szerző:
HVG

A Jobbik béruniós kezdeményezésére rímelő plakátok kerültek ki a közterületekre. Az új plakáttörvény miatt ehhez a pártnak nem lehet köze, s a Jobbik tagadja is, hogy ő hirdetne a főleg Simicska Lajos cégéhez köthető plakáthelyeken. A párt tavasszal indította európai béruniós kezdeményezését, amivel azt szeretné elérni, hogy az Európai Bizottság (EB) foglalkozzon az unión belül található egyenlőtlen bérezés problémájával. A „Csökkentsük az EU-t szétszakító bér- és gazdasági különbségeket” szlogennel futó aláírásgyűjtés megkezdéséhez a Jobbiknak hét ország egy-egy állampolgárából álló bizottságot kellett létrehoznia, majd miután ez sikerült, az EB rábólintott a kezdeményezésre. Egymillió aláírást kellene összegyűjteni egy év alatt, ám az aláírásgyűjtő ív mintapéldányát, amit a Jobbik megküldött a Nemzeti Választási Bizottságnak, a testület „megfelelő rendelkezés hiányában” nem volt hajlandó véleményezni. Siker esetén egyébként csak annyi az EB kötelezettsége, hogy napirendjére vegye és vitassa meg a problémát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!