G. Tóth Ilda HVG Hetilap

A nép szava

Egyetlen huszárvágással megsemmisítette a vasárnapi nyitvatartás tavaly még elvi alapokon bevezetett tilalmát a kormány, nehogy az ellenzék politikai tőkét kovácsoljon egy sikeres, a boltzárat elsöprő népszavazásból.

Gyükeri Mercédesz HVG Hetilap

Fogolydilemma

Az unió statisztikusai kifogásolják a nem éppen piaci elven nyújtott Eximbank-hiteleket, amelyeket aligha lehet a kivitelhez kötni. A kormányhoz annál inkább.

HVG HVG Hetilap

Belföldi nyüzsgés

2015. július: Egy temesvári bevásárlóközpont 55-60 millió eurósra becsült költségeinek 65 százalékára nyújtott hitelt az Eximbank az izraeli Plaza Centersnek.

Muck Tibor HVG Hetilap

Mézesmadzagvasút

A 2-es és a 4-es metró szerelvényeit szállító Alstom budapesti tendergyőzelmével kapcsolatos korrupciógyanú a magyar főváros és a francia világvállalat közötti hosszas huzakodást is új megvilágításba helyezheti.

F. Szabó Emese HVG Hetilap

Be is út, ki is út

Magyarország valóságos adóparadicsom, mégsem lett igazi offshore-központ. Az ilyen hátterű cégek száma csökkenőben van, és az uniós szabályok szigorításával az adóelkerülés terepe tovább szűkül.

Muck Tibor HVG Hetilap

Próbajáratok

Könnyebb eligazodni, de a közlekedési feltételekben nem látszik javulás – legalábbis a HVG gyorstesztje szerint.

Szabó M. István HVG Hetilap

Felpörgetésben

Bő százmilliárd forintért viszi el a kormány 2018-ra minden háztartásba a széles sávú internetezésre alkalmas kábelt, holott az új mobilnetes hálózatra is támaszkodhatna.

Gáti Júlia HVG Hetilap

Kísérleti terápia

Hetekbe telhet, amíg kiderül, hogy gazdaságos vagy pazarló, betegbarát, netán életveszélyes megoldás a fővárosi sebészeti ügyelet decentralizálása.

Gyükeri Mercédesz HVG Hetilap

Homályvédelem

Csak az az adat legyen nyilvános, amelyik a kormányzatnak tetszik, és érdekében áll közölni. Ez a szándék rajzolódik ki a nyilvánosságot korlátozó törvényekből, amelyek közül most egyet kilőtt az Alkotmánybíróság.

Gáti Júlia Itthon

Megüti a guta, ha ezt megtudja a magas vérnyomásról

Uniós tízmilliárdok folytak el népegészségügyinek mondott célokra, ám ebből egyetlen fillér sem jutott a magas vérnyomás felismerésére, felmérésére vagy elemzésére. És akkor csodálkozunk, ha évi kilencezer lábat amputálnak idehaza, kétszer annyit, mint a 80-as években? A szakemberhiány miatt ráadásul százával szűnhetnek meg az alapellátást, közte a hipertóniagondozást végző helyek.

G. Tóth Ilda Gazdaság

Szobákra mennek – megszelídítenék az Airbnb-t

Átalányadót vetnének ki a közösségi szálláshelykiadókra és egy ember legfeljebb három lakást adhatna ki, miután a hagyományos szállodák fellázadtak az olcsó, trendi versenytárs miatt. Kérdés, kevesebb lesz-e a feketéző a modern Zimmer frei házigazdák közt.

Vitéz F. Ibolya HVG Hetilap

Erőltetett menetek

Aki megnyer egy pályázatot, aláírja a támogatási szerződést, másnap megkaphatja a támogatási összeg 50 százalékát – Csepreghy Nándor miniszterhelyettes ígérete szerint így működik majd az uniós források elosztásának új rendszere.

Muck Tibor HVG Hetilap

Végállomás

A végiggondolatlanság és a kapkodás jeleit mutatja, ahogy a kormány a Nyugati és a Déli pályaudvar sorsáról ötletel. A nyugat-európai nagyvárosok központjából nem kitiltják, hanem a lehető legbeljebb vezetik a vasutat.

1 2 3 4 5 6 7
144

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával