Újabb város döntött az ingyenes HPV-oltás mellett

2009. május 26., kedd, 10:15
Szerző:


Címkék: ; ;

Dunaújváros is csatlakozott az országos méhnyakrák-megelőzési programhoz: a tizenhárom év alatti lányok részére a város biztosítja ezentúl a betegség kialakulásáért felelős HPV vírus elleni négykomponensű védőoltást - írja a Dunaújvárosi Hírlap.

A dunaújvárosi közgyűlés a május 15-ei ülésén döntött úgy, hogy a dunaújvárosi állandó  lakhellyel rendelkező, az adott naptári évben a tizenharmadik életévét betöltő lányok részére ingyenesen biztosítja a méhnyakrák megelőzését szolgáló HPV vírus elleni védőoltást  az idei évtől kezdődően. 

A népességi adatokat figyelembe véve ez évente 200-250 gyermeket érint a városban. Az önkormányzati támogatás mértéke teljes finanszírozás mellett az idei évben az előzetes számítások alapján mintegy 18 millió forint lesz. A védőoltást  hasonlóan más, iskolás korban beadandó oltáshoz  minden évben intézményi keretek között kapják meg az érintett gyerekek.

 

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK:


Újabb város döntött az ingyenes HPV-oltás mellett
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
  • Csökkentheti a görög hitel kamatát az euróövezet

    Az euróövezet vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a Görögországnak nyújtott első mentőcsomag kamatát csökkenti, és a visszafizetés idejét akár 30 évre meghosszabbítaná.

  • VG: recesszióban marad a magyar gazdaság

    Csak átmenetileg állt meg a gyorsulási irányadó (gyia) esése a nyár utolsó két hónapjában, szeptemberben újra lassult a gazdaság: havi alapon 0,05 százalékkal csökkent...

  • Indulhat az EKB kötvényvásárlása

    Mario Draghi, az EKB elnöke bejelentette, hogy az Európai Központi Bank kötvényvásárlási akciókkal kész hozzájárulni a súlyos szuverén kötvénypiaci torzulások...

HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X