Nagyon veszélyes a külfödi uralom a bankszektorban

2012. április 01., vasárnap, 22:45 • Utolsó frissítés: 2012. április 01., vasárnap, 22:45
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

A régió bankjaira a legnagyobb veszélyt nyugat-európai tulajdonosaik jelentik - írta a Financial Times feltörekvő...

A régió bankjaira a legnagyobb veszélyt nyugat-európai tulajdonosaik jelentik - írta a Financial Times feltörekvő piaci országokkal foglalkozó blogja. Az Európai banki és pénzügyi fórum szakértői a beyonbrics beszámolója szerint elmondták: hiába felelnek meg a térség bankjai az európai bankfelügyelet szigorított szabályainak is, ha nyugati anyaintézményeik támogatásától függenek.

A nyugati helyzet kedvezőtlen változásával a régiós leánybankokat a tőkekivonás veszélye fenyegeti, az anyabankok túlzott óvatossága ráadásul indokolatlanul visszafoghatja a hitelezést, ezzel is hátráltatva a térség talpra állását.

A nyugati tulajdonban lévő régiós bankok vállalati hitelkörét eddig jobbára a helyi tulajdonú pénzintézetek vették át, ám a beyondbrics új privátbank alakulásáról is beszámolt Prágában, illetve arról írt, hogy a nemrég a Volksbank Internationalt megszerző orosz Szberbank további akvizíciókat tervez a térségben, hogy helyzetét a nyugati versenytársaival szemben megerősítse.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Nagyon veszélyes a külfödi uralom a bankszektorban
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X