A pesti Ráday utcában létesülő Kitchen Budapest egy "városi térrel, mobil kommunikációval és internettel foglalkozó...

A pesti Ráday utcában létesülő Kitchen Budapest egy "városi térrel, mobil kommunikációval és internettel foglalkozó multifunkcionális hely, ahol fiatal kutatók számára teret és eszközt biztosítunk a szabad gondolkodásra s a kreatív csapatmunkára" - írják önmeghatározásukban a főváros új médialaboratóriumának létrehozói. A műhely 13 fő számára ad 3-6 hónapos ösztöndíjat. A helyekre pályázni lehetett, az első pályázati kör elbírálása most zajlik. A Kitchen deklarált célja, hogy a mérnökök, designerek, művészek közös munkálkodását preferálja. Ez abból is látszik, hogy a "konyha" partnerintézményei a Média Oktatási és Kutató Központ (MOKK) és a MOME, azaz a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. A médiakonyha hátterét adó séfek a Magyar Telekomnál ülnek, s mint kinyilvánították, nem feltétlenül kívánják bekebelezni azt, amit az ösztöndíjasok kisütnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
HVG Hetilap

Leleplezett mítoszok

Hatalom a mobiltömegek kezében címmel jelent meg kötet az új médiatechnológiák és kommunikációs formák társadalmi hatásairól. Az efféle könyveket szokták hézagpótlónak nevezni.