MTI Gazdaság

Ismét szárnyalt az euró, gyengült a forint

Csütörtökön a dollárhoz viszonyítva újabb árfolyamrekordot döntött az euró, délután 1,3237 dolláron is állt. A forint átlagos forgalomban egész nap árnyalatnyival gyengébb volt, mint szerdán.

MTI Gazdaság

Rászállt a késlekedőkre az APEH

Az adóhatóság összesen 620 millió forint bírságot szabott ki a kifizetői és munkáltatói adatszolgáltatást az idén késve vagy egyáltalán nem teljesítő cégekre - közölte az APEH.

MTI Gazdaság

Energiazabáló üvegpaloták

London egyik új látványossága a viktoriánus bérpaloták között emelkedő cukorsüveg, a Swiss Re biztosítótársaság új székháza. A londoniak által erotikus uborka néven emlegetett csupa üveg torony több mint 250 méter magasba nyúlva hirdeti Norman Fosternek, a modern építészet brit mesterének dicsőségét - és az energiapazarlás esztelen divatját.

MTI Gazdaság

Az Ikea óriási bevásárlóközpontot nyit Moszkvában

A svéd Ikea vállalkozás nyitja meg az eddigi legnagyobb bevásárlóközpontot december elején Moszkvában, amelynek hasznos területe 230 ezer négyzetméter lesz és azon (az Ikea bútoráruháza mellett) 250 különböző kereskedelmi cég osztozik.

Rádi Antónia Gazdaság

Terjeszkedő Gyurcsány-cégcsoport

Románia és Szerbia-Montenegró felé terjeszkedik a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vállalatbirodalmába, az Altus-csoportba tartozó Béta-Roll Rt. - áll a csütörtökön megjelenő HVG-ben. A miniszterelnök üzleti vállalkozása jól megy: az Altus-csoport konszolidált mérlegében 2002­-2003-ra közel 200 millió forint osztalék szerepel.

MTI Gazdaság

"Egyablakos rendszer" a vállalkozási övezetekben

Az ország tizenegy vállalkozási övezetének működtetéséről és az övezetekben igénybe vehető adókedvezményekről törvény, illetve kormányrendelet készül. Az övezetek működtetői segítik a betelpülők pályázását, illetve bevezetik az "egyablakos rendszert".

Gazdaság

A márkahűség kötelező az Opelnél

Az Opel vezetői felszólították alkalmazottaikat, hogy akinek nem a gyár által készített autója van, az a prémiummal megfejelt decemberi fizetéséből cserélje le kocsiját egy új Opelre.

Gazdaság

Tovább száguld az euró árfolyama

Szerdán délelőtt az euró elérte az 1,3135 dollárt, gyorsan lehagyva a kedd esti, 1,3106 dolláros korábbi csúcsot. Ezzel az euró október közepe óta 7 százalékot erősödött az amerikai fizetőeszközzel szemben.

MTI Itthon

Járai: alkotmányellenes a jegybanktörvény módosítása

Járai Zsigmond szerint elsősorban a monetáris politikát befolyásolni kívánó szándéka miatt alkotmányellenes a jegybanktörvény most elfogadott módosítása, s amennyiben ezt a köztársasági elnök nem teszi meg, a jegybank fordul az Alkotmánybírósághoz.

MTI Gazdaság

Magyarország az élen a cégcsődökben

Az idei első félévben az uniós országok közül Magyarországon és Szlovákiában volt a legtöbb cégcsőd - állítja az osztrák KSV hitelvédelmi szövetség.

Gazdaság

Névváltás a magyar vörösboroknál

A korábban kékoportóként ismert vörösborok nevét európai uniós előírások miatt kellett megváltoztatni – lényegében ugyanarról van szó, mint az olasz tocai, illetve a francia tokay esetében, csak „fordítva” –, hasonlóan a lényegesen kisebb területen termelt kékmedochoz.

Gazdaság

Kiket ellenőriz biztosan az APEH?

Az adóhivatal elnöke részletes szabályozást adott ki arra vonatkozóan, hogy mely adózók áfakövetelését kell visszatartani ellenőrzés céljából a revizoroknak. Mindenképpen ellenőrzik az uniós adószámmal rendelkezőket, amennyiben a költségvetésből áfát igényelnek vissza.

MTI Itthon

Gyurcsány: erősből a paprika jó, a forint nem

A miniszterelnök szerint miután Magyarország közös vagyonának növekedését kizárólag belső piacaira nem alapozhatja, és termékeinek, szolgáltatásainak jelentős részét külföldön kell értékesítenie, az adásvétel sikere elsősorban azon múlik, hogy az ellenértékül kifizetett euróért, dollárért, minél több forintot kapjon.

Gazdaság

Elúszhat az APEH dolgozóinak prémiuma

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) dolgozói 6,79 milliárd forint jutalmat kapnának, ha az eva, az áfa és az szja együttes összege az év végén eléri a 2850,5 milliárd forintot. Erre azonban egyre kisebb az esély.

Gazdaság

Csányi: az OTP nyugatra terjeszkedhet

Az OTP Banknak nincs más választása, mint továbbra is agresszívan terjeszkedni Közép-Európában, de ha eléri, pénzügyi értelemben, a kritikus tömeget, akkor megindulhat Nyugat-Európába is - mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

MTI Gazdaság

Kínaiak is indulnak a Jukosz-cégért

A Vedomosztyi orosz gazdasági napilap szerint a kínai állami olajtársaság, a CNPC az orosz kormány képviselőivel tárgyal részvételéről a Jukosz legnagyobb termelőegysége, a Juganszk megvásárlására kiírt aukción.

Itthon

Januártól drágulnak a gyógyszerek

A kormánnyal kötött megállapodás alapján a gyógyszercégek december közepéig közel nyolcmilliárd forint forgalomarányos összeget fizetnek be a tb-kasszába.

MTI Gazdaság

Rekordbevétel a Ringier-nél

Fennállása óta a legjobb évet zárja az idén a jelentős magyarországi érdekeltségekkel rendelkező svájci Ringier médiacsoport.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával