MNB-hitel: kezdetnek nem rossz

2012. április 03., kedd, 15:55 • Utolsó frissítés: 2012. április 03., kedd, 15:58
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Az MNB kedden indított hosszú lejáratú bankközi likviditásnövelő akciója zökkenőmentesebbé teheti a vállalati...

Az MNB kedden indított hosszú lejáratú bankközi likviditásnövelő akciója zökkenőmentesebbé teheti a vállalati hitelezési aktivitást a Takarékbank elemzője szerint. Suppan Gergely az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy bár véleménye szerint nem az MNB által kedden felkínált 56 milliárd forint fogja fellendíteni a vállalati hitelezést Magyarországon, a jegybanki kezdeményezés mégis fontos szerepet játszhat a vállalati hitelezésben, és kezdetnek igen pozitív eredményt hozott.

A bankok számára megbízható, kiszámítható forrásként szolgál a kétévés lejáratú, a jegybanki alapkamatot követő kamatozású MNB-hitel Suppan szerint, amely egyúttal javíthat a pénzintézetek rövidtávú források (betétek) és a hosszútávú eszközök (kihelyezések) között megbomlott összhangján.

Simor András az MNB legutóbbi kamatdöntő ülését követő sajtótájékoztatóján azt mondta, a likviditásnövelő akció támogatja ugyan a vállalati hitelezés beindítását, önmagában azonban kevés ehhez. Arra azonban mindenképp jó, hogy növeli a bankok biztonságérzetét, hiszen elsősorban azért volt rá szükség, mert a válság óta most először nem csak a hitelezési hajlandóság, hanem a hitelezési képesség is korlátokat szabott a pénzintézetek számára.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


MNB-hitel: kezdetnek nem rossz
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X