Gazdaság

Nyáron jól teljesített a TV2

Júliusban és augusztusban is stabilan tíz százalék feletti volt a TV2 bevételnövekedése. A két hónap összesített bevétele 2,57 milliárd forint, amely meghaladta a várakozásokat.

Gazdaság

GKI: 4 százalékos GDP-növekedés idén

A GDP négy százalékkal nőhet 2004-ben, az államháztartás GDP-arányos hiánya pedig öt százalék lehet az idén - áll a GKI Gazdaságkutató Rt. októberi prognózisában.

Gazdaság

Gyurcsány szerint kárt okoz a túl erős forint

A kormány azzal számol, hogy a 2005-ös költségvetési hiány 0,6 százalékponttal kisebb lesz, mint amekkora az idén év végén várható - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő, aki szerint jelenleg drága a forint.

Gazdaság

Fiaira bízza pénzét Soros György

Soros György úgy döntött, hogy a 12,8 milliárdos pénzügyi vállalatának felügyeletét fiaira, Robertre és Jonathanra bízza, és eltávolodik az ingatlan-, a hitel- és felvásárlórészlegekből.

Gazdaság

Mégsem adóztatják meg a hallgatói juttatásokat

A pénzügyi tárca szóvivője cáfolta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) azon értesülését, amely szerint a hallgatói juttatásokat megadóztatását tervezi a Pénzügyminisztérium.

Gazdaság

Kiürül a kamra: a privatizáció utolsó morzsái

„Azok a vállalatok maradnak állami tulajdonban, amelyek nélkülözhetetlenek az állami alapfeladatok ellátásához” – írja szűkszavúan a Gyurcsány-kormány programja, amely nem részletezi, mely cégek lehetnek ezek. Jövőre mindenesetre olyan cégeket is meghirdetnének, amelyeket eddig tartós állami tulajdonban tartottak volna. De mit lehet itt még eladni?

Gazdaság

Ukrajna fegyvereket adna el Iraknak

Olekszandr Kuzmuk ukrán védelmi miniszter szerint Ukrajna fegyverszállítási szerződést készít elő Irakkal, és jelenleg a szerződés kidolgozása folyik.

Gazdaság

Férfiadó Svédországban

Férfiadót javasol kivetni Svédországban több parlamenti képviselő a nők elleni erőszak miatt felmerülő költségek fedezésére.

Sajtó

Milliárdos per előtt a Színes Mai Lap

Egymilliárd forint megfizetésére kötelezné a Színes Mai Lapot kiadó Híd Rádió Rt.-t a Ringier Kiadó vállalat, miután az újság nevének használata több bírósági ítélet szerint is védjegybitorlásnak minősül.

Gazdaság

Fizetnie kell a Strabagnak

Száztizenkétmillió forintos rendbírságot kell fizetnie a Strabag Rt.-nek, a Fővárosi Bíróság ugyanis jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal májusban hozott döntését - értesült a Magyar Hírlap.

Gazdaság

Történelmi csúcson a BUX és a Mol

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX új történelmi csúcson, 12 666 ponton zárt hétfőn. A pénteki záróértékhez képest ez 136,35 pontos, 1,09 százalékos emelkedés.

Gazdaság

Olajozottan zakatol az orosz gazdaság

A statisztikai adatok szerint az orosz gazdaság második negyedévi növekedésének éves üteme 7,4 százalék volt. A gazdaságfejlesztési minisztérium erre az évre eredetileg már csak 6,9 százalékos GDP-növekedéssel számolt.

Gazdaság

Százmilliós tőzsdefejlesztési alapot indít a GKM

A jövő évi költségvetés 100 millió forinttal támogatná a közepes méretű cégek tőzsdére jutását. Az tőzsdefejlesztési alapot a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) fogja kezelni, a pénz igénybevételére a tőzsdére készülő cégek pályázhatnak.

Gazdaság

Az MDF ellenzi a Fidesz privatizációs javaslatát

"A Fidesz ezzel a kezdeményezésével balról előzi az MSZP-t, és ismét egy platformra kerül a Munkáspárttal, most a privatizáció leállítását akarják, legközelebb a magántulajdon eltörlését fogják követelni" - mondta az MDF elnöke.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával