Hiába nagy biznisz, nem érdekli a közszolgákat az árfolyamgát

2012. április 12., csütörtök, 16:55 • Utolsó frissítés: 2012. április 12., csütörtök, 17:05
Szerző:


Címkék: ;

Ahhoz képest, hogy mennyire jól járnak vele a devizahitelesek, nem igazán érdekli az érintetteket az árfolyamgát...

Ahhoz képest, hogy mennyire jól járnak vele a devizahitelesek, nem igazán érdekli az érintetteket az árfolyamgát lehetősége - legalábbis ez derül ki az MTI körképéből. régóta tudni lehet a kondíciókat,

Az Erste Bank arra számít, hogy az ügyfelek több mint fele vesz majd részt a programban - a Bankszövetség becslése korábban 75 százalékos részvétel volt.. Nincs ügyfélroham, de a fiókokban és a call centerben is megnőtt az érdeklődők száma. Bár még nincs pontos statisztika, de eddig körülbelül 2.000-en érdeklődtek és valamivel több mint 50-en adtak be kérelmet. 

A Raiffeisen is arról számolt be, hogy folyamatos, de nem kiugróan erős az érdeklődés, minden ügyfélszolgálati csatornán. Nemcsak a közalkalmazottak, hanem a programra még nem jogosultak is érdeklődnek már.  A CIB Banknál egyelőre csekély mértékű érdeklődést tapasztaltak.  A CIB24 telefonos ügyfélszolgálaton több mint 300-an, a fiókokban pedig mintegy ezren kértek tájékoztatást az árfolyamgátról és a bank ehhez kapcsolódó hitelermékéről. A bank már több mint 30 kérelmet befogadott, amelyek kedvező elbírálása esetén elindulhat a szerződéskötés.     

Az OTP Banknál sem volt eddig fennakadás, az összes betérő ügyfél kapott tájékoztatást, illetve zavartalanul folyt a kérelmek befogadása is. A jövőben is kiegyenlített forgalomra számít az OTP, ahol összesen körülbelül 130 ezer deviza alapú ingatlanhiteles ügyfél felel meg a gyűjtőszámlahitel feltételeinek.  

Mint ismert, április 1-jétől a deviza alapú lakás- és szabad felhasználású jelzáloghitellel rendelkező közszférában dolgozók, június 1-jétől a deviza alapú lakáscélú hitellel rendelkező, nem a közszférában dolgozó ügyfelek, szeptember 1-jétől pedig a deviza alapú szabad felhasználású jelzáloghitellel rendelkező, nem a közszférában dolgozó ügyfelek igényelhetik az konstrukciót.  

Az ügyfelek 2012 végéig kezdeményezhetik az árfolyamgát igénybevételét a devizakölcsönt folyósító hitelintézetnél. Az árfolyamgát lehetőségét a lakóingatlanra kötött pénzügyi lízingszerződéssel rendelkezők is igénybe vehetik, ha a kontraktust tavaly december 15-e előtt kötötték. 

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Hiába nagy biznisz, nem érdekli a közszolgákat az árfolyamgát
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X