Gazdaság

A MOL 470 millió dollárért adná el gázüzletágát

A földgázszállító, -tároló, és ellátó egységei eladásából legalább 470 millió dollár bevételt vár nyár végére a MOL Rt., amely magában foglalja a földgázszállító-pakettért várt 250-270 milliót - írta az orosz Kommerszant.

Gazdaság

Cáfolja az emberkísérletek hírét a szegedi professzor

A Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinikájának vezetője cáfolta a Népszabadság szerdai cikkében közreadott szakmai véleményt, amely szerint több vastagbél-daganatos beteg esetében emberen végzett gyógyszerkísérlet folyik a szegedi klinikán.

Gazdaság

Irodai kártevők: MÉHEK, HANGYÁK és vírusok

A világszerte több mint 30 milliárd eurós kárt okozó MyDoom vírus pusztítása után a Novell informatikai multi által készíttetett jelentés felfedi, hogy az elfoglalt vagy nemtörődöm alkalmazottak hogyan gyorsítják a vírusok terjedését, és okozhatnak tetemes veszteséget a munkaadóknak.

Gazdaság

Tüdősérüléseket okozott a pattogatott kukorica

Nagyszabású pert indított egy pattogatott kukoricát gyártó amerikai cég ellen harminckét dolgozó, mert szerintük a kukorica ízesítőanyagai miatt maradandó tüdőkárosodást szenvedtek munkájuk közben.

Gazdaság

Győzőtt Schwarzenegger költségvetési reformja

Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó szerdán elérte tavalyi beiktatása óta első nagy sikerét: az amerikai szövetségi állam választópolgárai népszavazáson jóváhagyták tervét a költségvetés megreformálására, a krónikus hiány "terminálására".

Gazdaság

Pénzhiány miatt leállt a Sorstalanság forgatása

Átmeneti pénzügyi gondok miatt le kellett állni a Sorstalanság című film forgatásával - mondta a hvg.hu-nak Koltai Lajos, a film rendezője kedden. A leállást egy, a film külföldi támogatását is érintő brit adóváltozás okozta, de Koltai szerint a novemberi befejezés nincs veszélyben.

Gazdaság

Kína: alkotmányos védelmet kaphat a magántulajdon

A kínai parlament e héten kezdődő ülésén várhatóan módosítani fogják az alkotmányt, és törvényes védelemben fogják részesíteni a magántulajdont. A példa nélküli lépést a legfelső pártvezetés, élén Hu Jintao főtitkárral, már korábban jóváhagyta.

Gazdaság

Négyéves rekordot döntött a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 262 pontos emelkedéssel, 10 580 ponton zárt kedden, így megdöntötte a négy évvel ezelőtti 10 471 pontos záróár-rekordot.

Gazdaság

Ötheti csúcson a dollár az euróval szemben

Kedden délután New Yorkban a dollár az euróval és a japán jennel szemben is erősödött arra a befektetői várakozásra, hogy kedvező lesz a pénteken ismertetésre kerülő februári foglalkoztatási adat.

Gazdaság

Idén 3 százalék alatt maradhat a hazai GDP-növekedés

Idén várhatóan nem lesz tartható a tavaly év végi 3,1 százalékos GDP-növekedési ütem – állítják külföldi elemezők. Főleg a fogyasztás megtorpanása miatt 2004-ben 2,7-3 százalék közötti gazdasági növekedés várható.

Gazdaság

Már 2006-tól kisebb lehet a parlament létszáma

Lamperth Mónika belügyminiszter szerint már a következő választások idejére megvalósulhat a miniszterelnök által javasolt 250 fős törvényhozás terve, és a főpolgármester indítványának megfelelően kisebb létszámmal működhetnek az önkormányzati testületek is.

Gazdaság

Történelmi csúcson a BUX

A januári próbálkozás után második nekifutásra a BUX-nak kedden 10532,45 ponttal sikerült áttörnie a 10493 pontos történelmi rekordot, amelyet 2000. március 10-én állított be. Kedden fél kettőkor 10318 ponton áll az index, így a négy évvel ezelőtti 10471,91 pontos záróárrekord pillanatnyilag nincs veszélyben.


A címlapról ajánljuk