szerző:
hvg.hu

Közép-kelet-európai sikerek után nyugat féle terjeszkedik a magyar tulajdonú KÉSZ Csoport. Új leányvállalatukat Németországban nyitották meg. A cég vezetése szerint az EU-ban ez a piac mutatja majd az egyik legdinamikusabb fejlődést, ezért 2016 elején KEMAG Deutschland GmbH néven alapították meg az ottani céget. Első generálkivitelezési projektjük április elején veszi kezdetét.

Ukrajna, Románia, Szerbia, Oroszország, és Fehéroroszország után a német piacon terjeszkedik a magyar tulajdonú KÉSZ Csoport. A hazai építőiparban egyedülálló módon a cégcsoport éves forgalmának átalagosan több mint 15 százalékát adták a külföldi leányvállalatok által megvalósított projektek, ezt az eredményt növelnék az új piacra lépéssel.

„A választás azért esett Németországra, mert az előrejelzések nagyon komoly építőipari volumennövekedést prognosztizálnak itt – mondta Kovács Attila, a KÉSZ Csoport alelnöke. A német piac akár 1 millió új lakást is képes lesz felvenni. A célunk Németországban, hogy 2020-ra az évi 60-80 millió eurós forgalmat érjünk el. Ahogy a többi külföldi leányvállalatunknál, ebben az esetben is irányelv, hogy minden kint megtermelt eredményt Magyarországon költsünk el.”

Jelenleg folyamatban van a KEMAG infrastruktúrájának kiépítése, valamint a működéshez szükséges szakemberek bevonása. Ezzel párhuzamosan készülnek az első elnyert projekt, egy 220 lakásos, 5 szintes lakóház kivitelezésére Berlinben, 20 millió euró nagyságú beruházás keretében. Hely- és piacismeretben sincs hiány, hiszen az új leányvállalat résztulajdonosa a német, de magyar gyökerekkel rendelkező Mundial AG ingatlanfejlesztő cég.

Az új leányvállalat is jól bizonyítja, hogy a KÉSZ külföldi üzletágának kialakítása megalapozott ötletnek bizonyult. Tavaly kiemelkedően sikeres évet zártak, 111 olimpiai úszómedence méretű területen építettek 8 gyárat Közép-Kelet-Európában.

A KÉSZ 33 évvel ezelőtt gyakorlatilag családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több mint 1500 munkavállalót foglalkoztat, árbevétele elérte a 70 milliárd forintot. A KÉSZ Csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.

A holding Magyarországon túl a környező európai országokban is aktív. A KÉSZ Csoport építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, a nyíregyházi Lego-gyárat és a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit, valamint a KÉSZ volt a kivitelezője a Nemzet Főterének is nevezett budapesti Kossuth tér felújításának. A KÉSZ Csoport 2013-as nagyberuházása a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!