Bedő Iván HVG Hetilap

Alulra szagolják

Merész konyhatervezésre ad lehetőséget, hogy terjedőben van a felső páraelszívók konkurense, a pultba süllyesztett lenti változat.

Balogh Csaba HVG Hetilap

Láthatóan problémás

Egy arcfelismerő algoritmus tévesztése elméletben megmosolyogtató, gyakorlatban szomorú következményekkel járhat. De akkor sem feltétlenül aludhatunk nyugodtan, ha jól működik a technológia.

Pavló Péter - Balogh Csaba Tech

Nincs más választásunk, idén Zimbabwe is megelőz minket

Magyarországon csak papíron lehet behúzni az ikszet az országgyűlési választásokon, de például Észtországban már 13 éve működik a dolog internetes felületen, otthonról vagy akár külföldről is. Az azonosításhoz idén már a zimbabwei választásokon is alkalmaznak elektronikus technológiát.

Pavló Péter HVG Hetilap

Jobb nem félni, mint megijedni

Bár a legújabb ipari forradalom vitathatatlanul zajlik, úgy tűnik, hogy az elmúlt évek robotizációval kapcsolatos szakértői jóslatai még jó ideig csak várakozások maradnak.

Balogh Csaba Tech

95-97% esély van rá, hogy eddig ön is rosszul mosott kezet

Miközben a hazai kórházak fertőzési adatait éveken át titkoló humántárca a 157 éves Semmelweis-tétel felidézésétől reméli a megoldást, elszomorító eredményre jutott egy, a civilek kézmosását vizsgáló friss kutatás.

Gécs Dániel HVG Hetilap

Procivébé

A versenyszerű videójátékozásnak ma még egy nagyságrenddel kevesebb követője van, mint a labdarúgásnak, de már van annyira népszerű, mint a kosárlabda vagy az amerikai foci. Pénzből és profitból sincs benne hiány.

László Ferenc HVG Hetilap

Okoska

Az egyszerű fitneszkarkötőknél okosabb, az okosóráknál butább a Fitbit Versa. De szerencsére nem a „két szék között a pad alá esés” tipikus esete.

Balogh Csaba HVG Hetilap

Szenzorsziget rabjai

A képernyő körüli műanyag részek vékonyítása régóta napirenden van a mobilgyártóknál. A mai napig csak közelített kávamentesség egyre jobban csengő marketingüzenetté is vált. Ám nem is olyan könnyű megoldani, hogy a telefon előlapja csupán képernyőből álljon.

Lindner András Élet+Stílus

Egészen váratlan dolog derült ki a placebóhatásról

Képalkotó eljárásokkal is sikerült kimutatni, mi játszódik le a testben placebo alkalmazása során. Ráadásul kiderült, hogy a hatóanyag nélküli szer akkor is hatásos lehet, ha a páciens tisztában van a készítmény semlegességével.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk