Még nem késő beszállni az aranyrallyba

2012. február 27., hétfő, 17:01 • Utolsó frissítés: 2012. február 27., hétfő, 17:03
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

A Barclays az arany árfolyamának hétfői megingása ellenére is fenntartja 1800 dollár/unciás célárfolyam-előrejelzését...

A Barclays az arany árfolyamának hétfői megingása ellenére is fenntartja 1800 dollár/unciás célárfolyam-előrejelzését, és a nemesfém rallyjának újraéledésére számít. Kedvező várakozásaival nincs egyedül, a Standard Chartered Reutersnek nyilatkozó elemzői szerint is rövid távon elérhető közelségbe került az 1802 dolláros arany-árfolyam. Az UBS árupiaci szakértői szerint amiatt is egyre kevésbé kell aggódni, hogy az euró árfolyamában bekövetkező esetleges fordulat magával rántja az arany jegyzését, hiszen bár az euró és az arany kurzusa közti pozitív korreláció még mindig fennáll, az árfolyamok együttmozgása egyre kisebb mértékben érvényesül.

Az aranyrally a múlt héten 3 százalékkal 1780 dollár/uncia közelébe emelte a nemesfém árfolyamát, amely így 13 százalékkal az év eleji szintek fölé került, majd a hét első napján megingott, és 1760 dollárig esett vissza. A Saxo Bank szakértői szerint ez a korrekció azonban nem volt több a befektetők más eszközökben elszenvedett veszteségeinek pótlását szolgáló profitkivétnél, amely egyúttal újabb beszállási lehetőséget is nyújtott a hosszból mindeddig kimaradók számára. A Saxónál úgy vélik, befektetői hangulat további romlása sem száműzné a hétfői mélypontnál sokkal lejjebb az arany kurzusát, hiszen az 1750 dollár/uncia körüli stop-loss megbízások életbe lépése, illetve az ezen a szinten a fizikai aranykereslet várható megugrása is támaszt nyújtana a kurzusnak.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Még nem késő beszállni az aranyrallyba
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X