Marhaság az árfolyamgát bukásáról beszélni

2012. április 18., szerda, 13:59
Szerző:


Címkék: ;

Vicces kis írás jelent meg a mai Magyar Nemzetben, a lényeg, hogy szinte egyetlen szerződést sem kötöttek az ügyfelek...

Vicces kis írás jelent meg a mai Magyar Nemzetben, a lényeg, hogy szinte egyetlen szerződést sem kötöttek az ügyfelek az e hónaptól igényelhető árfolyamgátra. A sajtó lelkesen rácuppant a hírre, mondván, mekkora bukta már az egész.

Nos, az igaz, hogy nem rohanták meg az első napokban a devizahitelesek a bankokat, hogy kérjék a rögzítést. S mivel ez kevés kivétellel minden ügyfélnek jó lehetőség, valóban nagyobb érdeklődésre számítottak maguk a bankok is. Viszont két hét adataiból ítélni, főleg megkötött szerződések száma alapján, jó nagy marhaság. Az érdeklődés több ezres nagyságrendű és több százan már jelezték igényüket, hogy kérik a rögzítést - erről tegnap írt például a portfolio.hu, de az MTI is összegzett már néhány napja. 

Egyelőre csak a közszolgák előtt áll nyitva a lehetőség, a tömegek júliustól jöhetnek. Aki a hónap második felében jelzi belépését, lehet, hogy ugyanúgy a következő hónaptól csökkenti törlesztőrészletét, mint aki első nap ott toporzékolt a bankban. Teljesen felesleges és félrevezető tehát messzemenő következtetést levonni abból, hogy lassan indul be a buli.

Persze ha a Bankszövetség által várt 75 százalékos részvételtől elmarad majd a belépési arány - amire azért a magyar pénzügyi kultúra békasegget karcolgató szintjének ismeretében bőven van esély -, akkor lehet buktát kiáltani. Csakhogy aki veszít, az épp az a devizahiteles lesz, aki kimarad. Aki meg sprórol, vagyis jól jár, az a bank és az állam.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Marhaság az árfolyamgát bukásáról beszélni
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X