Gazdaság

Csúcson a BUX és a Mol, a Matáv gyengült

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 12.364,21 ponton zárt hétfőn. Az előző kereskedési napi, pénteki záró értékhez képest ez 24,19 pontos, 0,20 százalékos emelkedés.

Gazdaság

Drámai elbocsátások a Matávnál

A Matáv-csoport 2005-2006-ban 25-26 százalékos létszámleépítést hajt végre, aminek révén a költségek éves szinten 20 milliárd forinttal csökkennek – közölte a társaság.

Gazdaság

Nem nyúltak az alapkamathoz

A Monetáris Tanács üléséről kiadott közlemény szerint a gazdasági és pénzügyi folyamatokat áttekintve döntött úgy a testület, hogy változatlanul hagyja a jegybanki alapkamatláb 11 százalékos szintjét. A döntés egybeesik az elemzők várakozásaival.

Gazdaság

Német alapé az Alkotás Point

A Sachsen Fonds GmbH. nevű német alapkezelő cég vásárolta meg 62 millió euróért az Alkotás Point irodaházat. Az eladó az AIG/Lincoln Hungary ingatlankezelő cég volt – írja a Budapest Business Journal.

Gazdaság

Krassó-Szörény és Kolozs megye üzletileg a legvonzóbb

Romániában az ország nyugati és középső részén vannak a legjobb üzleti lehetőségek, mindenekelőtt Krassó-Szörény, Kolozs és Brassó megyében - idézte a Világbank felmérésének eredményét a Capital című román gazdasági hetilap.

Gazdaság

Gyenge forgalom az Unilvernél

A brit-holland Unilever fogasztásicikk-gyártó és -forgalmazó profitfigyelmeztetést hozott nyilvánosságra: a várakozásoknál alacsonyabb nyári forgalom alapján azt jósolták a cégnél, hogy a harmadik negyedévi eredményeik gyengék lesznek.

Gazdaság

Reuters: csökkent az euró 2010-es bevezetésének esélye

A Reuters szeptemberi felmérése szerint az elemzők hitelesnek tartják a kormány megemelt hiányprognózisát, de a konszenzus az államháztartás idei GDP-arányos deficitjét a prognózis felső határára, 5,3 százalékra teszi, ami a kormány szerint a pesszimista változat.

Gazdaság

Alkotmányos kétségek a bankadó körül

Jogászok szerint az egyedül a pénzügyi szektort sújtó 24 százalékos társasági adó ellentétes az alkotmánnyal. Különösen azóta „gyanús” az adótörvény-tervezet eme passzusa, amióta kiderült, hogy a biztosítókkal kivételt tesznek.

Gazdaság

Pozsony vezeti a bérek versenyét Szlovákiában

Szlovákiai magyarlakta régiók továbbra is elmaradnak a bérek terén. Míg Pozsonyban az átlagbér eléri a 20 ezer koronát, addig a Nyitrai és Nagyszombati kerületekben csak 12-13 ezer korona körül mozog.

Gazdaság

A Jaguar bezárja gyárát Coventryben, és eladja Forma-1-es részlegét

Több mint fél évszázad után, a halmozódó veszteségek miatt leállítják az autógyártást a Jaguar Coventryben lévő üzemében, és a cég az idény végén kiszáll a Forma-1-es autóversenyből is – közölte pénteken Coventryben a patinás brit márkát birtokló amerikai Ford vállalatcsoport.

Gazdaság

Piacerősítő pletyka: a Nike felfalná a Pumát

A német Puma sportszergyártó cég részvényének árfolyama rekordot döntött a frankfurti tőzsdén, mert a befektetők egy része bedőlni látszik egy pletykának, miszerint a cég az amerikai Nike bekebelezési akciója előtt áll.

Gazdaság

Nő a devizahitelek kamata

Csütörtökön kamatot emelt a svájci jegybank. Ez főként azokat érinti, akik svájci frank alapú hitelt vettek fel.


A címlapról ajánljuk