Az UniCredit írásba adná, hogy nem lép le Magyarországról

2012. január 19., csütörtök, 19:48 • Utolsó frissítés: 2012. január 19., csütörtök, 21:58
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

Az UniCredit kész egy a 2008-as bécsi kezdeményezéshez hasonló írásbeli megállapodásra azt illetően, hogy...

Fotó:

Az UniCredit kész egy a 2008-as bécsi kezdeményezéshez hasonló írásbeli megállapodásra azt illetően, hogy magyarországi leányvállalata által kezdelt eszközöket nem építi le. Az olasz bank vezére szerint az IMF és az EU együttműködésével akkor létrehozott egyezség jól működött, és bár a bankot nem kérték még fel arra, hogy egy új, hasonló kezdeményezéshez csatlakozzon, ha ez megtörténik, hajlandó aláírni egy nyilatkozatot arról, hogy magyarországi eszközeit nem építi le - írta a Bloomberg.

A bank MTI-hez eljuttatott tanulmányában arról értekezik, hogy a térség továbbra is az EU-átlag feletti növekedési esélyt nyújt a bankszektor számára, hiszen a régiós hitelpiac telítettsége kevesebb mint fele a nyugat-európainak. Különösen a vállalati hitelezés és a jelzáloghitelezés területén jók az üzleti lehetőségek. A régión belül továbbra is jelentősek lesznek a különbségek, és a 2011-2015-ös időszakban várhatóan Oroszország és Törökország járul hozzá döntő mértékben a bankpiac növekedéséhez - állítja az UniCredit.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Az UniCredit írásba adná, hogy nem lép le Magyarországról
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X