Gazdaság

Nokia: 500 millió dolláros szerződés a HP-vel

Öt évre szóló, évente százmillió dolláros szerződést kötött a finn Nokia és a Hewlett-Packard számítástechnikai óriás, melynek értelmében a HP nyújtja a Nokia számára az informatikai hátteret.

Gazdaság

A ConocoPhillips veheti meg a Lukoil-papírokat

Az amerikai ConocoPhillips olajtársaság 1,988 milliárd dollárért vásárolhatja meg az orosz Lukoil meghirdetett 7,59 százalékos tulajdonrészét. Ez volt az idei legnagyobb orosz privatizáció.

Gazdaság

Ejthetik a bankadót, ellenkeznek a bankok

Még sincs megegyezés a bankok és a kormány között a "különsarc"-ról, a hazai pénzintézetek többsége ugyanis nem hajlandó elfogadni a hatszázalékos kamatkülönbözet-adót.

Gazdaság

Elmozdítanák posztjáról Járait?

A kormány a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosításával kívánja eltávolítani posztjáról Járai Zsigmondot, az intézmény elnökét – írja a Magyar Nemzet. Az MSZP cáfol.

Gazdaság

Vizsgálat indult a Viasat3 ellen

Vizsgálatot indított az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a svéd tulajdonban lévő Viasat3 ellen, miután felmerült, hogy a körzetiként nyilvántartásba vett adó országos műsorszolgáltatást folytat.

Gazdaság

Fizetőssé válik a Hotmail-levelek letöltése

A Microsoft webalapú levelező szolgáltatásának, a Hotmailnek több millió regisztrált felhasználója kénytelen szembesülni azzal a körülménnyel, hogy ezentúl fizetnie kell, amennyiben postafiókjának üzeneteit az Outlook programmal kívánja számítógépére letölteni.

Gazdaság

Ingyenes tanácsadás a lakásmaffia ellen

Jogi tanácsadást biztosít a II. kerületi önkormányzat a területén élőknek; Horváth Csaba polgármester szerint a szolgáltatás bevezetésével sikerül visszaszorítani a lakásmaffiák tevékenységét.

Gazdaság

Csúcson a BUX, menetel a Richter

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX történelmi csúcson, 12 441 ponton zárt kedden. A nyertesek között van a Richter, az OTP és a Matáv is.

Gazdaság

Ausztria keleti szomszédaihoz igazítja társasági adóját

Jövőre Ausztria 25 százalékra csökkenti a társasági adó jelenleg 34 százalékos mértékét. Ezzel az osztrák kormány reményei szerint az ország adózási szempontból összemérhető lesz az alacsonyabb adókulcsokat kínáló keleti szomszédaival.

Gazdaság

EKG-t is továbbít a magyar fejlesztésű mobiltelefon

A szokásos mobilfunkciók mellett GPS-azonosítóval is felszerelt telefonok elektronikai fejlesztését a Flextronics magyarországi kutató központjában, Zalaegerszegen, a mechanikai fejlesztést Althofenben végezték el egy év alatt.

Gazdaság

Egyszerűbb lesz a cégtelefon adózása

Jövőre természetbeni juttatásnak minősül a vállalati mobiltelefon magáncélú használatából származó jövedelem, az adó és tb-járulék megfizetése pedig a telefon tulajdonosára, a munkáltatóra hárul.

Gazdaság

Ír kezekbe került a Juventus

Az egyesült államokbeli Metromedia International Group bejelentette, hogy lezárult rádiós üzletágának, a Metromedia International Inc.-nek (MII) a Communicorp Group Ltd.-nek történő eladása. A tranzakcióval többek között a Juventus Rádió is új kezekbe került.

Internet

Csigalassúsággal fejlődik a hazai e-kormányzat

Az internetes kormányzati szolgáltatások fejlettségét tekintve Észtország vezeti az új és majdani kelet-európai EU-tagállamok rangsorát, míg Magyarország a mezőny közepén található – áll egy brit elemzők által közzétett tanulmányból.

Gazdaság

Bokros Lajos három napon belül hazatér

A Horn-kormány egykori pénzügyminisztere a napokban megválik a világbanki igazgatói tisztjétől, és október 1-től a Közép-európai Egyetem (CEU) professzora lesz - tudta meg Bokros Lajostól a hvg.hu.

Gazdaság

A féltékeny Chirac menesztette Sarkozyt

A francia miniszterelnök a süllyesztőbe küldte túl népszerűvé vált miniszterét, Nicolas Sarkozyt. A magyar származású pénzügyminisztert Chirac a pártelnöki tisztségért indítja, ettől remélve, hogy a népszerűségét beárnyékoló politikus háttérbe szorul.


A címlapról ajánljuk