Megtorpant az Egis szabadesése, ideje bevásárolni?

2012. április 05., csütörtök, 17:46 • Utolsó frissítés: 2012. április 05., csütörtök, 18:18
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Az Egis-részvények jegyzése a csütörtöki kereskedésben több mint 4 százalékkal emelkedett, 15 000 forintig...

Az Egis-részvények jegyzése a csütörtöki kereskedésben több mint 4 százalékkal emelkedett, 15 000 forintig kapaszkodott vissza az idei 13 600 forintos mélypontról. A BÉT-en jegyzett kisebbik gyógyszerpapír az év eleje óta 19 százalékkal értékelődött le, ezzel messze alulmúlta az európai gyógyszeripari részvények átlagos teljesítményét és 28 százalékkal magyar szektortársa, a Richter teljesítményét. A Concorde elemzői szerint az Egis jelenlegi 18 400 valós forintos, illetve év végi 20 000 forintos fair értéke alatt forog, így érdemes bevásárolni a papírból, annak ellenére, hogy árfolyama több tényező együtt hatása miatt egy ideig tovább csökkenhet.

A Concorde szerint az év végéig az Egis részvények 38 százalékkal értékelődhetnek fel a jelenlegi árfolyamszinttől, ám addig jelentős eladási nyomásnak lehet kitéve. A gyógyszergyártó legnagyobb tulajdonosa, a Tradewinds Global Investors tovább csökkentheti az Egisben lévő részesedését, amelyet már március végén 10 százalék alá szorított vissza. A Tradewinds által keltett eladói nyomás hetekig, hónapokig, vagy akár tovább is tarthat a Concorde szerint, attól függően, hogy a likviditás hogy alakul a részvény piacán. Az elmúlt időszakban tapasztalt kiemelkedően magas forgalom meggyorsíthatja a Tradewind kitárazását, közelebb hozhatja a felpattanás időpontját is.

Az üzleti környezet sem feltétlenül kedvez az Egisnek a Concorde szerint, hiszen a magyar piac megítélése a gyógyszerrészvényekre is hatással van, ráadásul a szabályozási környezet szigorodása, a gyógyszertámogatások visszavágása és a gyógyszerárak drasztikus csökkenése hangsúlyozottan negatív hatással lehet a forgalma negyedét belföldön bonyolító Egisre. Összességében az Egis hazai értékesítésének 8-10 százalékos visszaesésére számít azt remélve, hogy az új készítményeinek bevezetésével bizonyos mértékig kompenzálhatja az árak lemorzsolódásának negatív hatását - írta elemzésében a brókercég.

A forint gyengesége azonban kedvezően befolyásolhatja a külföldi értékesítésből származó bevételeket, ráadásul az Egis új gyógyszerfejlesztései újabb bevételi forrásokat teremthet a cég számára már a 2012-13-as pénzügyi évben. A Concorde összességében vételre ajánlja a papírt, amelynek fair értékét az év végére 20 ezer forintra várja.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Megtorpant az Egis szabadesése, ideje bevásárolni?
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X