Gazdaság

Csepi Lajos ismét állami pozícióban

Új elnöke van az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt.-nek. A kormány sztrádaprogramjának megvalósítására kijelölt cég igazgatóságát a jövőben Csepi Lajos irányítja.

MTI Gazdaság

Fidesz: az államkincstárban parkolnak a pályázati pénzek

Március 24-ig 189 milliárd forint uniós pályázati pénz érkezett be az országba, amelyből 152 milliárd a Magyar Államkincstár számláján parkol, így jegybanki alapkamattal az államnak kamatozik ahelyett, hogy a pályázókhoz jutna - mondta Tállai András a Fidesz országgyűlési képviselője.

MTI Gazdaság

Melyik a legjobb céges autó?

A GKI Gazdaságkutató Rt. 2004. IV. negyedéves vállalati felmérése szerint az előző negyedévhez képest valamennyi vállalkozói szegmensben csökkent a felsőkategóriás autók iránti érdeklődés, miközben a középkategória erősödött, ami a kis- és felső kategóriák együttes gyengülésére vezethető vissza.

Gazdaság

Magyarország vezet a vállalati csődökben

Nyugat-Európában nőtt, az új EU-tagok körében viszont csökkent tavaly a vállalati csődök száma – derül ki a Creditforum kutatóintézet jelentéséből. Magyarországon 2003-hoz képest 0,8 százalékkal több, 7756 csődöt regisztráltak, és ez térségünkben a legmagasabb szám.

MTI Gazdaság

Tömve lesznek a hazai szállodák húsvétkor

Ígéretes húsvétnak néz elébe a magyar idegenforgalom: sok szállodában már két hónappal ezelőtt lefoglalták a szobák nagy részét, főleg a balatoni és a nyugat-dunántúli hotelekben, a wellness- és a kastélyszállókban.

MTI Gazdaság

Draskovics befagyasztaná a minisztériumi kiadásokat?

A Dresdner Kleinwort Wasserstein (DrKW) londoni befektetési ház értesülése szerint Draskovics Tibor pénzügyminiszter a minisztériumok bizonyos kiadási tételeinek zárolását fontolgatja a költségvetési hiány gyors bővülésének megfékezése végett.

hvg.hu Gazdaság

Idén háromszor több magyar utazik fapadossal

A diszkont-légitársaságok a jövőben is gyors fejlődésre számíthatnak: idén a külföldre utazni kívánó magyarok csaknem 14 százaléka választ fapados társaságot, szemben a tavalyi 5 százalékos aránnyal - írja jelentésében a KPMG. A diszkont-légitársaságok piaci részesedése Magyarországon a jelenlegi 15 százalékról 2010-re várhatóan 35 százalékra nő, ami 4 millió utast jelent majd.

MTI Gazdaság

Részvényenként 500 forintos osztalékot tervez a Richter fizetni

A Richter Gedeon igazgatósága a törzsrészvényekre papíronként 500 forint, azaz a névérték 50 százalékát kitevő osztalék kifizetését javasolja a tulajdonosoknak az április 27-i éves rendes közgyűlésen. A 2003-as év után a Richter a törzsrészvényekre részvényenként 440 forint osztalékot fizetett.

MTI Gazdaság

Drágult az olaj a tegnapi finomítói baleset miatt

Csaknem egy százalékkal, mintegy fél dollárral, hordónként (159 liter) 54,25 dollárra drágult az amerikai könnyűolaj (WTI) a New York-i árutőzsde (NYMEX) Szingapúrban folytatódó elektronikus ACCESS jegyzésében csütörtök reggel a szerdai amerikai olajfinomítói robbanás utóhatásaként.

hvg.hu Gazdaság

Látlelet a felemelkedő európai térségről

Miféle új kihívásokkal szembesülnek a rendszerváltozást sikeresen lezáró és az Európai Unió tagjává vált közép-európai országok? – ez Csaba László közgaszdász új, angol nyelvű könyvének egyik alapkérdése.

MTI Gazdaság

Az APEH elutasítja a fellebbezések túlnyomó részét

Az év első 2 hónapjában az APEH hatósági főosztálya összesen 1904 jogorvoslati kérelemmel foglalkozott, a másodfokú határozatok 86,3 százaléka helybenhagyó volt - közölte az ellenőrző hatóság internetes honlapján szerdán.

MTI Gazdaság

Ecostat: 3,9 százalékos növekedés 2005-ben

Az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet 3,9 százalékos gazdasági növekedést, a beruházások 7,4 százalékos bővülését prognosztizálja 2005-re - mondta Belyó Pál igazgató.

hvg.hu Gazdaság

Mi épül a Blaha Lujza téren?

Az Ablon ingatlanfejlesztő cégcsoport bejelentette, hogy 9 milliárd forintos beruházással Europeum néven luxuskategóriájú szállodát, irodaházat, illetve kereskedelmi és szolgáltató egységeket magában foglaló épület beruházását kezdi el a Blaha Lujza téri volt sajtószékház helyén.

MTI Gazdaság

Gyengülnek a közép-európai devizák, mi vár a forintra?

A lengyel zloty csaknem két százalékkal gyengült az euróhoz képest, mert a feljövőben lévő piacokon a tőkekivonás újabb hullámát indította el, hogy nőtt az amerikai kamatszint további folyamatos emelésének esélye, és ez mérsékli a kockázatosabb befektetések súlyát a befektetők portfolióiban.

MTI Gazdaság

Megafúzió a gyógyszeriparban

A belga gyógyszer- és vegyipari társaság, a Solvay hamarosan bejelenti a nagyságra negyedik francia gyógyszergyár, a Fournier Pharma felvásárlását. A vételár egymilliárd euró - írja a Le Figaro.

MTI Gazdaság

Biztosítóbotrány: bírságolt a versenyhivatal

Németország legnagyobb biztosítója, az Allianz AG bejelentette, hogy a német versenyhivatal megbüntette egy olyan vizsgálat után, amely hét ipari biztosító árrögzítését kísérelte meg bizonyítani.

MTI Gazdaság

A Fed miatt gyengült a forint

A forint szerdán reggel jelentősen gyengült a bankközi devizapiacon, az euróval 247,80/248,00 forinton kereskedtek, kis híján két forinttal erősebben a keddi 246,10/30 forinton árfolyamnál.


A címlapról ajánljuk