Gazdaság

Spanyolország lesz az EU-bővítés legnagyobb vesztese

Az uniós kasszából a pénzek átirányítása miatt a jelenleginél több mint tíz milliárd euróval kisebb hozzájárulásra számíthat a következő költségvetési időszakban Spanyolország - áll Fitch Ratings londoni hitelminősítő jelentésében.

Gazdaság

Börtönbüntetésre ítélték a Zongorista producerét

Két és fél évi szabadságvesztésre és százezer zloty, azaz 5,3 millió forint pénzbüntetésre ítélte Lew Rywin filmproducert a varsói körzeti bíróság korrupció gyanúja miatt. A producer 17,5 millió dollár kenőpénz fejében intézte volna el, hogy egy lengyel médiacég megvásárolhassa a Polsat televíziót.

Gazdaság

Félnek tőlünk és féltenek minket az EU-csatlakozás hajnalán

A legnagyobb négy csatlakozó gazdaság – Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia – le fogja rohanni a jelenlegi 15 tagú unió importpiacát, főleg magas hozzáadottérték-tartalmú exporttal – állítják a JP Morgan londoni elemzői. A Financial Times viszont figyelmeztet, hogy az EU-ból származó források nem elegendőek a gyors felzárkózáshoz.

Gazdaság

Csehország Európa kórházává válhat

Csehországot egyre több német és osztrák egészségturista keresi fel. A titok nyitja a nyugatihoz képest olcsó ár. Az egészségturizmus lehet a cseh gazdaság húzóágazata.

Gazdaság

Csődbe mehet a Jukosz

Szerdán drámaian lerontották a Jukosz hitelbesorolását a Moody’s és a Standard & Poor’s hitelminősítő intézetek. Ezt megelőzően egy orosz bíróság befagyasztotta a cég vagyonát, hogy fedezni lehessen az államnak a céggel szemben támasztott 3,5 milliárd dolláros adó-követelését, ha azt május 7-én a bíróság jogosnak ítéli.

Gazdaság

Orosz biznyesz bátor befektetőknek

Nyersanyagba fektetni jó, az olajiparba még jobb, az orosz tőzsde pedig egyenesen a világ legjobban teljesítő értékpapír-piacai közé tartozik. Tartsd a szemed az olajárakon és vedd meg a kevésbé ismert orosz cégek részvényeit! - vázolták fel elemzők a hvg.hu-nak az orosz tőzsde befektetői sztoriját.


A címlapról ajánljuk