Nem pakolja ki az állam a lakásból az özvegyet, ha meghal a devizahiteles

2012. június 11., hétfő, 21:46 • Utolsó frissítés: 2012. június 11., hétfő, 21:46
Szerző:


Címkék: ; ;

Közel egyhangú szavazással módosította az Országgyűlés hétfőn a nemzeti eszközkezelőről szóló törvényt: a változtatás...

Közel egyhangú szavazással módosította az Országgyűlés hétfőn a nemzeti eszközkezelőről szóló törvényt: a változtatás lehetővé teszi például azt, hogy a bérlő halála után a vele együtt lakók tovább bérelhetik az ingatlant. Emellett a törvény kiveszi a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-t a társasági adó hatálya alól.

Törlik a törvényből a kényszerértékesítési kvóta, valamint a szociálisan rászorult személy meghatározását, és felhatalmazza a kormányt, hogy rendeletben határozza meg a szociálisan rászorulók körét és a rászorultság igazolásának módját, valamint az eszközkezelő által megvásárolandó lakóingatlanok maximális számát és kiválasztásuk módját is. Emellett kivették az ingatlan megvásárlásának feltételei közül azt, hogy a hiteladós vagy a vele együtt élő házastársa vagy élettársa legalább két gyermeket kell, hogy neveljen.

Az eszközkezelő a kormány és a bankszövetség megállapodása szerint az eredetileg tervezett ötezer ingatlan helyett 25 ezer lakóingatlant vásárol meg 2014-ig. Olyan devizahitelesekét, akik nem tudják fizetni a törlesztőket, ezért a bank vinné az ingatlant.  Az idén - Nátrán Roland helyettes államtitkár tájékoztatása szerint - nyolcezer lakás kerülhet az eszközkezelőhöz., vagyis ennyi család válhat bérlővé az eszközkezelő által megvett ingatlanokban.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Nem pakolja ki az állam a lakásból az özvegyet, ha meghal a devizahiteles
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X