MTI Világ

43 halott egy algériai rendőrakadémia elleni merényletben

Negyvenhárman meghaltak és harmincnyolcan megsebesültek egy rendőrakadémia ellen elkövetett öngyilkos merényletben kedden a kelet-algériai Iszerben - jelentette be az algériai belügyminisztérium. A tárca szerint az áldozatok száma még változhat.

MTI Világ

Szlovákia kiadja Algériának a hazájában elítélt terroristát

A pozsonyi kerületi bíróság pénteken kihirdetett döntése szerint Szlovákia kiadja Algériának Musztafa Labszit, akit az algériai hatóságok terrorizmus miatt már korábban életfogytiglani börtönre ítéltek, de terrorcselekmények előkészítése és okirat hamisítás miatt Franciaországban és más európai országokban is elítélték, vagy körözik hasonló bűncselekmények miatt.

Hét nap

Az al-Káida Algériában

Legalább 57-en meghaltak a múlt héten elkövetett algériai öngyilkos merényletekben, amelyeket a katari al-Dzsazira...

Hét nap

Algériai összetűzések

Az előző havinak több mint a duplájára, 45 főre emelkedett márciusban az algériai hadsereg és az iszlamista gerillák...

MTI Világ

Pokolgépes támadások Algériában: ketten meghaltak

Két algériai rendőrparancsnokság ellen hajtottak végre nagyjából egy időben pokolgépest támadásokat iszlám szélsőségesek hétfőre virradóra, a robbantásokban szemtanúk szerint két ember életét vesztette, és 17-en megsebesültek.

Világ

Kivégezték az elrabolt algériai diplomatákat

Kivégezte a Bagdadban minap elrabolt két algériai diplomatát az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat Abu Muszab az-Zarkávi vezette iraki csoportja egy iszlám honlapon szerdán megjelent közleménye szerint.

hvg.hu Világ

Algéria

A kilencvenes évek elején kirobbant algériai polgárháború legvéresebb éveiben - emberjogi szervezetek szerint – legalább 150 ezer ember halt meg: ezekben az időkben a fővárosban és környékén naponta százakat is meggyilkoltak az elsősorban védtelen polgári lakosokra támadó fundamentalisták, köztük az Iszlám Fegyveres Csoport (GIA) harcosai. Az erőszak mára alábbhagyott, az újabban az al-Káida terrorhálózattal is kapcsolatba hozott, mindeddig fel nem számolt algériai lázadók célpontjai a sivatagban túrázó külföldi turisták.

Világ

Algériában a jelenlegi államfő nyerte az elnökválasztást

Elsöprő fölénnyel, a szavazatok 83 százalékát megszerezve nyerte a csütörtöki algériai elnökválasztást Abdel-Azíz Buteflika jelenlegi államfő. A pénteken közzétett végleges eredmények szerint a második helyen végzett Ali Benflisz korábbi kormányfő nem egész 8 százalékot szerzett.

Algéria

Algériai elnökválasztás: eredmény előtti diadalünnep

Abdel-Aziz Buteflika államfő magabiztos győzelmét jósolták a csütörtöki elnökválasztás után beérkező részeredmények alapján a politikus hívei. A hivatalos eredményeket ugyan csak ma teszik közzé, Buteflika tábora azonban már az éjszaka az utcán ünnepelte vezetője diadalát.

1 2

A címlapról ajánljuk