Sárba tiporta az európai bankokat Warren Buffett

2012. május 06., vasárnap, 08:59
Szerző:


Címkék: ;

Osztálykülönbség mutatkozik az amerikai és az európai bankrendszer között - mondta cége, a Berkshire Hathaway tegnapi...

Osztálykülönbség mutatkozik az amerikai és az európai bankrendszer között - mondta cége, a Berkshire Hathaway tegnapi közgyűlésén Warren Buffett. Az amerikai bankok jó erőben vannak, az európaiak pedig csak levegőért kapkodnak - tette hozzá a világ legismertebb és leggazdagabb befektetője.

Én is szeretnék sok pénzt kapni 3 évre egy százalék kamatra, de nem vagyok bajban - közölte arra utalva, hogy az Európai Bank ily módon próbál likviditást pumpálni az öreg kontinens bankrendszerébe, vagy ha úgy tetszik, megmenteni azt az összeomlástól.

Buffett persze poziból beszél, jelentős részvénymennyiséget halmozott fel több amerikai bankból, komoly tulajdonos például a tavaly rekordnyereséget produkáló Wells Fargoban, vagy a Bank of Americában.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Sárba tiporta az európai bankokat Warren Buffett
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X