Kritikus szinten az arany, jön az újabb zuhanás?

2012. március 05., hétfő, 14:11
Szerző:


Címkék: ;

Újabb eladási hullám bontakozott ki ma a nemesfémek piacán, az aranyban elesett az 1700 dolláros szint, majd az 1694...

Újabb eladási hullám bontakozott ki ma a nemesfémek piacán, az aranyban elesett az 1700 dolláros szint, majd az 1694 dolláros mélypont után visszalendült a kurzus az 1700-as határ fölé. A nemesfémek az után estek nagyot a múlt héten, hogy Ben Bernanke Fed-elnök nem utalt további likviditásnövelő akciókra a kongresszusi beszédében.

Miután pár perc alatt 1780-ról 1720-ra szakadt a kurzus, a következő napokban a dollár árfolyamának erősödése hatott negatívan az aranyra. Ma is nagyrészt ez a hatás nyomta be 1700 alá, majd ahogy az euró elkedzett magára találni, az arany is kissé visszaerősödött.

A piaci konszenzusos vélemény nagyjából az, hogy rövid távon benne van a pakilban a további esés, de az már jó beszállási alkalmat jelentene a vételi oldalon. Mindenesetre az 1690-es határ tűnik technikailag érdekesnek, ha ez elesik, további komolyabb eladások jöhetnek. Ha viszont megtartja az árfolyamot, elindulhat a lassú visszaerősödés. Persze ehhez az is kell, hogy megálljon az euró/dollár kurzus napok óta tartó gyengülése.

1 HOZZÁSZÓLÁS
2012. március 5., 14:30 Csonka László

Reggel 9 óta 4 pozicióval fogom a short aranyat...mondanom se kell hogy elkezdtem izgulni a gyenge erősödésre...de a cikk kicsit megnyugtatott, de ha segítenétek shortolni az még jobb lenne :)

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Kritikus szinten az arany, jön az újabb zuhanás?
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X