Gazdaság

180 dolgozót bocsát el az APEH

Az adóhivatal számára tervezett jövő évi költségvetési támogatás hat százalékos béremelést tesz lehetővé, ugyanakkor 180 embert bocsátanak el a tizenkétezer fős szervezettől.

Gazdaság

Esett az olaj ára: csak átmeneti nyugalom?

Szerdán mérséklődött a nyersolaj szabadpiaci ára, miután nem tudta áttörni a hordónkénti 55 dolláros küszöböt. Az árfronton történt megnyugvást azonban a szakértők átmenetinek tartják.

Gazdaság

A BorsodChem a lengyel és román piacra figyel

A BorsodChem, amelynek papírjait a múlt héten vezették be a varsói tőzsdére, érdeklődik egyes lengyel és román vállalatok megvásárlása iránt - írta a lengyel Puls Biznesu gazdasági lap.

Gazdaság

Mol-árképzés: nem adott igazat az autóklubnak a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa kedden megszüntette a versenyfelügyeleti eljárást a Mol Rt. ellen, mert nem találta gazdasági erőfölénnyel visszaélésnek a cég 1997 és 2000 első féléve között alkalmazott üzemanyag-árképzését.

Gazdaság

Bush és Kerry gazdasági tervei: kicsi a különbség

Az amerikai elnökválasztási kampánynak nagyobb a füstje, mint a lángja. Bush és Kerry gazdaságpolitikai programja azonos célokat akar némileg eltérő eszközökkel elérni; Kerry progresszívebb adózással, Bush szelektívebb állami szerepvállalással indulna neki a következő négy évnek.

Gazdaság

Magyarország hitelbesorolása: stabil kilátások

Az amerikai Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő kedden megerősítette Magyarország osztályzatát, és az Institutional Investor legfrissebb országkockázati listáján is némileg javult a helyzetünk.

Gazdaság

Draskovics: az év végére 4 százalékos infláció

A KSH legutóbbi adatai is bizonyítják, megkezdődött az inflációs indexek gyors csökkenése, így teljesíthető lesz jövő év végére a jegybankkal közösen megfogalmazott 4 százalék körüli inflációs cél - mondta az MTI-nek Draskovics Tibor pénzügyminiszter kedden.

Gazdaság

Gyengítette a forintot a jó infláció

Az eurót kedden reggel 246,10/35 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon, 60 fillérrel magasabban a hétfő délutáni 245,50/70 forintos árnál. A forint 12,83 százalékon állt a sáv erős oldalán, 19 bázisponttal gyengébben a hétfői záró helyzeténél.

Gazdaság

A vártnál jobb volt az infláció szeptemberben

A fogyasztói árak az idén szeptemberben 0,1 százalékkal nőttek az egy hónappal korábbihoz képest és 6,6 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbihoz viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. Az elemzők 6,9 százalék körüli éves fogyasztói áremelkedést vártak.

Gazdaság

Népszabadság-per: a Ringier fellebbezett

Fellebbezést nyújtott be a Fővárosi Bíróság (FB) két és fél hete kihirdetett, nem jogerős döntése ellen a Ringier-csoport jogi képviselője abban az ügyben, amelynek tétje, hogy a svájci médiabirodalom kisebbségiből többségi tulajdonossá válhat a Népszabadságot kiadó társaságban.

Gazdaság

„Tudja-e Ön…?” - kérdések Draskovicshoz

Az amúgy is korszerűtlen magyar megtakarítási szerkezetet tovább rontja a tőzsdei árfolyamnyereség adó újbóli bevezetése – állítja a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész) Draskovics Tibor pénzügyminiszterhez intézett levelében.

Gazdaság

Négy százalékkal csökkentek a magyar autóárak

A szeptemberig tartó egy éves időszakban az autók kiskereskedelmi ára Magyarországon átlagosan 4 százalékkal csökkent. A gépjárművek átlagos kiskereskedelmi ára itthon egy százalékkal volt alacsonyabb, mint Nyugat-Európában.

Gazdaság

Az osztrákokat nem érdekli a Malév

Az AUA a magyar hatóságok privatizációs követelményeinek részletes tanulmányozása alapján arra a döntésre jutott, hogy nem vesz részt a privatizálásban.


A címlapról ajánljuk