Nagyot kaszálhat az árfolyamrögzítésen a gazdag devizahiteles

2012. január 26., csütörtök, 22:10 • Utolsó frissítés: 2012. január 26., csütörtök, 22:12
Szerző:


Címkék: ; ;

Kiderültek a nagy devizahiteles-mentés legfrissebb részletei, már el is kezdhetik az érintettek számolgatni, hogy...

Kiderültek a nagy devizahiteles-mentés legfrissebb részletei, már el is kezdhetik az érintettek számolgatni, hogy mennyivel csökkenhet a havi törlesztőrészletük, ha belépnek az árfolyamgátas rendszerbe. Elég egyértelmű, hogy lényegében az összes (feltételeknek megfelelő) devizahitelesnek érdemes élnie a lehetőséggel, hiszen a piaci áron és a rögzített áron számolt törlsztés különbsége ugyan gyűlik, de nagy részét kifizetik az adós helyett a bankok és az állam, s a maradék tartozás is nagyon kedvező kamattal nő csak a fixálás 5 éve alatt. 

Ebből az is következik, hogy aki nincs rászorulva a segítségre, az kaszálhat igazán a dolgon. Az [origo] cikke azt taglalja, hogy ha valaki rendben tudja fizetni a törlesztőket, vagy ha a rendszerbe történő belépés révén 20-30 százalékkal csökkenő törlesztő révén pár év alatt lerendezi adósságait, már nem csúszik többet, annak nagy ötlet a megmaradó összeg befektetése.

Ha például Prémium Államkötvénybe fekteti valaki a kisebb törlesztőrészleten nyert pénzt, az többet kamatozik, mint amekkora tartozás eközben a gyűjtőszámlán halmozódik. Még jobb lehetőség lakástakarékpénztári szerződést kötni, ebben az esetben duplán lehet learatni az állami segítséget: egyszer az árfolyamgátnál, majd újra a lakáskassza támogatásánál.

Szép dolog tehát az árfrolyamgát 2.0, de mi indokolja azt, hogy az adófizetők pénzén jókora támogatást kapjanak azok, akik devizahitelt vettek fel és azt rendesen tudják is törleszteni? 

3 HOZZÁSZÓLÁS
2012. január 30., 16:50 Gábor Dóka

Elnézést,kedves hozzászólók,hozzászólnék én is ,talán egy másik szemszögből is világítassék meg a devizahitel-probléma...Elvileg mindenki mikor felvette a devizahitelt kapott a kezébe egy szerződést amit aláírt ,értelmezett tudomásul vett,felvette a devizahitelt mert előnyösebb volt a számára mint az akkori forinthitel,Benne volt a szerződésben,hogy milyen kondícióval kapta a hitelt és érvényes szerződést kötött,szabad akaratából Önként,mert a szerződés akkor előnyösebb volt mint a másik az undok forinthitel ÉS MEGKAPTA A PÉNZT!!!A szerződésről az idők folyamán bebizonyosodott,hogy előnytelen és már szabadulna tőle mindenki,elsősorban úgy hogy Valaki fizessen helyette mert Ő nem tudja az előnytelenné vált kötelezettségét teljesíteni,hát teljesítsen Más helyette,mert Ő nem képes tud akar ...Nem volt köteles felvenni(most veszik fel a végtörlesztők a forinthiteleket milyen érdekes...)most meg állami segítségnyújtást kér mindenki semmi felelősségvállalás fizessenek az állam polgárai mindannyian mert XY hitelt vett fel amit nem gondolt át de a posztkomcsi-paternialista társadalmunk majd ezt is felvállalja és segít...hogy is van ez? Meddig maradunk a homokozóban és játszunk hitelből kölcsönből álltatjuk magunkat és szerződésekből menekülünk ahelyett,hogy felnőtt módjára szembefordulnánk a dolgokkal és vállalnánk az amit épp vállaltunk?Nem maradhatunk mindig Kelet-Európa....

2012. január 30., 12:57 Bolla Gábor

Te nem gondolkodó, értelmiségi, együgyű igavonó barom!
A kezed biztosan meg van kötve, hogy ezt le kellett írnod, mi??
Ha igen, akkor jó lehetnél Köztársasági elnöknek.... hiszen ő is csak egy báb!

"de mi indokolja azt, hogy az adófizetők pénzén jókora támogatást kapjanak azok, akik devizahitelt vettek fel és azt rendesen tudják is törleszteni?"

Mit gondolsz, hogy hol laknánk most, a 3 hónapos gyermekünkkel, ha nem teszünk meg mi és a családunk mindent annak érdekében, hogy fizessük a 78.354 forintról induló és most 149.875 forinton csúcsot döntő hitelünket???

Azt miért nem kérdezed meg, hogy mi ez a különcködés?
A közszolgák miért kapnak plusz támogatást? - én is az vagyok, ennek ellenére nem értek vele egyet.

A rohadt narancsunknak már az íze sem savanyú ám! Ha érted, mire gondolok....
Vagy minden lakásra felvett devizahitelesnek biztosítani kellett volna a forintra ÁTVÁLTÁST, vagy:
Amikor pl. 2008-ban felvették a hitelt, választottak a 78.000ft CHF alapú és a 118.000ft forint alapú hitel között. Lehessen mindenkinek AZON a forint árfolyamon visszaváltatni a kölcsönét és 118.000-t fizetni....

Abba ne menjünk bele, hogy miért kellett CHF / EURÓ / YEN hitelt felvenni, mert aki tájékozott, az tudja!

Az pedig a pofátlanság teteje, hogy aki nem fizette, beletojt, rossz adós, annak segítenek a legtöbbet.

2012. január 26., 23:57 neki nincs...

Biztosan nincs hitele a cikk írójának, mert ha lenne nem írna ilyen badarságokat.
Aki tudja fizetni annak nem megterhelő, hogy a betervezetthez képest 50-80-al megnőttek a terhei? Nem probléma, hogy e miatt le kell adnia az életszínvonalából? Nem probléma, hogy nem tud e miatt gyermeket vállalni? Nem gond, hogy a gyermekét nem a magasabb színvonalú oktatásban részesíti? Nem baj, hogy nem költ többet, így a gazdaság sem növekszik? Sorolhatnám, de felesleges. Akinek nincs az nem is érezheti át, csak sajnálja mástól. Inkább sajnálná a sok segélyen élő gyereket gyártó embertípustól, de persze arról nem szabad beszélni! Ha ők dolgoznának nem állna itt az ország, és az emberek sem vettek volna fel ilyen hiteleket.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Nagyot kaszálhat az árfolyamrögzítésen a gazdag devizahiteles
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X