Itt az idő Mol-részvényt venni?

2012. április 13., péntek, 23:02 • Utolsó frissítés: 2012. április 14., szombat, 08:53
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

A pénteki kereskedésben újra megközelítette a 17 000 forintos szintet a Mol-részvények árfolyama, az olajpapír végül...

A pénteki kereskedésben újra megközelítette a 17 000 forintos szintet a Mol-részvények árfolyama, az olajpapír végül 17 455 forinton zárta hét utolsó napját. Az Equilor elemzése szerint az árfolyamesést nem fundamentális tényezők, hanem a Magyarországgal szembeni pesszimizmus okozta, így érdemes figyelni a papír mozgását, hiszen a jelenleginél kicsivel alacsonyabb árszinten már jó vételnek számít.

Az olaj év eleje óta tartó drágulása, és az ezzel párosuló viszonylag gyenge dollár ugyanis a kutatás-termelés üzletágban az év első negyedében csinos profitot hozott a Molnak, és a szakértők az év hátralévő részében is hasonló eredményt várnak, még akkor is, ha a szíriai kitermelés nem áll vissza a polgárháborús helyet előtti állapotra.

Az Equilor szerint a Mol finomítói árrése is nőtt az év eleje óta, annak ellenére, hogy a magas üzemagyagárak a keresletet visszavetették, hiszen az árazás szempontjából a magyar olajvállalat számára fontos Brent-Urál árkülönbözet egy éve nem látott magasságokban járt az első negyedévben. A kilátások itt is biztatók az elemzők szerint, a tavalyinál kedvezőbb képet mutatnak. A brókercég szakértői ennek ellenére is óvatos vételi ajánlást adtak, beszállási pontként a 16 500 forintos szintet jelölték meg, az első kiszállót pedig 18 000 forintnál látják.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Itt az idő Mol-részvényt venni?
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X