szerző:
HVG

Abháziában vérmérgezést kapott, ezért nem jelent meg június 23-ai gyanúsítotti meghallgatásán a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti (EP) képviselője. A hír tíz nappal későbbi napvilágra kerülésekor Kovács először – tréfának szánva – egy fotót töltött fel magáról az internetre, amint Brüsszelben újságot olvas, később azonban elismerte, hogy Abháziában egy orosz kolostorban tartott előadást, majd a tengerparton belelépett valamibe, amitől vérmérgezése lett. A KNYF jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt szerette volna meghallgatni Kovácsot, akinek ebben az ügyben májusban függesztette fel az EP a mentelmi jogát. Egy másik, kémkedési ügyében ez már 2015 őszén megtörtént, ám akkor az EP kikötötte, hogy Kovácsot nem lehet letartóztatni. Az újabb felfüggesztéskor ezt a kitételt már mellőzte a parlament határozata, így Kovácsnak azzal kell szembenéznie, hogy július 19-ei meghallgatásán őrizetbe is vehetik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!