Ligeti Nagy Tamás HVG Hetilap

Útravaló

Honnan jöttünk, hová tartunk, és a kettő között mivel üssük agyon az időt? Az amerikai író élettanácsai végzős diákoknak.

Illényi Balázs HVG Hetilap

Átlátszó trükkök

A letisztultságukkal üzenő vagy az extravagánsan hivalkodó órák mellett még különlegesebbnek tűnnek a szinte fel sem ismerhető számlapú darabok.

Németh András HVG Hetilap

Önkéntes elmúlás

Kaliforniában júniusban lép életbe a segítséggel elkövetett öngyilkosságot engedélyező törvény. s Kanadában is készült egy hasonló javaslat. Magyarországon csökken az eutanázia támogatottsága.

G. Tóth Ilda HVG Hetilap

Család és ámítás

Matolcsy György lemondását követeli a teljes ellenzék, miután dokumentumok is igazolják, amit már a múlt heti címlapsztorinkban is megírtunk: a jegybankelnök kézi vezérléssel osztotta a megbízásokat és a támogatásokat rokoni és baráti cégeknek.

Pálmai Erika HVG Hetilap

Mesterfogások

A Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjének jövő heti budapesti megrendezése kiváló országimázs-javító lehetőség, az 1,3 milliárd forintos állami támogatás miatt pedig a kiválasztottaknak kiváló üzlet.

Rácz Tibor HVG Hetilap

Kipörgő óramutatók

Ma már másodpercenként tízezer képet rögzítő időmérő az autóversenyek „órája”, és közel a nap, amikor minden adat mobilapplikációra fut be.

Murányi Gábor HVG Hetilap

Hazájába szakad

Üldözési mániában szenvedett, vagy „csak” érzékenyebben reagált a valóságos üldözésre a szocializmus kori filmcsillag, Krencsey Marianne? Pályáját 1966-os disszidálása mindenesetre derékba törte.

HVG HVG Hetilap

Átmentés, másként

Egy lengyel levéltárban fellelhetők olyan egykori magyar állambiztonsági iratok, amelyek itthon még hozzáférhetetlenek.

Bedő Iván HVG Hetilap

Közös könyvvitel

A bitcoin mögötti számítógépes megoldás nem kizárólag a virtuális pénzhez jó, bankok és földhivatalok is alkalmazni szeretnék.

1 2 3 4 5 6 7
1769
A címlapról ajánljuk
Mundruczó Kornél: Még nem látni a végét ennek a morális válságnak

Mundruczó Kornél: Még nem látni a végét ennek a morális válságnak

Miközben úgy tűnik, Hollywood is felfigyelt Európa-szerte jegyzett rendezőnkre, Mundruczó Kornél független színházával próbál tükröt állítani a mai Magyarországnak. Szerinte évszázadok óta ugyanazokat a köröket járják a magyarok, és a gyengébbek, a kisebbségek legalizálják saját elnyomásukat.