HVGCsökken a politikai érdektelenség - derül ki a Medián augusztus 5-e és 9-e között készült felmérésének adataiból.

HVG
Csökken a politikai érdektelenség - derül ki a Medián augusztus 5-e és 9-e között készült felmérésének adataiból. Május óta folyamatosan nő azok aránya, akik biztosra mondják részvételüket egy most vasárnapi választás esetére; augusztusban minden második szavazópolgár nyilatkozott így. Az utóbbi két hónapban ugyanakkor jelentősen csökkent a bizonytalanok száma, tehát azoké, akik kitértek a pártszimpátiára vonatkozó kérdés elől. Mindez a Fidesz-MPSZ újbóli erősödésével járt együtt, így a teljes népességben a júliusi 8 százalékról 10 százalékra nőtt az ellenzéki párt előnye az MSZP előtt. A választani tudó biztos szavazók körében a kisebb pártok közül csak az SZDSZ lépné át az 5 százalékos bejutási küszöböt. Javultak az emberek gazdasági várakozásai: júliusban még 14 százalékkal többen mondták azt, hogy a következő egy évben romlani fog az ország gazdasági helyzete, mint ahányan javulásra számítottak, augusztusban viszont már csak 4 százalék volt a különbség. Ezzel együtt továbbra is többen (61 százalék) érzik úgy, hogy az országban rossz irányban mennek a dolgok. A felmérés kezdetének napján hivatalba lépett Sólyom László köztársasági elnök 70 százalékkal az ország legnépszerűbb politikusa. A hónap nagy vesztese Magyar Bálint: az oktatási miniszter népszerűsége 7 százalékkal csökkent.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!