Gazdaság

Soros az USA harmadik legnagyobb adományozója

Az amerikai jótékonyak legfrissebb ötvenfős listáját összeállító Business Week magazin szerint Soros 2,4 milliárd dollárt, nettó vagyonának 68 százalékát adományozta eddig jótékony célokra.

Gazdaság

Megkapta a repülési engedélyt a SkyEurope

Az SkyEurope Hungary Airlines eleget tett minden olyan jogszabályi követelménynek, amely a nemzetközi menetrend szerinti légiforgalomban való részvételhez szükséges – közölte csütörtökön a gazdasági tárca.

Gazdaság

Együttműködési megállapodást írt alá a MOL és a PKN Orlen

A MOL és a PKN Orlen megállapodást írt alá Varsóban, amelyben kezdeményezik egy együttműködés megteremtésének lehetőségét a közép-kelet-európai régió olajiparában, kötelezettséget azonban egyik fél sem vállalt a dokumentumban - közölte a MOL csütörtökön.

Gazdaság

Isztambuli robbantások: esnek az európai tőzsdeindexek

Azonnal a veszteséges oldalra csúsztak csütörtökön a vezető európai tőzsdemutatók arra a hírre, hogy Isztambulban három robbanás történt, amelyek közül az egyik komoly károkat okozott a brit központú HSBC törökországi központjának az épületében, egy másik pedig az isztambuli brit konzulátus épületében.

Gazdaság

USA: brókerbotrány a Wall Streeten

Devizaváltással kapcsolatos bűncselekmények gyanújával vettek őrizetbe legalább tíz kereskedőt New Yorkban és Jersey Cityben, és további 37 bróker őrizetbe vétele várható más városokban is – jelentette a The Wall Street Journal (WSJ) és a CNBC hírtelevízió.


A címlapról ajánljuk