Így reformálta meg a Fidesz a magyar korrupciót
Gazdaság

Így reformálta meg a Fidesz a magyar korrupciót

Nem csak a Transparency International friss jelentése lesújtó Magyarország számára. Egymás mellé tettük az elmúlt 15 év korrupciós jelentéseit, ezekből pedig jól látszik, hogyan épült ki a rendszerszintű korrupció.

Gazdaság

Betartja-e Románia az EU játékszabályait?

„Románia ismét sínen van a három év múlva tervezett EU-csatlakozás felé” – hangoztatta a napokban Günter Verheugen, a bővítésért felelős biztos. Ám Verheugen optimizmusát nem osztják sokan – áll az Oxford Analytica elemzésében.

Gazdaság

Izrael: Saron pártja szavaz a gázai kivonulás tervéről

Ariel Saron izraeli miniszterelnök megszavaztatja pártján, a jobboldali Likudon belül a Gázai övezetből való kivonulás tervét. Közben pártja koalíciós parterei a személyét is érintő korrupciós botrány miatt washingtoni útjának elhalasztását javasolják.

Gazdaság

Bankközi piac: 250 forint alatt az euró

A bankközi devizapiacon kedden délután 249,50/70 forinton jegyezték az eurót, szemben a 250,30/40 forintos hétfői árfolyammal. A forint 11,60 százalékos helyzete a sáv erős oldalán 26 bázisponttal volt erősebb a hétfői pozíciójánál.

Gazdaság

Előzetes letartóztatásban Kulcsár Attila

Alig hét órával Magyarországra szállítása után 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte Kulcsár Attilát a Budai Központi Kerületi Bíróság. Kulcsárt társaival együtt különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság.

Gazdaság

Kulcsár Attilát hazahozták Magyarországra

Kiadták Magyarországnak és hazahozták Ausztriából Kulcsár Attilát, a K and H Equities többmilliárdos sikkasztással gyanúsított volt brókerét; a Kulcsár Attilát szállító rabkocsi 10.30 órakor lépte át a magyar határt - közölte egy magát megnevezni nem kívánó magas rangú rendőrtisztviselő kedden az MTI-nek.

Gazdaság

Nem vonul ki Magyarországról a GSK

A GlaxoSmithKline (GSK) nem fontolgatja kivonulását Magyarországról - mondta Leitner György, a brit gyógyszergyártó magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója.

Gazdaság

KSH: élénkült a magyar gazdaság januárban

A magyar gazdaságot élénk növekedés jellemzi: az ipari termelés 7,2 százalékkal, az építőipar teljesítménye 11 százalékkal, az export pedig 18 százalékkal nőtt januárban egy év alatt.


A címlapról ajánljuk