Goldman: vegyél aranyat, add el az olajat!

2012. március 28., szerda, 23:31 • Utolsó frissítés: 2012. március 28., szerda, 23:39
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ;

A Wall Street-i bankház szerdán felülbírálta nyersanyagpiaci ajánlását, amelyet a rövid távon vételről tartásra rontott.

A Wall Street-i bankház szerdán felülbírálta nyersanyagpiaci ajánlását, amelyet a rövid távon vételről tartásra rontott. A Goldman Sachs elemzői úgy vélik, az idei árupiaci rally megtorpanhat a második negyedévben az eddiginél gyengébb makroadatok hatására, és a piac rövid távon amúgy is túlvetté vált, így a réz, az olaj és a szója további felhalmozását nem javasolja. Az év egészét tekintve a bankház elemzői még mindig 10 százalékos hozamot remélnek az árupiacon - írta a Reuters.

Az arannyal kapcsolatban azonban továbbra is töretlen a Goldman Sachs bizalma. Elsősorban az alacsony amerikai állampapír-hozamok és a gyenge növekedési kilátások okán tartja vételre alkalmasnak a nemesfémet. A bankház Wall Street Journal által idézett ajánlásában felhívta a figyelmet arra is, hogy az arany 1700 dollár/uncia alatti árfolyama ahhoz képest nagyon is alacsony, hogy a Fed egy újabb nyíltpiaci ösztönzésre készül. A banknál úgy vélik, az arany elmúlt időszakban tapasztalt gyengeségének elsődleges oka a befektetők növekedésbe vetett túlzott hite volt.

A Goldman a következő negyedév végére 1785 dolláros, fél év múlva 1840 dolláros, egy éves távlatban pedig 1940 dolláros unciánkénti aranyárat prognosztizált. Az arany jegyzése szerdán 1664 dolláron állt meg, közel 1,5 százalékos lejtmenet után. Az év elején a kurzus 1800 dollár közelében is megfordult.

A WTI nyersolaj árfolyamának emelkedésében rövid távon megtorpanásra számít a Goldman Sachs, sőt, a gyenge amerikai makroadatok hatására egy nagyobb visszaesést sem tart kizártnak, ám hosszabb távon fenntartja vételi ajánlását az energiahordozóra, arra hivatkozva, hogy a WTI árfolyama közelíteni fog a 20 dollárral drágább Brent jegyzéséhez.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Goldman: vegyél aranyat, add el az olajat!
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X