Nem ment olyan rosszul az OTP-nek

2011. november 18., péntek, 09:59 • Utolsó frissítés: 2011. november 18., péntek, 10:46
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Az OTP Bank az elemzők várakozásait messze meghaladó eredményről számolt be.

Az OTP Bank az elemzők várakozásait messze meghaladó eredményről számolt be.

A harmadik negyedév során a bank 35 milliárd forintos profitot könyvelt el, amely 14 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakánál, és pusztán 6 százalékos visszaesést mutat az előző negyedévhez képest. A számottevően jobb eredményt számos egyedi és egyszeri tétel is befolyásolta, azonban ezeket kiszűrve is jobb az eredmény az elemzők által várt 28 milliárdnál.

A banknál a harmadik negyedév végéig 1736 ember jelezte végtörlesztési igényét, összesen 9,3 milliárd forintnyi hitelállományra. Ennek várható negatív eredményhatása 1,9 milliárd forint a beszámoló szerint. Az OTP az év végéig az ügyfelek ötödénél számít végtörlesztési igényre, ami 197 milliárd forintos hitelállományt érinthet, és 39,5 milliárd forint veszteséget okozhat a banknak.

Az a tény, hogy a kormány tárgyalásokat kezd az IMF-fel, mindenképpen pozitív hír az OTP számára, egy esetleges IMF megállapodás jelentősen csökkenti a valószínűségét annak, hogy a banknak a közelmúltban jelentős veszteségeket okozó nem-konvencionális intézkedések folytatódnak, így a jelenlegi nyomott áron vételi lehetőség lehet a bankpapírban.

Szeptember végére 109,640 milliárd forint nyereséget ért el az OTP-bankcsoport, ami 9 százalékkal több a bázisnál. A bank vártnál jobb eredménye a javuló nettó kamateredménynek, a magasabb díj- és jutalékbevétnek tudható be. A magasabb eredményt ráadásul úgy érte el a bank, hogy az előző negyedévhez képest 7 milliárd forinttal több társasági adót fizetett. A csoport korrigált adózás utáni eredménye a harmadik negyedévben 42,5 milliárd forint volt 6 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, az első három negyedévben 131,215 milliárd forintot tett ki, egy százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Nem ment olyan rosszul az OTP-nek
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X