szerző:
HVG

Puccsal felérő tiltakozási hullám söpört végig a Magyar Úszó Szövetségen (MÚSZ). Először olimpiai és világbajnokok, valamint a legnevesebb edzők tiltakoztak, majd a vizes-vb után lemondott a szövetség ellenőrző testületének elnöke, később pedig az elnökség hat tagja jelentette be távozását, bírálva az elnök, Bienerth Gusztáv tevékenységét. Utóbbi kijelentette: nem mond le. Szeptember elsejére rendkívüli közgyűlést is összehívott, de állítása szerint nem saját megerősítésére, hiszen a szövetség 2021-ig választotta meg a tisztségre. A  csatározás összefügg azzal a belső pénzügyi átvilágítással, amit az elnöki szék elfoglalása után Bienerth rendelt meg a szövetségnél. A könyvvizsgálói jelentés az elnök szerint „durva, egyes esetekben akár feljelentést is érő pénzügyi szabálytalanságokat tárt fel”. Gyárfás Tamás, a MÚSZ korábbi elnöke viszont azt állítja, hogy „senki sem csalt vagy lopott” az ő idejében. Tóth István, a Honvéd Kossuth Lajos Sportegyesület Szentendre elnöke viszont Bienerthet vádolta meg hűtlen kezeléssel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!