A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) megvásárolná az MNV-tulajdonú Nemzeti Lóverseny Kft. (NL) alagi ingatlanait.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) megvásárolná az MNV-tulajdonú Nemzeti Lóverseny Kft. (NL) alagi ingatlanait. A kikalkulált vételárat az NL és testvércége, a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. működésére kell fordítani - döntött a múlt hét végén a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács. Csakhogy az NL-nek a tranzakcióra közbeszerzési pályázatot kell kiírnia, márpedig egyszer erre már ráfaragott: Winkler Márton bőripari vállalkozó az őstermelői elővásárlási jogra hivatkozva megpuccsolt már egy NL-üzletet (HVG, 2006. március 7.). A MNV által tervezett ügylet lényege, hogy a 113 hektáros, 2006 nyarától istállóstul, lakóépületestül, karámostul, edzőpályástul műemléki oltalom alatt álló alagi tréningtelep vételárából a csőd szélére került, tavaly több mint félmilliárd forint veszteséget produkált NL folytathatná a működését (HVG, 2008. július 12.). Az MNV közleménye szerint a lovi 1,5 milliárd forintot már az idén megkapna, a fennmaradó 1 milliárdot pedig jövőre, miközben az alagi tréningtelepet továbbra is az NL kezelné.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!