Aktuális lapszám HVG hetilap 2010/07. SZÁM
Fókuszban
HVG Fókuszban

Ugyanaz nagyban?

Spanyolország éppen annyira nem hasonlít Görögországra, mint a Real Madrid egy másodosztályú focicsapatra – utasította...

Kocsis Györgyi Fókuszban

Kariatidák

Görögország lehet az Óvilág Lehman Brotherse.

Tálas Andrea Fókuszban

Istenek alkonya

Hiába jelentett be a görög kormány megszorító intézkedéseket, adó- és nyugdíjreformot, egyelőre kétkedve fogadják a pénzpiacok, hogy külső segítség nélkül kikerülhet az államcsőddel fenyegető helyzetből. A precedensértékű eset a valutaunió szabályainak újragondolására késztetheti az EU-t.

HVG-Ténytár
HVG Hetilap

Városok lent és fent: alföldi vesztesek

Jócskán átrendezte az utóbbi száz év a mai Magyarország területén fekvõ városok népesség szerinti rangsorát. A jelenlegi országhatárokon belül található települések között az 1910-ben még ötödik Hódmezõvásárhely például mára a 21. helyre csúszott vissza a toplistán.

Világ
hvg.hu Világ

Újra csendesek

Stabilizálódtak az egykori szovjet tagköztársaságokban az Oroszországhoz kötődő autokrata rezsimek. Úgy tűnik, a Nyugat csak annyit akar elérni, hogy cégei részt vehessenek a szénhidrogénkincs kitermelésében.

Keresztes Imre Világ

Iráni és nyugati kontrázás az atomjátszmában

A nukleáris áttörés bejelentésével a teheráni kormány háttérbe szorította az ellenzékét, miközben egyre több jel utal arra, hogy az országnak atomfegyverprogramja lehet. A külföld egyelőre tehetetlen.

hvg.hu Világ

Kijevi utóvédharc

Vereséggel felérő harci nyilatkozatot adott ki Julija Timosenko ukrán miniszterelnök, az elnökválasztás vesztese (HVG...

HVG Világ

Kambodzsa felemás fejlődése

Vaskézzel, gazdag és előjogokkal elhalmozott klientúrát kiépítve irányítja Kambodzsát negyedszázada Hun Szen, aki politikai perpatvarba keveredett a thaiföldi kormánnyal.

Szellem
Murányi Gábor Szellem

Intézmények saját halottai

Rendszereken átívelő érdemekért is lehet ma Magyarországon valaki egy hivatal saját halottja. A különféle szempontrendszerek olykor félremagyarázásokra is alkalmat adhatnak.

HVG Szellem

Szűkített körben

„Az utóbbi időben több olyan eset fordult elő, ami az elhunyt munkásmozgalmi tevékenységének megítélésében határesetet...

Illényi Balázs Szellem

Holokauszttúlélők kontra vasúttársaságok

Eddig sikertelenül próbálkoztak a második világháborús deportálásokat túlélők, hogy – mint a múlt héten Chicagóban a MÁV ellen benyújtott kárpótlási kereset felperesei is – fogást találjanak a vasúttársaságokon.

HVG Tech

A palatábla a tábla-PC elődje?

A táblaszámítógépek nemcsak nevükben, hanem részben működésükben is leszármazottai a palatábláknak, amelyek napjainkra sem tűntek el teljesen.

Trend
HVG Trend

A rögbitől a hokiig

A külföldi focimeccsekétől jóval elmaradó kereslettel magyarázható, hogy kevés utazási iroda szervez utakat más...

Vajna Tamás Trend

Lovas ajánlatok

Bár magyar találmány, ma legkevésbé a hazai lótartók profitálnak a globálisan több mint százmilliárd eurósra taksált lovas turizmusból.

Bedő Iván Trend

Szálláshelyek besorolása

Magyarország, hat másik európai országgal közösen, az idén vezeti be a szállodák egységes osztályozását, de az utazók tájékozódásához ez sem biztos, hogy elég.

Fahidi Gergely Trend

Hazai idegenforgalmi kilátások

Nem egyformán érintette a hazai vendéglátást a válság. A felkapott wellnesscentrumok jól tartják magukat, a városközponti szállodák nagy bajban vannak – állítja Róna Iván, a magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

Illényi Balázs Trend

A lakóautózás versenyképessége

Hosszabb külföldi utak esetében éri meg az idehaza még kevéssé elterjedt „csavargós” vakációzási műfajt, a lakóautózást választani.

HVG Trend

Extrémsport-biztosítások

Egy drágább repülőjegy árának akár 10 százalékát is kiteheti a veszélyesnek minősített sportokra kötött baleset-biztosítás díja, de ennek sokszorosába kerülne a külföldi vagy itthoni orvosi ellátás.

Csabai Károly Trend

Külföldi sportutazások

A sportrajongók szervezett utak keretében ma már számos külföldi eseményt a helyszínen is megtekinthetnek, feltéve, hogy meg tudják fizetni az utazási irodák borsos jegyárait. Az élelmes focidrukkerek egyéni szervezéssel olcsóbban is megúszhatják.

Tömöry Ákos Shake

Fellendült a sarkvidéki turizmus

Talán a klímaváltozásról szóló híreknek is köszönhető, hogy mind több turista fordul érdeklődéssel az „eltűnő” sarkvidékek felé, s egyre több cég kínál utakat a jég birodalmába.

Vélemények
Portré
Cégvilág
HVG Cégvilág

Megmentett Vértesi Erőmű.

A költségvetési tartalékból 1,9 milliárd forintos mentőövet dobott a kormány az évek óta veszteséges Vértesi Erőmű Zrt.

HVG Cégvilág

Tatabányai távhőügylet

Megvásárolta a 22 ezer távfűtéses lakást ellátó tatabányai fűtőerőmű 51 százalékos tulajdonrészét a megyei jogú város...


A címlapról ajánljuk