hvg.hu Gazdaság

Az EU-csatlakozás közelebb hozza a magyar és a finn vállalatokat

Magyarország és a közép-európai országok „adóversenye” is szerepet játszott abban, hogy jövőre a finn kormány is csökkenteni fogja a vállalkozói adó mértékét – mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Paula Lehtomäki, Finnország nemrég Budapesten járt kereskedelmi és fejlesztési minisztere.

Gazdaság

Ki nyerhet a mobilszámok hordozhatóságával?

A hazai mobil távközlés legizgalmasabb kérdése, hogy milyen hatásai lesznek a számhordozhatóságnak. A hírközlési törvény májustól kötelezi a mobilszolgáltatókat ennek bevezetésére. Ki lesz a nyertese, és ki fog veszíteni rajta – a TNS Hungary Kft. legfrissebb felmérésében erre is kereste a választ.

Gazdaság

Jön a kamatadó, a köva és a heva?

A kamatokat és árfolyamnyereséget is bevonnák az szja-alapba, új adóalanyként megjelenne az önfoglalkoztató és az esetleg már jövőre belépő központi vállalkozási adó hatálya kiterjedne az szja-ból átkerülő egyéni vállalkozókra is

Gazdaság

Újabb Suzuki-beruházás Esztergomban

A Magyar Suzuki Rt. 60 milliárd forint beruházás eredményeként megkezdi az idén új, egyelőre New Concept Car munkanevet viselő modelljének sorozatgyártását jelentették be a cég vezetői csütörtökön az esztergomi gyárban.

Gazdaság

Mikiegér magyar mobilokon

Megállapodást kötött az internet- és mobil tartalomszolgáltató Walt Disney Internet Group és a Pannon GSM Rt., hogy rövidesen Magyarországon is elérhetőek lesznek a Disney játékok, képek és csengőhangok mobiltelefonon – írja a Business Wire.

Gazdaság

Freedom House: még mindig nagy az állam szerepe Magyarországon

A korrupció elleni harcban, a közszolgálati média függetlenségének és a kisebbségi jogoknak a biztosításában további előrelépést tart szükségesnek a Freedom House legújabb jelentésében, amely szerint az állam túlzott szerepét sem sikerült kellőképpen lecsökkenteni.

Gazdaság

Közel 60 milliárdos hitel a MÁV-nak

A kormánynak ismét mélyen a zsebébe kellett nyúlnia, hogy megsegítse a MÁV-ot. A vasúttársaság ezúttal csaknem 60 milliárd forint hitel felvételéhez kapott állami garanciát.

Gazdaság

Greespan kamatemelést sugall, szárnyal a dollár

Alan Greenspan, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elnöke nem zárta ki, hogy "adott időben" a rövid távú hitelek kamatait emeljék. A defláció már nem fenyegeti többet az amerikai gazdaságot - jelentette ki Greenspan szerdán, az amerikai kongresszus előtt.

Gazdaság

Perre készülnek az Air France ellen

Az easyJet angol fapados légitársaság vezérigazgatója jogi lépéseket helyezett kilátásba a francia Air France légiszállítási csoport ellen, mert az szerinte kisajátítja magának a francia légi piacot.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával