szerző:
HVG

Májustól megszűnik kilenc szlovák sajtóorgánum internetes portáljának teljes ingyenessége, miután Tomás Bella, a...

Májustól megszűnik kilenc szlovák sajtóorgánum internetes portáljának teljes ingyenessége, miután Tomás Bella, a legnagyobb példányszámú napilap, a konzervatív-liberális SME honlapjának egykori főszerkesztője Piano Media néven fizetős webhálózatot indított. A hétfőtől két héten át próbajelleggel működő rendszerhez minden jelentős napilap, a SME mellett az egykori kommunista pártlap Pravda, a gazdasági Hospodarske noviny és a Dennik Sport csatlakozott. Velük együtt a közös fizetős fal mögé vonult a Tyzden című hetilap, a PC Revue számítástechnikai magazin, a Medialne.sk gazdasági internetes portál, valamint a MeToo.sk videoportál és a Joj kereskedelmi televízió online szolgáltatása. Az előfizetők heti 0,99, illetve havi 2,9 euróért szabad hozzáférést kapnak a résztvevők készítette összes internetes tartalomhoz, amelyeknek eltérő része marad ingyenes. A Piano Media a bevételek 30 százalékát megtartja, a többit pedig az egyes sajtóorgánumok között osztja el, de nem a kattintások arányában, hanem aszerint, hogy az előfizetők mennyi időt töltöttek el az egyes honlapokon. Bella abban reménykedik, hogy az első évben az 5,4 milliós Szlovákiában a 4 millió internetet használó 0,8–1,5 százaléka rákapcsolódik a rendszerre, és így a régióban a legtöbb internetes előfizetővel rendelkezhet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!