A pesti Ráday utcában létesülő Kitchen Budapest egy "városi térrel, mobil kommunikációval és internettel foglalkozó...

A pesti Ráday utcában létesülő Kitchen Budapest egy "városi térrel, mobil kommunikációval és internettel foglalkozó multifunkcionális hely, ahol fiatal kutatók számára teret és eszközt biztosítunk a szabad gondolkodásra s a kreatív csapatmunkára" - írják önmeghatározásukban a főváros új médialaboratóriumának létrehozói. A műhely 13 fő számára ad 3-6 hónapos ösztöndíjat. A helyekre pályázni lehetett, az első pályázati kör elbírálása most zajlik. A Kitchen deklarált célja, hogy a mérnökök, designerek, művészek közös munkálkodását preferálja. Ez abból is látszik, hogy a "konyha" partnerintézményei a Média Oktatási és Kutató Központ (MOKK) és a MOME, azaz a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. A médiakonyha hátterét adó séfek a Magyar Telekomnál ülnek, s mint kinyilvánították, nem feltétlenül kívánják bekebelezni azt, amit az ösztöndíjasok kisütnek.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
HVG Hetilap

Leleplezett mítoszok

Hatalom a mobiltömegek kezében címmel jelent meg kötet az új médiatechnológiák és kommunikációs formák társadalmi hatásairól. Az efféle könyveket szokták hézagpótlónak nevezni.