Gazdaság

Bankközi piac: 250 forint alatt az euró

A bankközi devizapiacon kedden délután 249,50/70 forinton jegyezték az eurót, szemben a 250,30/40 forintos hétfői árfolyammal. A forint 11,60 százalékos helyzete a sáv erős oldalán 26 bázisponttal volt erősebb a hétfői pozíciójánál.

Gazdaság

Előzetes letartóztatásban Kulcsár Attila

Alig hét órával Magyarországra szállítása után 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte Kulcsár Attilát a Budai Központi Kerületi Bíróság. Kulcsárt társaival együtt különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság.

Gazdaság

Kulcsár Attilát hazahozták Magyarországra

Kiadták Magyarországnak és hazahozták Ausztriából Kulcsár Attilát, a K and H Equities többmilliárdos sikkasztással gyanúsított volt brókerét; a Kulcsár Attilát szállító rabkocsi 10.30 órakor lépte át a magyar határt - közölte egy magát megnevezni nem kívánó magas rangú rendőrtisztviselő kedden az MTI-nek.

Gazdaság

Nem vonul ki Magyarországról a GSK

A GlaxoSmithKline (GSK) nem fontolgatja kivonulását Magyarországról - mondta Leitner György, a brit gyógyszergyártó magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója.

Gazdaság

KSH: élénkült a magyar gazdaság januárban

A magyar gazdaságot élénk növekedés jellemzi: az ipari termelés 7,2 százalékkal, az építőipar teljesítménye 11 százalékkal, az export pedig 18 százalékkal nőtt januárban egy év alatt.

Gazdaság

Kifüstölik a dohányosokat Írországban

Hétfőtől egyetlen ír pubban, étteremben vagy hotelben sem lehet dohányozni, miután Írország az EU első tagállamaként teljes dohányzási tilalmat vezetett be közintézményeiben. Magyarországon erős ellenállásba ütközne egy hasonló lépés, és szakértők szerint egy véleményformáló kampánynak kellene megelőznie.

Gazdaság

Nem indult eljárás az Új Mizo Rt. ellen

Korábbi sajtóértesülések szerint a bíróságot a Bács-Kiskun megyei Városföldi Agrárgazdaság Rt. kereste meg, miszerint az Új Mizo Rt. 18 millió forinttal tartozik neki, a pénzt a tejipari vállalat azonban nem akarja kifizetni.


A címlapról ajánljuk