Gazdaság

Cseh focibunda: Valentáéknak melege lehet

A cseh bundabotrány főszereplője a Valenta-klán tulajdonolta, sportfogadással és sportvállalkozással foglalkozó, Európában is terjeszkedő Synot holding. A cég politikai támogatókkal rendelkezik, igaz, ők most ellenzékben vannak. A Synot magyar leányvállalata nyerőgép-forgalmazással foglalkozik.

Gazdaság

A Fidesz szerint százmilliós visszaélés történt a BKV-nál

A fővárosi Fidesz-MKDSZ frakció követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a BKV Rt. egyik – állítólag - százmilliós visszaélést feltáró belső vizsgálatának eredményét. A közlekedési vállalat szerint csupán 700 ezer forintos adóeltérésről van szó, amelyről tájékoztatták a felügyelő bizottságot.

Gazdaság

Az EU-nak nem tetszik az eva, a PM szerint minden rendben

Ha Magyarország nem változtatja meg az egyszerűsített vállalkozói adóra (eva) vonatkozó szabályozását, az EU szabálysértési eljárást indíthat ellene - közölte egy uniós illetékes. A PM szerint az evára vonatkozó szabályozás megfelel az uniós áfa-irányelvnek.

Gazdaság

Rontotta a lengyelek belső besorolását a Fitch Ratings

Az eurócsatlakozási kilátásokra hivatkozva nemrégiben megadott pozitívról stabilra rontotta vissza a hosszú futamú lengyel szuverén devizaadósság közepes befektetői "BBB plusz" besorolásának kilátását csütörtökön a Fitch Ratings londoni hitelminősítő.

Gazdaság

Már 6 millióig biztosítják a hazai betéteket

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) május 1-jétől az eddigi legfeljebb 3 millió forint helyett 6 millió forint kártalanítást fizet a bankbetétek tulajdonosainak egy esetleges pénzintézeti csőd esetén.

Gazdaság

Farkas Istvánt jelölik a PSZÁF élére

Az Eximbank jelenlegi elnökét jelöli a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét (PSZÁF) irányító felügyeleti tanács elnökévé a miniszterelnök - közölte Gál J. Zoltán kormányszóvivő csütörtökön .

Gazdaság

Halálra ítélték az AIDS-okozással vádolt bolgárokat

Egy líbiai bíróság golyó általi halálra ítélte csütörtökön azt a hat bolgár egészségügyi dolgozót és egy palesztin orvos társukat, akiket líbiai gyermekek HIV-vírussal való szándékos megfertőzésével vádolnak - jelentette a bolgár rádió.

Gazdaság

A Smithfield Foods veheti meg a Picket?

A Pick Szeged Rt. eladásáról az Egyesült Államok sertéspiacának majd felét birtokló Smithfield Foods Inc. óriáscéggel tárgyal az Arago Holding Rt. - írta a Népszabadság. A lap szerint igen közel a megegyezés a tranzakcióról.

Gazdaság

A KPN eladja a PanTelt

A holland KPN N.V. csütörtökön bejelentette, hogy elvi megállapodásra jutott a Hungarian Telephone and Cable Corporationnal (HTCC) magyarországi távközlési üzletágának eladásáról.

Gazdaság

Medgyessy: nem lesznek újabb költségvetési megszorítások

Medgyessy Péter miniszterelnök és Draskovits Tibor pénzügyminiszter is cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint idén újabb háromszázmilliárdos megszorítás várható. A kormány eközben döntött a lakáshitel- és közüzemi-díj tartozásokat felhalmozók kisegítéséről.

Gazdaság

Megsegíti a kormány az adósokat

A lakáshitel-tartozásokat felhalmozó, szociálisan hátrányos helyzetű családok és a közüzemi díjtartozásokat felhalmozók megsegítéséről döntött szerdán a kormány.

Gazdaság

Egyre kevesebb tőke jut az újonnan csatlakozóknak

Rácáfolva az optimista várakozásokra, az EU-csatlakozás nyomán nem várható a működő tőke beáramlás látványos növekedése az újonnan csatlakozott országokban - hűti le a reményeket az Economist Intelligence Unit (EIU) felmérése. A magyar statisztikákat az új számítási módszer mindenesetre feljavította.


A címlapról ajánljuk