MTI Világ

Pakisztánban kaptak kiképzést a szállodafoglaló terroristák

A Laskar-i-Taiba (Igazak Hadserege) nevű, szélsőséges iszlamista szervezet két titkos táborában történt a felkészítés - legalábbis a Times Now angol nyelvű indiai hírtelevízió jelentése szerint ezt vallotta kihallgatásán a terrorcsoport őrizetbe vett tagja, egy bizonyos Azam Amir Kaszav.

MTI Világ

Pakisztán: közelebb az atomrakétához

Pakisztán sikeres kísérletet hajtott végre egy közepes hatótávolságú, atomtöltet célba juttatására is alkalmas rakétatípussal, két héttel egy nagy hatótávolságú rakétával elvégzett teszt és két nappal egy sikeres indiai rakétaelhárító gyakorlat után.

Világ

Merengések

Pakisztán és India megnyitotta a vitatott Kasmírt megosztó határvonalat, hogy segítse az októberi földrengés túlélőit, akikre a tél újabb veszélyt hozhat. Az akadozó mentés kikezdheti a pakisztáni hadsereg tekintélyét, miközben az iszlamisták profitálhatnak a helytállásukból.

MTI Világ

Pakisztán és India megnyitotta az első kasmíri átkelőt

Átkelőhelyet nyitott Kasmír két fele között Pakisztán és India hétfőn, hogy ezzel is segítse az október 8-i földrengés áldozatait. A lépés elsősorban gesztusértékű, mivel a vitatott hovatartozású Kasmír pakisztáni és indiai része között még soha nem nyitották meg az 1949-ben létesített ellenőrzési vonalat.

MTI Világ

Indiai-Pakisztán: közös nyilatkozat, eltérő értelmezés

Az békefolyamat gyorsítása érdekében a két ország közös nyilatkozatot adott ki hétfőn a kasmíri tűzszüneti vonal megnyitásáról, de a pakisztáni elnök szerint a himalájai terület hovatartozása feletti indiai-pakisztáni vita megoldására a tűzszüneti vonal nem fogadható el állandó határvonalként Iszlámábád számára.

Világ

Rögös út Kasmírban

Történelmi jelentőségű mozzanatként értékelik megfigyelők, hogy a múlt héten buszjárat indult Kasmír indiai és pakisztáni része között, így rokonok majd hatvan év után találkozhattak ismét.

Világ

India és Pakisztán végre megbékél?

Amennyiben hinni lehet Mudzsahid Huszein volt pakisztáni titkosszolgálati miniszternek, végérvényesen vége az India ellen folytatott kormányzati propagandának Pakisztánban: a világ egyetlen muszlim atomhatalma elkötelezett a béke irányába. Az egyik iszlámábádi kormánypárt vezetője Pervez Musarraf pakisztáni elnök két hét múlva esedékes indiai vizitjét előkészítendő utazott Újdelhibe.

1 2

A címlapról ajánljuk