazdaság. A lap több forrásból úgy értesült, hogy ennek során egyszerűsödik a tulajdonosi struktúra, mivel egy cégé lesz az internetes társaság.

Gazdaság

Magyarország is korlátozza a munkavállalást

Ugyanaz a korlátozás vonatkozik majd a csatlakozás utáni hét évben a jelenlegi EU-tagállamok munkavállalóira, mint amely korlátozásokat ezen országok a magyar állampolgárokkal szemben alkalmaznak - jelentette be a kormányszóvivő a kabinet szerdai ülését követően.

Gazdaság

Lakáshitelezés: magasabb kamatszintek

A lakáshitelek kamatai ismét növekedtek. Ugyanakkor jelentős mértékben visszaesett az új lakáshitel-kérelmek száma januárban és februárban. Több pénzintézet a szigorítások előtti, öt százalék körüli kamatszint visszahozásában látja a megoldást.

Gazdaság

Óriási sörfúzió

Egy 9,2 milliárd dolláros üzlet során egyesül a belga Interbrew és a brazil AmBrew. Az egyesült cég majdnem azonos méretű lesz a világ legnagyobb sörgyárával, az Anheure-Bush-sal – tudósít a Financial Times.

Gazdaság

Vári Gyula: a vadászklub a nemzeti konszenzust erősítheti

Karsai Péter MDF-es és Vári Gyula szocialista képviselő a hvg.hu-nak megerősítette, a parlamenti vadászklub tagjaiként mindketten részt vettek a Bige László fizette lónyai vadászaton. A HVG értesülései szerint névtelen feljelentés alapján rendőrségi vizsgálat indult a lónyai vadaskertben január 28-án szervezett vadászattal kapcsolatban.

Gazdaság

A MOL 470 millió dollárért adná el gázüzletágát

A földgázszállító, -tároló, és ellátó egységei eladásából legalább 470 millió dollár bevételt vár nyár végére a MOL Rt., amely magában foglalja a földgázszállító-pakettért várt 250-270 milliót - írta az orosz Kommerszant.


A címlapról ajánljuk