Gazdaság

Új index a pesti tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde Rt. új, a közepes és kis kapitalizációjú papírok árváltozását összegző indexet vezet be a jövő hónapban - közölte a BÉT csütörtökön.

Gazdaság

Nem fizetünk többet a gázért júliustól

Az emelésről szóló korábbi találgatásokkal szemben júliustól várhatóan nem nő itthon a gáz ára, annak ellenére, hogy az olaj világpiaci ára jelenleg történelmi rekordmagasságban van.

Gazdaság

Kökény: idő kell a gyógyszerár-probléma megoldásához

A kormánynak időre van szüksége ahhoz, hogy megoldást találjon a gyógyszerárak mérséklésére azt követően, hogy a jelenleg érvényben lévő szabályozást az Alkotmánybíróság az alaptörvénnyel ellenkezőnek minősítette - mondta Kökény Mihály egészségügy-miniszter szerdán.

MTI HR

Marsi Erikát nevezték ki a PSZÁF élére

Marsi Erikát, a HVB Bank Rt. főosztályvezetőjét nevezte ki Medgyessy Péter miniszterelnök a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) főigazgatójává; az igazgatói kinevezés hat évre szól - jelentette be Gál J. Zoltán, a kabinet szerdai ülését követően.

Gazdaság

Továbbépül a 4-es metró

A 4-es metró a Bosnyák térig továbbépül, a városi tömegközlekedés normatív finanszírozást, az útfelújítások pedig állami támogatást kapnak – döntötte el a kormány szerdai ülésén.

Gazdaság

Behajtják a Jukoszon az adót

A moszkvai bíróság szerdai ítélete szerint 3,5 milliárd dollárnyi adóhátralékot, büntetőkamatot és bírságot kell megfizetnie az ostromlott Jukosz olajcégnek.

Gazdaság

Ma választják ki a PSZÁF főigazgatóját

Még kedden sor kerül a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) főigazgatójának kiválasztására - közölte a kormányszóvivői iroda. A felügyelet új vezetőjét szerdán nevezik meg.

Gazdaság

Gyógyszerárak: újabb zakó a kormánynak

Kökény Mihály szerint az egészségügyi tárca a gyógyszerár-befagyasztással könnyített a betegek terhein. Ám alig hangzott el a miniszter nyilatkozata, az Alkotmánybíróság porrá zúzta a kormány árbefagyasztó rendeleteit, és kiirtotta az ártörvény önkényes kormányzati ármegállapítást lehetővé tevő passzusait.


A címlapról ajánljuk