Gazdaság

Bajban a német vendéglátóipar

Egyre ritkábban mennek étterembe a németek, derült ki egy most nyilvánosságra hozott felmérésből, amely szerint az elmúlt egy év alatt 4,5 százalékkal esett az éttermek, vendéglők, ételbárok forgalma Németországban.

Gazdaság

Miért drága az olaj?

A nyersolaj ára az elmúlt félévben másfélszeresére ugrott, ami mögött keresleti és politikai okok együttes hatását lehet felfedezni.

Gazdaság

Drágább lehet a gázolaj, mint a benzin

Szakértők szerint könnyen előfordulhat, hogy az ősz folyamán a gázolaj kiskereskedelmi ára, ha csak rövid időre is, de lehagyja a motorbenzinét – írja a Világgazdaság.

Gazdaság

Újabb csúcson a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX új történelmi csúcson, 11.874,08 ponton zárt hétfőn. A pénteki záró értékhez képest ez 187,65 pontos, 1,61 százalékos emelkedés.

Gazdaság

Kamatot vágott a jegybank, erősödött a forint

Ötven bázisponttal 11,00 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot hétfői ülésén a Monetáris Tanács. Elemzők szerint nem lesz jelentős hatása a kamatcsökkentésnek. Járai Zsigmond jegybankelnök úgy véli, hogy a befektetőknek a kisebb kamatprémium is megfelel.

Gazdaság

Ezer károsultja lehet az Eurotours csődjének

Az Eurotours fizetésképtelensége miatt az Atlasz Biztosító Rt. irodáiba eddig mintegy négyszáz kárbejelentés érkezett, ami mintegy ezer károsultat jelent - mondta Horváth Péter, az utazási irodát biztosító társaság értékesítési igazgatója.

Gazdaság

GKI: romló üzleti-, változatlan fogyasztói várakozások

Az üzleti szférában dolgozók szerint a cégek gazdasági kilátásai enyhén romlottak, míg a fogyasztók ugyanúgy ítélik meg helyzetüket mint egy hónappal korábban, legalábbis ezt jelzi a GKI-Wallis konjunktúraindex. Az üzleti és a fogyasztói várakozások tendenciája az elmúlt másfél évben javulást mutatott.

Gazdaság

Háromból egyszer büntet az APEH

Az összes vizsgálattípust tekintve átlagosan 33 százalékos a mulasztók aránya, azaz minden harmadik APEH-ellenőrzés büntetéssel zárul - közölte el az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalban.

Gazdaság

Pannonplast: egymilliárdos veszteség az első félévben

A Pannonplast-csoport mínusz 1,009 milliárd forint nettó eredményt könyvelt el az idén az első félévben, szemben az egy évvel korábbi mínusz 917 millió forinttal - tette közzé a társaság a nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerinti, konszolidált, nem auditált gyorsjelentésében szombaton.

Gazdaság

Demszky Gábornak összesen öt ingatlanja van

A főpolgármester pénteken a www.demszky.hu oldalon közzétette 2004. évi vagyonnyilatkozatát; eszerint tulajdonrésszel öt ingatlanban bír, s 12 millió forintos tartozása van. Demszky - vagyonnyilatkozata alapján - idén is szert tett egy horvátországi ingatlanra.

Gazdaság

Uniós jogszabály alapján büntethetik meg a Baumagot

A Baumag-ügy lehet az első olyan eset Magyarországon, amelyben alkalmazzák azt az május 1-jétől Magyarországon is érvényes európai uniós jogszabályt, melynek alapján céggel szemben is cégekkel szemben is büntetőjogi intézkedések alkalmazására nyílik lehetőség.


A címlapról ajánljuk