Átverik a befektetőket a gyorsjelentésekkel

2012. április 14., szombat, 22:42 • Utolsó frissítés: 2012. április 14., szombat, 22:42
Szerző:


Címkék: ; ;

Elindult az amerikai gyorsjelentési szezon és örömmel jelentik be a hírmagyarázók, hogy a vártnál jobbak a cégprofitok.

Elindult az amerikai gyorsjelentési szezon és örömmel jelentik be a hírmagyarázók, hogy a vártnál jobbak a cégprofitok. A Reuters szokásos heti kitekintésében újra feltűnik egy olyan szakértő, aki szerint Amerikában minden szép és jó, csak ezek a szerencsétlen európaiak köpnek bele a Wall Street levesébe. 

Az öröm tárgya, hogy az eddig jelentő 32 cég háromnegyede túlteljesítette a várakozásokat. Az sajnos kimaradt a cikkből, hogy egyrészt a várakozások az elmúlt fél évben drasztikusan romlottak (fél éve 10 százalékos profitbővülés volt a várakozás, most 3), másrészt az elemzők hagyományosan alábecsülik a profitokat, hogy mindig több legyen a túlteljesítés, mint az elmaradás.

Ennek az az oka, hogy a befektetők a rossz hírek hallatán hajlamosak elfordulni a piactól, ami csökkenti a forgalmat, ami ellentétes a Wall Street-i cégek érdekeivel. Ezért aztán nagyon kevés kivétellel mindig túlteljesítik a várakozásokat a cégek, ami viszont sokszor csak azért következik be, mert a becslések irreálisan alacsonyak.

Ezért aztán semmiféle következtetést nem szabad önmagában abból abból levonni, hogy túlteljesültek a várakozások. Azt kell majd figyelni, hogy mennyivel A jövő héten beindul a nagyüzem, naponta tízes nagyságrendben érkeznek majd a gyorsjelentések.

1 HOZZÁSZÓLÁS
2012. április 15., 09:11 Hazafi Zoltán

Hát, igen... ez a világ egy kész átverő-show.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Átverik a befektetőket a gyorsjelentésekkel
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X