Az olimpia elszállt, de mi lesz a beígért fejlesztésekkel?
Gazdaság

Az olimpia elszállt, de mi lesz a beígért fejlesztésekkel?

Mindig is 55 ezres atlétikai stadiont szeretett volna Csepelre? Nincs miért aggódnia, hiszen a kormány megígérte: a beruházás akkor is megvalósul, ha nem lesz olimpiánk. Új híd és szélesebb autópálya is lehet, sőt, épülhet szlalomkajakpálya is, ha nem csak trükköztek a költségekkel a pályázatban.

MTI Vállalkozás

Adót szedetne az Airbnb-vel egy hazai szervezet

Az egyik hazai idegenforgalmi szervezet azt javasolja, hogy csak olyan vállalkozás hirdethessen a szállásközvetítő oldalakon, így az Airbnb-n vagy a Booking.com-on, amely igazoltan bejelentette az önkormányzatnak apartmanjait – olvasható a Magyar Nemzetben.

hvg.hu Gazdaság

Más árut kapnak a magyarok, mint az osztrákok

A hazai hatósági vizsgálatok eredményei is alátámasztják, hogy multinacionális élelmiszergyártók eltérő minőségű termékekkel látják el a nyugat-európai és a kelet-európai boltokat – írta a Magyar Idők. Itthon 24-féle terméket vizsgáltak meg és hasonlítottak össze az osztrák üzletekben kapható árukkal.

hvg.hu Gazdaság

Zöldbárók toplistája: ők söpörték be a legtöbb agrártámogatást 2016-ban

Új földemberek tollasodtak meg vagy léptek elő a semmiből Orbán Viktor közvetlen környezetében. Ez derül ki a Magyar Államkincstár napokban véglegesített tavalyi adataiból. Az uniós és nemzeti forrásból származó agrártámogatásokból még mindig elsősorban Csányi Sándor, Simicska Lajos és Leisztinger Tamás cégbirodalmai profitálnak, de a kormányzati propagandával szemben 2016-ban nem elsősorban a hazai kistermelők, hanem a külföldi származású gazdák erősödtek meg.

Révész Sándor Gazdaság

A vizitdíj ellen szavazott? Nyugodtan érezze magát átverve!

Napra pontosan tíz esztendeje annak, hogy el kellett kezdeni fizetni az orvosi vizsgálatokért. Ma már nem kell, mégis többet költünk az egészségügyre, mint akkor, az állam meg kevesebbet. A vizitdíj örökségét mégsem vállalja senki.

Magyar Országos Közjegyzői Kamara

Átverték, kárt okoztak önnek? Így bizonyíthatja igazát

Sok per indul azért, mert a vitatkozó felek már a puszta tényekben sem tudnak megegyezni: a felső szomszéd nem ismeri el, hogy a beázást a fürdőszobájában eltört vízcső okozta, vagy az építtető tagadja, hogy rosszabb minőségű anyagokat épített be, mint amiről előzetesen megállapodott? Vannak ennél bonyolultabb nézeteltérések is, amelyek rendezését megkönnyítheti, ha az érintett a közjegyzőtől kéri a tények rögzítését, akár szakértő kirendelésével. Ezzel sokszor elkerülhető a pereskedés, de ha mégsem, akkor a bírósági eljárás meggyorsítható.

hvg.hu Gazdaság

Csillapítják az újlipótvárosi forgalmat, kiss & ride zóna jön

Átalakítják az autóforgalmat a főváros közlekedési szempontból egyik legveszélyesebb részének tartott Újlipótvárosban, ahol például az egyik iskola előtt úgynevezett kiss & ride zónát alakítanak ki a rövid távú parkolás problémájának megoldására.

MTI Gazdaság

Tállai fizetésemeléssel rúgja be NAV motorját

Újabb, bár nem túl jelentős fizetésemeléssel folytatódik a NAV-dolgozók életpályamodelljének megvalósítása – mondta az NGM államtitkára. A kockázatos munkakört és a többéves tapasztalatot elismerő rendszernek köszönhetően 63 800 forinttal többet vihet haza most februárban egy határnál 15 éve szolgálatot teljesítő pénzügyőr járőr, mint amennyit 2016 júniusában keresett.

1
5 6 7 8 9
4933
A címlapról ajánljuk