Aktuális lapszám HVG hetilap 2017/08. SZÁM
Juhász Gábor Itthon

HVG: Donald? Kacsa!

Az egyik bírákat oszt ki, a másik ezt a kérdést már nagyrészt megoldotta; az egyik kiáll a sajtó elé, és megvív vele, a másik folyamatosan hárít; egyikük országa még küzd a 2024-es olimpiáért, a másikuk kitért a lehetséges kudarc elől, de ettől még kudarcot vallott – Donald Trump és Orbán Viktor húzásai mérlegen a HVG e heti számában. Juhász Gábor vezető szerkesztő szubjektív lapajánlója.

HVG HVG Hetilap

Támogatási formák

Számos állami intézkedés áldásaiból a házaspárok igen, az élettársak viszont csak korlátozott mértékben részesülhetnek.

Hamvay Péter HVG Hetilap

Magányos táncos

A Fidesz vezetése arra még képes, hogy 2–2,5 millió hívét mozgassa, de maga a párt tulajdonképpen már nem létezik – állítja Bod Péter Ákos közgazdász.

Bicsérdi Ádám - Bodnár Zsolt HVG Hetilap

Élő lények

Bár a politikától semmi sem áll távolabb, mint a szeretet, mégis a szerelem misztériumát hirdető magyar film győzött a legpolitikusabb nemzetközi filmfesztiválon, a Berlinalén.

Németh András HVG Hetilap

Sose kop el?

Március elején aláírhatják a szerződést, amellyel az amerikai General Motors eladja a francia PSA-csoportnak európai cégét, az Opelt. A tárgyalások a cég szentgotthárdi motorgyárát is érintik.

Nagy Gábor HVG Hetilap

A gyanú árnyéka

A demokraták és a republikánusok közül is egyre többen félnek, hogy nem tisztázott szálak kötik össze Donald Trumpot és embereit Oroszországgal. Michael Flynn nemzetbiztonsági főtanácsadó lemondása csak növelte a gyanút.

Riba István HVG Hetilap

Vállalások és vállalhatatlanságok

A 2024-es budapesti olimpia elúszott, de az még kérdés, hogy a fővárosi népszavazás is elmarad-e, vagy a Fidesz beleáll a számára vesztesnek látszó referendumküzdelembe.

Földvári Zsuzsa HVG Hetilap

Kétlelkűség

Fellép az egykori náci múlt hívei ellen, de élni is hagyja őket a hivatalos Ausztria. Ezt egyebek között a mára legnagyobbá nőtt szélsőséges Szabadságpárt sok évtizedes megtűrése jelképezi.

Keresztes Imre HVG Hetilap

Nem árnyalatnyi különbségek

Feladni látszik az USA azt a negyedszázados álláspontját, hogy az izraeli–palesztin konfliktust a két állam elv alapján kell megoldani. Holott más életképes megoldás nincs.

Hamvay Péter HVG Hetilap

Szenvedő szerkezet

Nem új keletű találmány, hogy mit kell látnia az ideológiailag képzett nézőnek a múzeumokban.

Kiss Anna HVG Hetilap

Mű anyag helyett

Vannak esetek, amikor tényleg hasznosak lehetnek a vitamintartalmú táplálékkiegészítők, az alaprecept azonban az, hogy változatosan kell táplálkozni – figyelmeztet cikkünk dietetikus szerzője.

Juhász Gábor HVG Hetilap

Presszúra

Jelentéktelen befolyású budapesti újságokká lesznek az országos közéleti napilapok, ha a mostani tempóban veszítenek tovább az olvasótáborukból.

Szabó Yvette HVG Hetilap

Átlátszó érvek

Újabb pozíciót készítettek elő annak a szakmai körnek, amelyik egy éve fantomként szállja meg az idegenforgalmi ágazatot. Az ötletgazdának a kormányfő lányát, Orbán Ráhelt tartják.

A címlapról ajánljuk